locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako održavati red u predsoblju?

Objavljeno: 2022-08-09 17:55:21
Kategorija: Blog

 

Razbacane cipele, jakne i kaputi gomilaju se na vješalicama, kišobrani koji skupljaju prašinu u kutku hodnika, torbice i ruksaci razbacani i u rasulu - ovo je slika koju vjerojatno nitko od nas ne želi vidjeti u svom predsoblju. Svakako postoje mnogi problemi s održavanjem reda. Jer kako funkcionalno organizirati mali i često skučeni prostor? Težak je to zadatak, ali ne i nemoguć!

Ako vas zanima kako urediti funkcionalno predsoblje, gdje će sve imati svoje mjesto, pročitajte članak. Naši stručnjaci pripremili su pregled namještaja i pribora koji će jednom zauvijek promijeniti hodnik i učiniti ga urednim i funkcionalnim.

Oprostite se od kaosa u svom hodniku i uredite ga tako da postane izlog vašeg stana.

 

 

Vodite brigu o funkcionalnom namještaju!

 

Najvažniji element dekoracije svakog predsoblja je namještaj. Problem je u tome što ne biramo uvijek prave elemente, a kao rezultat toga, hodnik postaje skučen i nefunkcionalan. Preveliki i masivni ormari, iako naizgled praktični, uopće nisu prikladni za svakodnevnu uporabu. Bolje je da se zamijene setom namještaja za hodnik, koji se sastoji od nekoliko neovisnih modula.

Kompaktan ormar za odjeću, ormar za cipele s udobnim sjedalom, elegantna i ergonomska komoda, zidna vješalica i veliko ogledalo - to je set koji će ne samo lijepo urediti interijer, već će vam omogućiti održavanje i reda i čistoće hodnika.

 

 

Stručnjak savjetuje!

 

Ako imate malen i uzak hodnik, koristite veliko ogledalo koje će optički povećati i uljepšati prostor. Vodite računa i o nekoliko neovisnih točaka svjetlosti. Dobro osvijetljeni hodnik ostavit će dojam mnogo većeg.

 

 

Kako pomoću namještaja održavati red u hodniku?

 

Vrijedno je razmišljati o namještaju već u fazi projektiranja stana, tada je najlakše organizirati i planirati cijeli prostor.

Jedan od najvažnijih komada namještaja u hodniku je ormar za cipele. I evo važnog savjeta. Odaberite takav ormar u koji će cipele moći spremiti svi članovi obitelji. Najčešća pogreška je kupnja malog elegantnog ormara koji izgleda lijepo, ali ništa više. Ispostavilo se u praksi da u malom ormaru obično postoji samo nekoliko pari cipela, dok su ostale razbacane u hodniku.

Nakon ulaska u stan ili kuću, skidaju se ne samo cipele, već i odjeća – prirodno je stoga stvari objesiti na vješalice. Teško je zamisliti sobu bez zidnih ili podnih vješalica. Koje su bolje?

Najfunkcionalniji i najstabilniji su modeli koji su pričvršćeni izravno na zid. Zidne vješalice pružaju mnogo mogućnosti za pohranu odjeće, pogotovo ako imaju nekoliko redova kuka.

 

 

Imajte podnu vješalicu u rezervi

 

Nije na odmet ni držati podnu vješalicu negdje u apartmanu, koja se može koristiti za vješanje jakni gostiju prilikom većih obiteljskih ili društvenih okupljanja. Tu ulogu može preuzeti i ormar opremljen šipkom i brojnim vješalicama.

Dobra ideja je i postaviti stalak za kišobrane.

 

 

Komoda - komad namještaja za svaki interijer

 

Komoda je jedan od komada namještaja koji može obavljati nekoliko funkcija u hodniku. Mogu se pospremiti cipele, šeširi, šalovi, rukavice, kao i sitni predmeti poput ključeva. Komoda je također element dekoracije koji u interijer unosi dašak elegancije i modernog dizajna i praktičan komad namještaja koji krasi hodnike širom svijeta.

Komoda postavljena uz zid postat će kraljica interijera ako se iznad nje objesi veliko ogledalo. Zapamtite da će ovaj par funkcionirati u baš svakoj stilizaciji sobe.

 

 

Garderoba ili ormar u hodniku?

 

Kao što smo ranije spomenuli, pri odabiru ormara dobro je pobrinuti se da ne zauzima previše korisnog prostora. Garderoba će biti idealno rješenje za velika predsoblja, dok je manje prostorije bolje opremiti manjim ormarom za obuću i odjeću. Odlučite li se za set namještaja, ono podrazumijeva ormar. Namještaj neće biti velik, ali svakako će biti dovoljno funkcionalan.

 

 

Otirač će pomoći u održavanju čistoće

 

Naravno, ne pomaže samo namještaj u održavanju reda u hodniku. Svatko od nas zasigurno je doživio situaciju kada je jednog oblačnog jesenskog dana, nakon povratka kući, sa sobom donio blato, pijesak ili vodu. Takve situacije su, nažalost, neuobičajene. A da bi se takve situacije izbjegle, razmislite o postavljanju otirača neposredno prije ulaza u stan ili unutra. Ovo je praktičan i jeftin element koji će vam uspješno pomoći da pod u stanu ostane što čišći.

Pravilno odabran, otirač koji se uklapa u stil interijera, može postati zanimljiv ukras koji će naglasiti karakter interijera. Vremena kada su otirači bili nepoželjan i ružan element više nego ukras padaju u zaborav, a danas uz pomoć njih možete stvoriti jedinstveni ulaz u stan ili kuću.

 

  

Koji otirač odabrati?

 

Prilikom odabira otirača, osim estetskih vrijednosti, vrijedno je obratiti pozornost i na materijal od kojeg je izrađen. Posebno se preporučuju protuklizni otirači.

 

 

Stručnjak savjetuje!
 

Ako ste pravi pedant i čistoća vam je prioritet, idealno rješenje bit će dva neovisna otirača. Jedan neposredno prije ulaska u kuću, a drugi unutra.

 

 

Dodatni pribor za hodnik

 

Postoji mnogo praktičnih uređaja i pribora koji su stvoreni s ciljem održavanja i uređenja hodnika. Što je vrijedno pažnje? Po našem mišljenju, evo najboljih organizatora predsoblja.

 

 

Stalak za kišobrane

 

Naš prvi prijedlog je funkcionalni stalak za kišobrane. Ovaj mali gadget omogućuje praktično i uredno skladištenje čak i nekoliko kišobrana. Imaju različite oblike, uzorke i boje. Sigurno ćete pronaći onaj koji će biti savršen dodatak dekoru. Stalak za kišobrane štiti pod od prljavštine i vode sa kišobrana i sprječava moguće zagrijavanje vode na panelima.

 

 

Kutija za ključeve

 

Ljubitelji reda zasigurno će cijeniti elegantnu kutiju za ključeve, koja će nas poštedjeti svakodnevnih, paničnih potraga za ključevima, a ključevi će estetski biti raspoređeni.

 

 

Pletena košara za ostale sitnice

 

Mala ili veća, pletena ukrasna košara koja uz ogledalo može stajati, na primjer, na komodi - tamo svatko od članova kućanstva može staviti svoje stvari i druge sitnice koje su im potrebne prije izlaska - češalj, ruž za usne ili traka za kosu.

Hodnik ili predsoblje je prvo mjesto koje se vidi nakon prelaska kućnog praga. Upravo iz tog razloga, trebalo biti čisto i uredno. Uredna i dobro organizirana soba neće biti samo ugodna, već i funkcionalna. 

 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!