locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako iskoristiti sofu s tabureom u dnevnoj sobi?

Objavljeno: 2021-12-09 08:41:40
Kategorija: Blog

 

Sofa s tabureom poput kutne garniture


Sofa je glavni element dekoracije dnevnog boravka, što mu daje specifičan karakter, a istovremeno odvaja prostor za sjedenje koji je srce svakog doma. Osim toga, u malim stanovima događa se da se sofa za dnevni boravak koristi ne samo za opuštanje, već i kao krevet, tada se najčešće odabire sklopiva kutna garnitura s funkcijom spavanja. Međutim, to nije jedino rješenje. U modernim stanovima sve češće možete vidjeti taburee različitih veličina, koji izgledaju impresivno, a istovremeno uvelike olakšavaju svakodnevno funkcioniranje.

 

Kako koristiti tabure u dnevnoj sobi?


Tabure je višenamjenski komad namještaja koji može biti koristan u dnevnoj sobi i kada primate goste i lijeno provodite poslijepodne u intimnom, obiteljskom okruženju. Njegova svrha ovisi o tome koje dimenzije ima i kako izgleda način života članova kućanstva.

 

Dodatno sjedalo


U dnevnim sobama u zgradama ili kućama u nizu obično nema mjesta za kutnu garnituru, pa je puno bolje rješenje kompaktna sofa i stilski usklađeni taburei, koje se može pomicati ovisno o potrebama. Ako je dodatno sjedalo namijenjeno pomicanju, razmislite o modelu koji malo teži i ima kotače. Iako taburei, za razliku od većine fotelja, najčešće nemaju naslon, vrlo su udobni zahvaljujući ugodnim dodirnim presvlakama, ispod kojih se nalazi mekana spužva.

 

Oslonac za noge


Zbog svoje visine, taburei su stvoreni za obavljanje ove funkcije, zbog čega je teško zamisliti prave setove za slobodno vrijeme bez njih. Samo udobno sjedite na sofu, naslonite se na jastuke, noge staviti na oslonac kako biste im omogućili da se odmore, riješe osjećaja težine, oslobode kralježnicu i zglobove i vode brigu o pravilnoj cirkulaciji krvi.

 

Prostor za pohranu


Tabure iznutra obično ima skriveni spremnik u koji, ovisno o veličini, možete pohraniti stolnjake, prekrivače za kauč, omiljene časopise ili pribor za svakodnevnu uporabu. Ovu mogućnost zasigurno će koristiti ljubitelji reda, i minimalističkih interijera koje karakterizira jednostavnost i optički poredak.

 

Stolić za kavu


Većina tapeciranih taburea savršena je kao praktična klupa ili stolić za piće i grickalice. Prilikom odlučivanja o takvoj primjeni, vrijedno je kupiti ukrasni pladanj koji će zaštititi tkaninu od zaprljanja. Posebno je pogodno u ovu svrhu koristiti tabure s navlakom koja se može skinuti ako se zaprlja hranom, samo je ubacite u perilicu rublja, tako da će godinama izgledati kao nova.

Naravno, tabure je vrlo koristan komad namještaja ne samo za dnevni boravak, već i za spavaću sobu (kao noćni ormarić), kupaonicu (za spremanje ručnika) i za hodnik, gdje će biti odličan kao spremište za kape, šalove i papuče, a istovremeno će olakšati obuvanje i skidanje cipela. S druge strane, za dječju sobu najbolje je kupiti malo drugačiji proizvod - vreće za sjedenje, koje će brzo postati omiljena sjedala vaše djece.

 

Kutna garnitura s tabureom umjesto trosjeda na razvlačenje?


Donedavno su ulogu kreveta u dnevnom boravku igrali trosjedi na razvlačenje s funkcijom spavanja i dvosjedi na razvlačenje, ali sada su kutne garniture s integriranim tabureom sve popularniji. Obično imaju oblik slova L ili U(L kutovi, U kutovi), tako da će tijekom dana moći primiti mnoge goste, dok nakon dodavanja pravokutnog taburea i zamjene ukrasnih jastuka posteljinom, služe kao krevet pune veličine na kojem najmanje 2 osobe mogu udobno spavati (prostor za spavanje ovisi o veličini kutne garniture).

Prilikom kupnje ove vrste seta treba obratiti pažnju na kvalitetu tkanine koja se koristi za tapeciranje namještaja. Ne samo da bi trebala izgledati estetski ugodno i odgovarati dekoru cjeline, već i biti jednostavna za čišćenje i otporna na čestu uporabu - prvenstveno abraziju i deformacije. Na primjer, eko koža će dobro pristajati, izgleda elegantno, ugodna je na dodir, a istovremeno ne zahtijeva kompliciranu njegu. Ako sumnjate je li odabrani materijal prikladan za pokrivanje kutne garniture s funkcijom spavanja i taburea, zatražite pomoć od prodavatelja ili potražite savjete na Internetu. Koji će materijal za kutnu garnituru biti idealan? Što tražiti?

 

Kako ukrasiti dnevni boravak tabureom?


Bez obzira na to ima li vaš dnevni boravak trosjed na razvlačenje ili kutnu garnituru s funkcijom spavanja, u njemu bi trebao biti i tabure. Zašto? Ne samo iz već spomenutih praktičnih razloga, već i kako bi se sobi dao moderan i istodobno jedinstven karakter.

Taburei, kao i modularni namještaj, uživaju veliku popularnost među arhitektima interijera i amaterima izvornih rješenja. To je takozvani namještaj s dušom, koji pravilno odabran čak i najdosadniju sobu može pretvoriti u šik i istovremeno funkcionalan prostor. Međutim, iako je moderan modularni namještaj za dnevni boravak prilično je skup, tabure ima male dimenzije, tako da osvježavanje aranžmana uz njegovu pomoć neće biti preskupo.

Taburei su dostupni na tržištu u mnogo različitih oblika, uzoraka i boja, tako da svatko lako može pronaći nešto za sebe. U dnevnim sobama u retro stilu, tapecirani namještaj na elegantnim nogama suženim do dna izgledat će lijepo, dok ako više volite eleganciju i šik, razmislite o prošivenim presvlakama sa satenskim sjajem. Također ne nedostaje prijedloga koji podsjećaju na boho stil (poklopac s resicama prekrivenim etničkim uzorcima) i skandinavski (presvlake od prirodne tkanine u bež ili sivoj boji).

 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!