locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako obojiti dnevnu sobu?

Objavljeno: 2021-12-07 18:23:27
Kategorija: Blog

Jeste li se ikada zapitali kakav učinak imaju boje zidova u dnevnoj sobi na vaše opće stanje? One su od velike važnosti prilikom uređenja sobe, mogu joj dati izražajnost, ili naprotiv, uvesti jasan minimalizam i jednostavnost. Boja zidova treba biti u skladu ne samo s namještajem, već i sa rasvjetom i rasporedom interijera.

 

Par osnovnih pitanja


Ako ne znate kako obojiti dnevni boravak, prije odabira boje, odgovorite si na osnovno pitanje, koja je funkcija ove sobe u vašem domu? Često primate goste tamo? Hoće li to biti soba namijenjena samo za jelo članovima kućanstva i opuštanje? Ili možda trebate oživjeti interijere, jer ste po prirodi ekstrovertni i savršeno se nalazite u jakim, izražajnim nijansama?

 

Spominjemo ovaj i druge vrlo važne savjete za uređenje dnevnog boravka u našem članku. Stoga, ako ste znatiželjni kako obojiti dnevni boravak tako da boje odražavaju vaš ukus i djelomično karakter - pozivamo vas da se upoznate sa sadržajem.

 

Zidovi u dnevnoj sobi - jedna ili više boja?
 

Boje zidova u mogu biti u jednoj boji ili kombinacija jednog zida s jakom bojom a tri zida (ili dva) u svijetloj.

 

Dvije boje


U posljednje vrijeme, u dnevnom boravku primjenjuje se tehnika bojanja tri zida u tonovima krem boje i jednim zidom u intenzivnoj nijansi. Ako odaberete različite kombinacije boja, bijela u kombinaciji s ljubičastom, crvenom, nijansom sive i tamno zelenom savršeno će pristajati u dnevnoj sobi.

 

Nešto drugačije


Ako niste dovoljno hrabri da obojite cijele zidove na različite načine, možete unijeti zanimljiv element u svoj dnevni boravak, obojite nišu za TV. Ova jedna točka dnevnog boravka s potpuno drugačijom bojom zida zasigurno će oživjeti vaš interijer.

 

Nijanse


Nijanse boje zidova u dnevnoj sobi imaju nevjerojatan utjecaj u završnoj obradi interijera kao i dodaci koje predviđamo za dnevni boravak. Ako ste pobornik bogato uređenih soba, odlučite se za jednostavnost i obojite zidove u istoj boji. Kontrastni dodaci u kombinaciji s intenzivnim zidovima unijet će nepotreban kaos u vaš interijer. U ovom slučaju višak boja može naškoditi.

 

Boja namještaja i opreme


Također obratite pažnju na to kako ćete ispuniti svoj prostor opremom u boji. važno je da je namještaj i boja zidova u skladu. Namještaj u dnevnoj sobi koji ste kupili mora formirati jedinstvenu cjelinu. Svijetle fotelje za dnevni boravak ili sofe za dnevni boravak uklopit će se u bilo koju vrstu zidova, tako da tonirani izbor sjedala može biti idealno rješenje. Isto vrijedi i za modularni namještaj za dnevni boravak, TV ormar ili malu komodu za dnevni boravak. Ako će vaš zid u dnevnom boravku na kojem će stajati namještaj biti intenzivan - onda bi ormari trebali imati blage ili prirodne boje, npr. hrast, bor.

 

Najmodernije boje zidova u dnevnoj sobi
 

Paleta boja


Ljubitelji vedrih interijera odlučuju kupiti odvažne boje i obojiti dijelove zidova ili njihove cijele površine u žutu, zlatnu, smeđu ili čak narančastu. Blagovaonica se može obojiti i u jaku zelenu boju, jer takve nijanse na zidovima izoštravaju osjetila i daju interijeru jaku energiju.

 

Vrlo moderno rješenje je mornarski stil poznat svima, odnosno plava u kombinaciji s bijelom bojom. Dodatni morski dodaci kao što su svjetiljke u obliku sidra, mornarski plavo-bijele vitrine i police savršeno nadopunjuju sobe inspirirane jedrenjem.

 

U procesu odabira nijansi boje vrijedi obratiti posebnu pažnju na veličinu dnevnog boravka. Boje iz palete svijetle, to jest; bež, krem, ecru i svijetlo siva je boja koje se netrebamo bojati koristiti - dat će interijeru dojam većeg prostora i stvoriti prozračnost prostorije.

 

Stoga, ako želite optički povećati dnevni boravak, odlučite se za svijetle boje. Velika, prostrana soba, s druge strane, može biti savršena u kombinaciji s tamnim nijansama na zidu. Takve boje kao što su crna, tamno siva ili smeđa izgledat će sjajno na površinama većeg dnevnog boravka.

 

Ako se odlučite za svijetle zidove u vašem dnevnom boravku, ali ste zainteresirani za snažno oživljavanje interijera, zapamtite da možete posegnuti za zanimljivim dekorativnim elementima.

 

Zanimljivi dodaci


Šareni tepisi, karirani pokrivači, prekrivači ili čak tegle za cvijeće raspoređeni u dnevnom boravku na vidljivim mjestima pomoći će vam da interijer učinite atraktivnijim. Mora se priznati da će svjetle nijanse na zidovima uvijek biti siguran klasik.

 

Boje zidova i namještaja u kući
 

Vrlo je važno da se sjetite načela dosljednosti. Garniture i stolovi velikog formata za dnevni boravak, pa čak i manji stolovi za dnevni boravak, moraju činiti jedinstvenu cjelinu zajedno sa rasvjetom, podovima i bojom zida. Ovo načelo u dizajnu primjenjuje se na sve prostore u kući.

 

Klasika


Ako odlučite obojiti dnevni boravak u svijetlim nijansama ili na klasičnu bijelu boju, boja namještaja neće biti važna.

 

Moderno


U slučaju da ste inspirirani modernim kombinacijama različitih boja, vaš namještaj bi se trebao uklopiti u raspored sobe. Tada izbor bijelih ili prirodnih, drvenih ormara i modularnog namještaja može biti pravi izbor.

 

Kao što smo već spomenuli - ovaj princip treba slijediti pri opremanju svake sobe, stoga, ako još niste odabrali namještaj, pozivamo vas da se upoznate s našom ponudom namještaja:

• kuhinjski namještaj

• kupaonski namještaj

• uredski namještaj

• dječji namještaj

• namještaj za predsoblja

 

Kratko o samim bojama
 

Bijela i siva


Budući da je bijela svestrana, može odgovarati širokom rasponu stilova namještaja i estetike dizajna. Dakle, čak i ako se vaš ukus dizajna interijera s vremenom promijeni, ne morate brinuti o ponovnom bojanju zidova.

Bijela je vrlo svestrana boja koju možete učiniti toplijom ako odaberete toplu rasvjetu rasvjetu. Također možete ostati unutar kontrolirane sheme boja dnevne sobe kada je uskladite s rasvjetom i monokromatskim dodacima.

To je savršena boja za zidove dnevne sobe za one koji nisu sigurni u konačni stil koji žele za svoj dom.

Moderne sive boje mogu biti vrhunska ideja za boje za dobivanje trendi elegantnog modernog izgleda. To je moderniji izgled koji se udaljava od tradicionalnih čvrstih bijelih.

 

Prigušeni neutralni tonovi


Neutralne boje nikada ne izlaze iz mode, pored sive i bež boje. Neke od najboljih boja za dnevne sobe ove godine su lješnjak, menta zelena, i zlatno žuta.

Neutralne nijanse savršene su za one koji žele kontinuiranu boju za cijelu kuću. Opcije namještaja također su prilično beskrajne s neutralnim, ali daju osjećaj ugodnije atmosfere od potpuno bijelog doma.

Topliji neutralni tonovi izvrstan su izbor za moderne stilove seoskih kuća, dok su hladniji tonovi umjesto toga pogodni za estetiku modernog dizajna interijera.

 

Oštrina tamne boje


I vlasnici kuća i dizajneri ne bježe od tamnijih boja. Postoje, na primjer, i kuće sa stropovima u boji ugljena.

Poput klasičnih neutralnih boja, tamnije nijanse dobro se slažu s kremastim i žutim za topliji osjećaj, a sive i bijele idealne su za za "ledeni" izgled. U zadnje vrijeme ljudi postaju sve odvažniji s izborom boja za dnevni boravak. Dok je prije mnogo godina crni, tamni zid bio nezamisliv, uspon novih stilova poput industrijskog dizajna pomaže ljudima da budu kreativniji.

Crne, tamnoplave ili zelene mogu biti izvrsne akcentne boje zidova dnevne sobe koje moderniziraju prostor.

 

Nadamo se da će vam naš članak olakšati izbor boje za zidove u vašem dnevnom boravku!

Zapamtite da ako želite optički povećati mali prostor, trebali biste posegnuti za bojama iz palete svijetlih nijansi.

Ako, s druge strane, bijeli zidovi ne odgovaraju vašem stilu, a dnevni boravak je prostran, potičemo vas da razmislite o modernim sivim, smeđim ili mornarski plavim.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!