locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako odabrati servis za jelo?

Objavljeno: 2020-07-02 12:43:02
Kategorija: Blog

Svako kućanstvo u kuhinji ima pribor i servis za jelo. Želite li unijeti promjene u vašu kuhinji, upotpuniti postojeće posuđe za serviranje jela ili ispijanje šalice kave i čaja, ili samo promijeniti neki sitni detalj prilikom serviranja stola, a pri tome vam je estetski faktor bitan, dobro je znati nešto više o materijalu samog posuđa, njegovoj izdržljivosti i načinu održavanje i korištenja.

Izrada posuđa poznata je još od antičke Grčke te je prvo posuđe napravljeno od keramike i gline. Od tada su se keramički materijali dosta promijenili i danas su složeniji, razlikuju se po načinu obrade, visini temperature na kojoj se peku i dodacima koji se prilikom proizvodnje dodaju.

Sa servisom za jelo je vrlo lako pratiti želje, praktičnost kao i modne trendove.

Ako težite klasici, nabavite elegantan i bezvremenski servis, što ćete postići sa minimalističkim dizajnom, jednostavnim okruglim oblicima, tradicionalnim i klasičnim oblicima šalica i pretežno svijetlim ili bijelim bojama.

Ukoliko ipak volite boje, izaberite uzorke po želji, ali pripazite, oni ne bi trebali biti prenaglašeni.

Kada govorimo o oblicima, ako volite različite oblike i nepravilne rubove, tada je za vas više barokni ili klasični stil servisa za jelo. Međutim, u današnje vrijeme se sve više vraćaju minimalizam, bijele okrugle oblike, koji sve više zamjenjuju do nedavno najpopularnije kvadratne.

U svakom slučaju: kombinacija, mogućnosti izbora boje, oblika, uzoraka i veličine su velike, pa uz Emmezetinu ponudu možete biti sigurni da ćete uspjeti pronaći savršeno posuđe baš za svoj dom!

Također, pored izgleda i dizajna, odluku o izboru odgovarajućeg servisa trebali biste donijeti i na osnovu kvalitete i vrste materijala od kojih je napravljen.

Kod posuđa za serviranje možemo razlikovati par vrsta materijala:

- keramiku

- porculan

- arcopal 

- new bone China

- Bone China

 

Razlika između Bone China i New Bone China materijala je ta što Bone China sadrži koštani pepeo životinjskog porijekla, a New Bone China zamjenjuje koštani pepeo životinja fosfatima i karbonatima iz kemijske industrije. New Bone China posuđe u Emmezetinoj ponudi je, dakle, vegansko jer u sebi ne sadrži materijale životinjskog porijekla.

Svakako prije korištenja i kupovine provjerite da li je izabrani servis za jelo pogodan za pranje u perilici posuđa, kao i može li se koristiti za podgrijavanje u mikrovalnoj pećnici.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!