locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako opremiti dnevni boravak? Biramo namještaj!

Objavljeno: 2022-01-17 13:57:20
Kategorija: Blog

Dnevni boravak je ogledalo i srce svakog doma. Trebao bi biti elegantan, udoban i funkcionalan. Njegov raspored vrlo često uzrokuje mnogo problema i dilema.

 

Kako urediti dnevni boravak da bude praktičan? Kako odabrati namještaj za dnevni boravak? Kako urediti dnevni boravak da izgleda dizajnerski? Kako koherentno spojiti dnevni boravak s blagovaonicom? To su samo neka od pitanja s kojima se najčešće obraćamo dekoraterima unutarnjeg uređenja.

 

Imajući na umu sve te dileme, pripremili smo članak koji može postati inspiracija pri uređenju dnevnog boravka.

 

Dizajn interijera - gdje potražiti pomoć?
 

Evo nekoliko savjeta stručnjaka koji su podijelili svoje znanje s nama i predložili kako opremiti dnevni boravak, što koristiti za uređenje dnevnog boravka kako bi interijer bio udoban i funkcionalan.

 

Kauč u glavnoj ulozi
 

Dizajneri se slažu: veliki dnevni boravak počinje s velikim kaučem, sofom ili kutnom garniturom. Udobno mjesto za sjedenje je ključ i temelj mnogih aranžmana. Često je to komad namještaja koji se pri uređenju dnevnog boravka nalazi na središnjem mjestu. Njegov izbor stoga ne može biti slučajan. I izgled i funkcionalnost ovdje bi trebali ići ruku pod ruku. Prije nego što se odlučite za određeni model, provjerite je li udoban, čvrsto izrađen i hoće li odgovarati stilu u kojom želite urediti dnevni boravak.

 

Dnevni boravak u modernom stilu zahtijevat će zanimljiv, dizajnerski kauč ili namještaj jednostavnog sofisticiranog oblika. Rustikalni dnevni boravak s kaminom najbolje je ukrasiti udobnim kaučem u ružičastoj boji ili svijetlom udobnom kutnom garniturom sa šarenim jastucima.

 

Za dekor dnevnog boravka u stilu glamura možete odabrati kauč u odvažnoj boji, koji će biti "šlag na torti" cjelokupnog uređenja. S druge strane, za dnevni boravak u skandinavskom stilu u kombinaciji s kuhinjom - bež ili sivi kauč jednostavnih oblika.

 

 

Dnevni boravak - moderan minimalizam
 

Ako vam nije stalo do skladištenja raznih stvari u dnevnoj sobi, jer će služiti samo kao mjesto za sastanke i odmor, odustanite od velikih regala, zidnih jedinica i modularnih setova.

 

Udoban kauč, fotelja s ušima, stolić za kavu ili stol za dnevni boravak, RTV ormar i možda elegantna komoda - to su u osnovi svi elementi koji bi trebali biti u dnevnoj sobi. Takav izbor namještaja učinit će sobu prostranom i optički mnogo većom. Ovo je idealan trik za dizajn interijera, pogotovo ako imate mali dnevni boravak.

 

Zapamtite, masivni namještaj i dodaci mogu preplaviti raspored dnevnog boravka i učiniti ga neudobnim i nefunkcionalnim.

 

Dekoracije i unutarnja rasvjeta - način uspješnog uređenja
 

Zapamtite da dnevni boravak ne bi trebao biti hladan i nepristupačan. U ovom interijeru sve se više koriste boje i dekoracije koje oživljavaju prostor. Rasvjeta je također vrlo važna. U dnevnom boravku, gdje se odmarate, trebala bi prevladavati ugodna toplina, pa bi bilo dobro odabrati svjetiljke s toplim ugodnim svjetlom. Zahvaljujući modernoj rasvjeti, svakom interijeru možete dati opuštajući karakter ili dodati jedinstvenu energiju.

 

Dnevni boravak trebao bi služiti za opuštanje i obiteljska okupljanja, tako da ne može nedostajati mekanog tekstila, jastuka, deka i pokrivača. Ako nije ispunjen namještajem, u njemu može doći do neugodne jeke. Mekani tepih na podu i ukrasi prozora čine prostor izuzetno ugodnim, a zvukovi će biti zvučno izolirani.

 

Ništa ne grije i smiruje dekor poput udobnog tepiha. Nemojte odustati od ovog elementa prilikom uređenja dnevne sobe iz snova. Strogo uređenje tepih čini prijateljskim i toplijim. Tepih može obavljati mnoge funkcije, tako da će npr. pahuljasti tepih postat će omiljeno mjesto za igru vašoj djeci.

 

Uređenje dnevnog boravka ne mora biti teško. Zapamtite da je ovo prostorija u kojoj se morate osjećati dobro. Zato se okružite bojama, teksturama i predmetima koji vam se sviđaju. Zaboravite na dekor ravno s naslovnice - ovaj, iako savršen, neće biti "vaš".

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!