locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako jeftino urediti terasu - najzanimljiviji prijedlozi za ljeto 2022. godine!

Objavljeno: 2022-05-02 12:06:21
Kategorija: Blog

 

Vlasnicima kuća s vrtom svakako je teško zamisliti vrt bez terase. Terasa vam omogućuje odmor, povezuje vas s prirodom, a ponekad u toplim danima služi čak i kao dodatna blagovaonica. To je isto tako neprocjenjivo mjesto koje će omogućiti članovima kućanstva da se opuste nakon napornog radnog dana ili provedu vrijeme na otvorenom s djetetom ili psom. Prilikom uređenja dobro je voditi brigu o njegovoj funkcionalnosti i odgovarajućoj stilistici, što će prostor učiniti komfornijim i ugodnijim. Troškovi izrade terase, ili njezinog naknadnog uređenja, nažalost, nisu baš niski. Pitate li se kako uštedjeti prilikom izgradnje terase iz snova? U ovom članku predstavit ćemo vam neke prijedloge za ljeto ove godine zahvaljujući kojima terasa neće uništiti vaš kućni proračun.

 

Ideja za jeftinu terasu na tlu

 

Jedna od ideja za jeftinu terasu je jednostavno terasa napravljena na tlu. Ovakva izrada je moguća, a uštedjet ćete dosta novca i vremena. Takvo rješenje također zahtijeva projektiranje i preispitivanje odgovarajućih rješenja, jer je važno imati pravilnu hidroizolaciju, ispravnu visinu i nagib terase za pravilnu odvodnju vode. Terasa na tlu je vrlo ekonomično rješenje, jer vam nisu potrebni materijali kao što su grede, drvene ili kompozitne ploče za terasu, kamen, pločice, ne morate misliti o betonskoj ploči. Međutim, kako jeftino postaviti takvu terasu? To može biti terasa na betonskoj ploči, koristeći betonske ploče za popločavanje ili popločana kamenjem za popločavanje. Oba ova rješenja su izdržljiva, daju estetski izgled i mogu služiti dugi niz godina. U oba slučaja vrlo je važno pravilno pripremiti podlogu, napraviti potreban temelj, a kamenje za popločavanje također zahtijeva rubnjake. Potrebno je rasuti pijesak i izravnati područje prije nego što ćete postaviti kamen ili betonske ploče. Izrada ventilirane terase, a ne napravljena izravno na tlu, ima prednosti, ali to svakako nije cijena. Stoga je terasa na tlu izrađena od betonskih ploča ili kamena za popločavanje dobra opcija za štedljive osobe.

 

Ideja za jeftinu terasu na drvenim stupovima

 

Drugi način izrade jeftinije terase, je terasa napravljena na drvenim stupovima.  Izgradnja drvene terase na stupovima izvrsna je ideja, pogotovo kada postoje velike nepravilnosti na tlu ili kada tlo nije čvrsto. Odlučujući čimbenik ovdje je često količina posla koji bi se morao odraditi u alternativnim slučajevima za pravilnu pripremu područja, kao i novca. Stoga vas niži financijski troškovi potiču da postavite drvenu terasu na stupove kako biste uštedili. Takva konstrukcija nije samo jeftina, mala i relativno jednostavna, jer ne zahtijeva dodatno kvalificirane građevinske timove. Važno je, naravno, od kojeg ćete materijala napraviti terasu. Prilikom odabira prirodnog drva najbolje je odabrati autohtone vrste. Možda ćete doći u iskušenje da koristite elemente egzotičnog drva, ali to je dodatni trošak.

 

 

Viseća mreža idealno mjesto za opuštanje po niskoj cijeni

Vrtna viseća mreža i vrtne ljuljačke uvijek su odlična ideja za opuštanje i uređenje vrtne terase po niskoj cijeni. Možete odabrati udoban, ali jeftin model. To će zasigurno biti ukras jednostavne i jeftine terase, a osim toga, neće previše opteretiti vaš proračun. Ovdje možete koristiti tradicionalnu viseću mrežu, koju ćete koristiti za spavanje, ili modernu brazilsku stolicu, koja će vam omogućiti da s užitkom popijete jutarnju kavu na otvorenom.

 

Rasvjeta – vodite računa o ugođaju po niskoj cijeni

 

Jedan od važnih elemenata svake terase je pravilna rasvjeta. Daje jedinstvenu atmosferu i osjećaj sigurnosti. Zapamtite, međutim, da prilikom uređenja jeftine terase ne morate ulagati u skupe, moderne svjetiljke. Dekorativne lampice nalik pamučnim kuglicama također će izgledati sjajno na vašoj terasi, jeftine su, a često izgledaju bolje od specijalne rasvjete. Bez obzira imate li veliku ili malu terasu, one će se uvijek lijepo uklopiti! Možete odabrati jednu dugu nit svjetiljki ili nekoliko kraćih. Također možete koristiti papirnate lampione, koji će također biti prekrasni ukrasi!

 

Jeftini namještaj za terasu – koristite palete

 

Namještaj od drvenih paleta hit je već nekoliko sezona. Ako uzmete u obzir troškove izrade takvog namještaja, onda to ne čudi. Palete su jeftin materijal, a da biste napravili set za slobodno vrijeme, ne trebate ih puno. Izuzetno je važno pravilno zaštititi i impregnirati drvo paleta kako biste u njima uživali što je duže moguće. Takav namještaj od paleta i dasaka za vrt zasigurno će privući pozornost! Ako i imate dovoljno novca - odaberite jeftini namještaj za terasu.

 

 

Ideja za jeftinu terasu – vodite računa o tekstilu

 

Prilikom izrade terase po jeftinoj cijeni, morate misliti i na udobnost. Pogotovo ako se odlučite za namještaj od paleta, morate se pobrinuti za veliku količinu jastuka za sjedala i naslone. Uostalom, nema udobne terase bez jastuka i tekstila, jer će mekani jastuci i njihov ugodan materijal i topli pokrivač učiniti balkon i terasu ugodnima. Već kada planirate aranžman i gledate inspiracije, možete pokušati još i sa zastorima. Vješanje laganih zavjesa učinit će da jeftina terasa dobije ne samo jedinstvenu atmosferu, već i luksuzan izgled. Čak i najjeftiniji materijali zaštitit će unutrašnjost terase i balkona od pogleda susjeda.

 

Tegle za cvijeće - jeftin ukras balkona i terasa

 

Kako ukrasiti jeftinu terasu? Naravno, cvijeće na terasi je nezamjenjivo i zahvaljujući njemu možete urediti terasu po povoljnoj cijeni. Cvijeće lijepo ispunjava nerazvijeni prostor. Biljne vrste koje odaberete dat će vašoj terasi individualni karakter. Zapamtite, međutim, da pri odabiru cvijeća za terasu uzmete u obzir kakvi uvjeti prevladavaju na određenom mjestu, jer će drugačije biljke dobro uspijevati na sunčanim položajima, a druge u sjenovitim. Ne kupujte skupe tegle, jer nisu potrebne kako bi vaše cvijeće izgledalo sjajno. Dovoljne su drvene kutije ili pletene košare. Takvo uređenje terase bit će jedinstven ukras u vrtu tijekom ljeta.

 

Uređenje jeftine terase – puno zanimljivih ideja

 

Pitate li se kako jeftino napraviti terasu kod kuće ili urediti terasu u bloku stanova? Najjeftinije rješenje zasigurno će se pokazati korištenje vlastitih ruku i vlastitih ideja za uređenje cijelog aranžmana. Kreativnost je vrlo važna. Ponekad je dovoljno obnoviti ili obojiti neiskorišteni drveni namještaj ili pleteni namještaj, na primjer stol, stolice ili funkcionalne škrinje za balkon. Ponekad možete koristiti i materijale koji su ostali nakon izgradnje, kao što su daske koje se mogu koristiti za ograde ili klupe. Stari porculan može se koristiti kao tegle za cvijeće - takva rješenja zasigurno će razlikovati vašu terasu. Na početku kupite samo ono što vam je potrebno za uređenje terase, a dodatnu opremu možete kupiti koristeći popuste.

Nadamo se da smo vam pomogli i da ćete pronaći inspiraciju za uređivanje vanjskog prostora po jeftinijim cijenama. Kako bi sve uredili po svom guštu pustite svojoj mašti na volju i iskoristite svoje ideje za uređenje. Neka taj balkon bude prostor vaše oaze mira u kojem ćete se opustiti i uživati u krugu najbližih tijekom ljetnih mjeseci. Proširite granice svog interijera na eksterijer.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!