locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako opremiti dnevni boravak

Objavljeno: 2021-11-19 13:58:16
Kategorija: Blog

 

Dnevni boravak je izuzetno važna soba u svakom domu. Među različitim unutarnjim uređenjem, možemo pronaći dnevnu sobu s blagovaonicom ili kao potpuno odvojenu sobu od ostalih. Svatko pronalazi svoj stil i raspored soba, a isto tako je i s namještajem. Genijalan raspored dnevnog boravka može učiniti vrijeme provedeno s obitelji ugodnijim.

Vlasnici velikih stanova, uključujući prostrane dnevne boravke, lako biraju namještaj iz snova. Imaju ogromnu količinu opreme koja će se lako uklopiti u njihov interijer. Problem je međutim, kada trebate urediti mali prostor. Mala dnevna soba može biti problematična u smislu ravnoteže, a istovremeno i zadržavanju prostranosti. U malom dnevnom boravku lako možete pomiješati mnoge stilove, boje i uvesti neželjeni kaos u sobu. Stoga, ako se pitate što da koristite u dnevnoj sobi u vašem domu i koji će namještaj biti odličan izbor, pozivamo vas da pročitate naš članak i pogledate naše ideje za uređenje.

 

Kako urediti dnevni boravak - dizajn interijera uz pomoć stručnjaka

 

Kao što dobro znamo, dnevne sobe možemo urediti sami ili uz pomoć stručnjaka. Dizajneri interijera, međutim, uzimaju mnogo novca za svoje projekte, zbog čega se ne mogu svi odlučiti na ovo rješenje. Odlučujući se za pomoć stručnjaka, međutim, možemo biti sigurni da će se raspored dnevne sobe u stilu "x" provoditi u skladu s našim očekivanjima, a namještaj kao i dodaci u dnevnoj sobi bit će odabrani dosljedno i u skladu s našim očekivanjima. Stručnjaci neće napraviti osnovne pogreške pri dizajniranju koje mi sami možemo nesvjesno napraviti i ponudit će ideje za savršeno uređenje. Namještaj i dodaci trebaju biti dosljedni, a sam dizajn treba prilagoditi potrebama klijenta.

Stoga, ako se ne osjećate sigurni u dizajn ili nemate ideju za svoj interijer je dobro posegnuti za savjetom profesionalca.

 

Međutim, ako se sami odlučite suočiti s ovim zadatkom, prvo razmislite o tome koji vam stil najviše odgovara i koji interijeri najčešće privlače vašu pažnju. Sve inspiracije možete pronaći i na internetu ili u časopisima čak i katalozima namještaja. Dnevna soba koju samostalno uređujete može biti pravi izazov za vas, ali imajući osnovna znanja o specifičnom rasporedu dnevnog boravka, sigurno ćete se moći nositi s ovim zadatkom. Nevjerojatno korisna rješenja u dnevnoj sobi su setovi namještaja, koji vrlo često uključuju: modularni namještaj, stolove, stolice ili kompletne zidne jedinice za dnevni boravak. Tada kupac ne mora odabrati pojedinačne elemente, jer je pri kupnji cijelog seta siguran da je njegov interijer dosljedan, a namještaj za dnevne sobe savršeno će biti usklađen.

 

Uređenje modernog dnevnog boravka - osnovne značajke

 

Dnevni boravak u modernom stilu karakterizira prevlast prirodnih materijala s naglaskom na modernizam. Moderni interijeri imaju mnogo elemenata: staklenih, drvenih, metalnih i betonskih. Moderni dnevni boravci trebaju biti jednostavni, ne pretrpani, a boje zidova i podova same po sebi trebaju biti skladne. Moderne aranžmane karakterizira veliki broj ogledala, posebno u slučaju malih soba. A ako imate mali dnevni boravak u zgradi i želite ga optički povećati, ogledala će biti izvrsno rješenje! Možete stvoriti moderan dnevni boravak pomoću električnog kamina, kako bi se dodao i dodatni elegantan ukras. Sofe za moderan dnevni boravak obično su svijetle, presvučene antilopom ili kožom i središnji su dio ove vrste interijera.

Odlučite li se za ovakvu vrstu aranžmana, učinite da sav namještaj za dnevni boravak bude jednostavan, i bez nepotrebnih predmeta koji sakupljaju previše prašine. Vaš dnevni boravak u modernom stilu je prostor koji bi trebao biti prostran i minimalistički.

 

Uređenje dnevnog boravka u skandinavskom stilu

 

U skandinavskim interijerima vlada jednostavnost, svijetli ukrasi, bijeli prozori i odsutnost dodatnih, kontrastnih boja. Osnovna pravila očuvanja sjevernjačkog stila su minimalizam, ograničen broj opreme, slobodan prostor u sobama i velika količina dnevnog svjetla koja ulazi u sobe. Za uređenje dnevnog boravka u sličnom stilu obično se odlučuju ljudi koji vole minimalizam i samo mali broj dodataka.

Skandinavski dnevni boravak može biti izuzetno funkcionalan i usput, atraktivan.

Otvoreni dnevni boravak s prijelazom u kuhinju obično veže oblike osnovnog dekora, pa ako se odlučite za ovaj trend - svakako koristite iste boje u ostalim sobama. Namještaj u sobama trebao bi vezati stil cijelog stana, pa se pri uređenju kućnog prostora pobrinite za sličnu formu. Preporučujemo vam da se upoznate s ponudom naše trgovine Emmezeta kako bi pronašli izvrstan uredski namještaj, namještaj za spavaće sobe, dječji namještaj i tapecirani namještaj.  

 

Kako urediti dnevni boravak u stilu glamur?

 

Dnevna soba u ovom stilu, nešto je veći financijski izdatak, jer ovaj stil karakterizira sjaj, modernost i eleganciju. U glamuroznom dnevnom boravku naći ćemo dobro osvjetljenje, svijetle boje na zidovima, prirodne nijanse namještaja, prekrasne dodatke, jedinstvene svjetiljke i lustere, kao i ekskluzivno mjesto za odmor. Ovaj trend nedavno se počeo smatrati luksuznim i punim glamura. Budući da oblik uređenja takvog dnevnog boravka zahtijeva veliki broj dekorativnih elemenata, dobro bi ga bilo koristiti u nešto većim prostorima. Jako zasićen priborom, dekor može snažno preplaviti malo područje. Najpopularnije nijanse dominantne u ovom trendu su; zlatna, ružičasta, crvena, bež, ljubičasta i žuta. Arhitekti, koristeći ovaj glamurozni stil, vole uvoditi kristale, glomazne fotelje u dnevni boravak, dekorativne, svjetlucave okvire za fotografije i cijeli niz mirisnih svijeća. Odlična ideja ovog trenda bit će i dnevni boravak s kaminom. Međutim, ne smije biti prevelik i masivan. Kamin bi u ovoj verziji trebao biti samo ukras, a ne dominirati većinom prostora u dnevnom boravku.

Nadamo se da će vam naši savjeti o uređenju dnevnog boravka pomoći da napravite pravi izbor, a odlukom o konkretnom trendu znat ćete koje kriterije slijediti prilikom uređenja sobe. Zapamtite da je bez obzira na stil, u samom dekoru dnevnog boravka najvažnija umjerenost i dosljednost. Ako se odlučite sami urediti dnevni boravak sjetite se načela minimalizma. Mali prostori izgledaju mnogo bolje kada se usredotočimo na jednostavnost.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!