locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako napraviti bazu za suncobran?

Objavljeno: 2022-04-11 14:20:37
Kategorija: Blog

 

Da biste odabrali prikladnu bazu za suncobran, obratite pozornost na sljedeće čimbenike:

Baza za suncobran trebala bi biti jako teška (preduvjet za održavanje stabilnosti suncobrana u vjetrovitim danima).
Baza bi trebala imati montirane kotače - zahvaljujući čemu ćete moći sigurno premjestiti bazu na bilo koje mjesto.
Vrijedno je obratiti pozornost na model baza, koje se mogu pričvrstiti u tlo. Takva baza (najčešće izrađena od stakloplastike) često se vrlo dobro nosi s pijeskom.
Razmislite o tome želite li koristiti bazu i suncobran samo na jednom mjestu ili vam je stalo do pokretljivosti konstrukcije.
U kojem dijelu vrta treba stajati baza za suncobran? Možda ćete umjesto na terasi bazu radije odnijeti na balkon, jer tamo provodite većinu vremena?
Čvrsta baza za suncobran treba biti izrađena od crnog granita, stakloplastike ili obloženog čelika. To su visokokvalitetni materijali koji će zaštititi materijal od vode ili pijeska. Baza suncobrana trebala bi, prije svega, biti stabilna. Veliki plus, bez obzira na potrebu premještanja suncobrana po vrtu, je ugradnja kotača s kočnicama. Zahvaljujući njima, bazom se lako može manevrirati u svim smjerovima, a za vrijeme "zaustavljanja" zakočiti kotače.

Baze dostupne na tržištu mogu se naći u ravnom ili križnom obliku. Obje verzije čvrsto drže suncobrane, a cijela struktura je vrlo stabilna. Ispravno dizajnirana baza zaštitit će suncobran čak i od jakih naleta vjetra.

 

Samostalna izrada baze za suncobrane

Da bi vaš vrt imao koristi od izdržljive konstrukcije kao što je baza za suncobran, koristite materijale koje imate u kući / garaži. Najjednostavnija metoda je zabiti suncobran u debeli stiropor i pokriti bazu teškim kamenjem iz vrta. Stiropor mora biti dovoljno težak da bazu neće moći slomiti ni jak nalet vjetra.

Drugo rješenje može biti baza izrađena od drvenih paleta. Palete treba pričvrstiti jednu na drugu tako da se u njih može utaknuti nekoliko kišobrana. Palete imaju specifične izreze na kojima je potrebno označiti točke u koje će se utaknuti suncobrani. S druge strane, morate izmjeriti promjer cijevi suncobrana i prenijeti dimenzije na prethodno označene točke. U paletama morate izbušiti rupe koje pokrivaju dimenzije cijevi. Posljednji korak je staviti suncobrane u palete i osigurati drvo teškim kamenjem - iskoristite bogatstvo terase!

Posljednje rješenje je samostalno stvaranje baze od betona. Beton bi trebao biti debeo, najmanje desetak cm i trebao bi imati rupu za cijev kišobrana. Ako ste u procesu renoviranja ili izgradnje kuće - sigurno si možete priuštiti korištenje tako male količine betona. Da bi konstrukcija bila stabilna, beton se mora uliti u prethodno pripremljeni predložak. Razmislite koje bi dimenzije trebala imati vaša baza - prilagodite njezinu težinu veličini i težini vašeg suncobrana. Nakon skrućivanja možete koristiti bazu koju ste napravili brzo i jeftino!

Bez obzira na to koji ćete pribor pronaći u svom domu kako biste stvorili bazu, pobrinite se da su materijali izdržljivi, npr. otporni na vodu ili pijesak.

Nadamo se da ćete vlastitim rukama moći stvoriti jedinstvenu i izdržljivu konstrukciju za suncobran. Zahvaljujući ovom projektu uštedjet ćete nešto novca, a istovremeno ćete probuditi svoju maštu i kreativnost!

 

Vrtni namještaj

Zapamtite da suncobrani daju potrebnu hladovinu ne samo članovima kućanstva, već i biljkama i namještaju u vrtu. Zahvaljujući zasjenjenju određenog prostora, možete zaštititi osjetljivo cvijeće, provesti više vremena u bazenu i u potpunosti iskoristiti vrtne ljuljačke. Igranje u hladu u vrućim danima zasigurno produžuje vrijeme opuštanja za najmlađe. Zato je toliko važno kupiti ili samostalno napraviti stabilnu bazu. Kada je postavite, pobrinite se da suncobrani rade sjenu na vrtnim stolicama i vrtnim foteljama, gdje članovi kućanstva provode najviše vremena.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!