locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako opremiti sobu za tinejdžera?

Objavljeno: 2023-12-21 11:56:08
Kategorija: Blog

 

Tinejdžeri znaju biti vrlo zahtjevni kada je u pitanju stilizacija vlastitog izgleda i uređenje njihove sobe. Ono što se sviđa odraslima uopće ne mora ići ruku pod ruku s preferencijama adolescenta. Mladi se u životu vode nešto drugačijim vrijednostima, što se odražava i na njihova maštanja i snove, kao i na boje, uzorke i opremu kojom se žele okružiti.

Tražite ideju za efektno i zanimljivo uređenje sobe? Ako je tako, onda super!                       

Došapnut ćemo vam koji je namještaj za mlade trenutno najpopularniji i kako sve to pametno posložiti u četiri zida sobe za tinejdžera! Pokraj takvih inspiracija nemoguće je proći ravnodušno!

 

U zemlji mašte mladog čovjeka, tj. o onome što voli i što mu pričinjava zadovoljstvo

 

Prije nego krenete u potragu, prvo morate saznati u kakvom se okruženju dijete najbolje osjeća. Iz tog razloga najprije odredite individualne karakteristike djeteta, odnosno – koje boje voli, koji stil mu najbolje odgovara te postoji li nešto posebno što bi željelo imati u sobi. Tek nakon utvrđivanja ovih osnova možete prijeći na drugi dio, odnosno bojanje zidova i odabir odgovarajućeg namještaja.

 

Kako dizajnirati sobu za mlade s tinejdžerom?

 

Opremanje sobe za tinejdžericu može se razlikovati od opremanja sobe za tinejdžera. Spol je od velike važnosti, ali je jednako važna i dob djeteta. Ako se pitate kako urediti sobu za tinejdžera, svakako porazgovarajte sa svojim djetetom – ono je ipak najbolji savjetnik kada je u pitanju uređenje sobe za tinejdžera.

 

 

Namještaj za mlade za dečke i namještaj za mlade za djevojke. Što mu je zajedničko?

 

Ako se pitate kako urediti sobu za tinejdžera, svakako provjerite koji bi se elementi trebali naći u takvoj prostoriji. Uređenje sobe za tinejdžera prvenstveno treba uključivati ​​prostor za učenje, odmor i prostor za odlaganje stvari. Pogledajte što bi trebalo biti u sobi za mlade u svakoj od ovih zona.

 

1. Zona učenja

 

Kod uređenja sobe za dječaka vodit ćete se sasvim drugim stvarima nego kod uređenja sobe za djevojčicu. Međutim, postoji nekoliko zajedničkih značajki koje moraju biti prisutne na oba mjesta. Namještaj za sobu za mlade za dječaka i djevojčicu trebao bi prije svega biti funkcionalan. Morate imati na umu da je vaše dijete još uvijek učenik, pa odvojite udobnu zonu za učenje.

U ovom slučaju, pouzdan komad namještaja bit će klasični radni stol za mlade s ladicama, gdje će tinejdžer moći raditi domaću zadaću i pripremati se za testove. Najčešće, zbog ogromne količine školskog materijala, takav stol nije dovoljan, a za održavanje prikladnog reda djetetu treba više prostora za njegove stvari. U tom slučaju zanimljivo i funkcionalno rješenje uređenja su police za mlade, koje prikladno ispunjavaju prostor namijenjen učenju. Što ne smije nedostajati u sobi za mlade? Naravno, udobna stolica za mlade. Dodajte je uz stol kako biste stvorili potpuno funkcionalno mjesto za učenje.

Radni stol je vrlo važan i neophodan u sobi tinejdžera. To nije samo zona učenja, već i mjesto za razvijanje hobija, kao i zona za odmor i zabavu. Mnogi mladi ljudi vole igrati računalne igrice pa će radni stol biti element na koji možete smjestiti laptop ili zaslon računala.

 

2. Ormar

 

Sljedeća zajednička stvar je prostor za odjeću. I u ovom slučaju nema smisla tražiti razlike između ormara za djevojčicu i ormara za dječaka. Istina je takva da se, osim po dizajnu, ovaj namještaj ni po čemu ne bi smio razlikovati jedan od drugog.

Prilikom odabira odgovarajućeg ormara za mlade, trebalo bi uzeti u obzir veličinu cijele prostorije. Ako soba ne spada među najveće, klizni ormar je funkcionalno i zanimljivo rješenje jer u njegovom slučaju ne treba dodatni prostor za otvaranje vrata. Efektan dodatak ormaru je ugradbeno ogledalo. Klizni ormar s ogledalom pomoći će vizualno povećati dječju sobu, a bit će i praktično rješenje za svakodnevnu upotrebu. Imajući vlastito ogledalo u sobi,  tinejdžer neće morati koristiti ogledalo u vašoj spavaćoj sobi. Kao što vidite, namještaj za djecu i mlade također može iznenaditi!

 

3. Zona za odmor

 

Naravno, ovo mjesto ne smije nedostajati ni u jednoj sobi! U namještaj za mlade spada i udoban krevet za mlade, kauč i trosjed. Što se toga tiče, imate vrlo širok izbor, jer na tržištu postoji mnogo modela ove opreme. U ovom slučaju možete biti ograničeni samo veličinom sobe i, naravno, visinom djeteta.

Ako je prostorija velika i prostrana, možete uspješno staviti čak i kutnu garnituru koja će mladoj osobi služiti dugi niz godina. Soba vašeg djeteta nije dovoljno velika? Odaberite tada kauč za jednu osobu na razvlačenje sa zanimljivim presvlakama, čime ćete uštedjeti dragocjene centimetre u interijeru. Moderne prijedloge za takvu opremu lako možete pronaći u našoj ponudi.

 

4. Prostor za odlaganje dodatnih stvari

 

I na kraju, odvojite odgovarajuću količinu prostora za knjige, pribor i sve ostale dodatne stvari vašeg djeteta. Količina osobnih stvari tinejdžera može svakoga iznenaditi, stoga se isplati dodati u dječju sobu komodu za mlade, koja će pomoći sve organizirati.

Regali za mlade također će biti korisni za knjige i trofeje. Vi i vaše dijete možete se odlučiti za otvorene regale, kao i regale s ladicama i vratima. Nemate dovoljno prostora za tako veliku opremu? U tom slučaju pomoći će viseće police i regali.

 

5. Dekoracije za sobu tinejdžera

 

Svako uređenje sastoji se od završne obrade, opremanja i pribora. Situacija nije drugačija u sobi za tinejdžere - ovdje također morate voditi računa o odgovarajućim ukrasima. Što će biti najbolje? Najbolje je da to prepustite stručnjaku, odnosno svom djetetu.

Dekoracije za sobu tinejdžera mogu uključivati ​​tekstil, deke, jastuke i prekrivače, ali i knjige, kolekcionarska izdanja igara, figurice, trofeje i suvenire s putovanja.

 

 

Kako urediti sobu za mlade ovisno o spolu djeteta?

 

Gore smo spomenuli da uređenje dječje sobe ovisi i o spolu djeteta. Nešto drugačija rješenja bit će potrebna za opremanje sobe za tinejdžericu, a drugačija za spavaću sobu mladog gospodina. Koje će biti glavne razlike? Kako opremiti sobu tinejdžera ovisno o spolu? Pogledajmo zajedno.

 

Soba za tinejdžericu

 

Treba shvatiti da mlada osoba više nije princeza puna dječjih snova. Mladim djevojkama koje će uskoro postati žene bit će najvažnija privatnost i isticanje njihove ženske prirode. Nježne boje u pastelnim nijansama te univerzalne bijele i sive dobro će pristajati.

Dobro je osigurati dovoljno prostora za odlaganje kojem se mogu zatvoriti vrata, od koristi će biti i ladice – mlade žene imaju puno svojih privatnih stvari, od spomenara do higijenskih potrepština, koje ne bi trebale biti vidljive svim gostima ili čak drugim članovima obitelji. Soba za tinejdžericu trebala bi biti oaza za mladu osobu.

Ako u sobi žive braća i sestre, dobro bi bilo osigurati dodatnu privatnost u obliku, na primjer, paravana.

 

Kako organizirati sobu za tinejdžera?

 

Situacija je nešto drugačija kod mladića. Ovdje bi zanimljiva ideja mogla biti uređenje i inspiracije za sobu za mlade baziranu na agresivnim, intenzivnim bojama. Intenzivna zelena ili crvena bez sumnje su moderne boje!

Mnogi se dječaci vole hvaliti svojim postignućima, pa će dobro doći otvoreni regali za izlaganje trofeja ili kolekcije igara. Također je dobro pobrinuti se za udobno mjesto za igru ​​ili razvijanje hobija.

Izgled sobe tinejdžera je važan – u toj prostoriji će mlada osoba provoditi najviše vremena, tu će također primati goste, stoga treba voditi računa o estetskom izgledu takvog interijera.

 

Bijeli namještaj za sobu za mlade - stilsko i efektno rješenje na duže vrijeme!

 

U posljednje vrijeme sve je popularnije opremanje u bijeloj boji. Bijeli namještaj za sobu za mlade univerzalno je i istodobno učinkovito rješenje koje će vam služiti dugi niz godina. Ovaj moderan prijedlog vrlo je popularan i među djevojčicama i dječacima.

Obogaćen drugim bojama poput plave, sive, ljubičaste pa čak i žute, sigurno će odgovarati ukusu vašeg djeteta. Saznajte koje boje najbolje odgovaraju vašem djetetu i iznenadite ga novim namještajem!

 

A možda tematska soba za tinejdžera?

 

Svatko ima nešto što voli, omiljene knjige, filmove ili igre, a nije drugačije ni s mladom osobom. Pa možda postoji nešto što se vašem djetetu najviše sviđa? To može biti lik iz knjige, serija igara ili omiljena filmska trilogija – kako će se pokazati nakon razgovora s mladom osobom, može biti stvarno mnogo opcija. Iskoristite te motive kako bi personalizirali sobu svog tinejdžera.

Kod takvog uređenja zanimljiva ideja može biti foto tapeta sa scenografijom iz filma ili igre, kao i korištenje odgovarajućih boja zidova i opreme. Ne zaboravite na detalje! Posteljina s omiljenim motivima, ukrasni jastuci, posteri, crteži i figurice učinit će ostalo!

 

Sažetak

 

Uređenje sobe mlade osobe je kompromis između snova tinejdžera i financijskih mogućnosti roditelja te arhitektonskih mogućnosti sobe. Bez obzira na situaciju, isplati se iskoristiti odgovarajuća rješenja, odabrati funkcionalan namještaj za mlade i stvoriti udoban, praktičan i lijep prostor. Put je možda težak, ali vjerujte nam, vi, roditelji, i vi, tinejdžeri - isplati se! Razgovarajte, planirajte i izražavajte svoje mišljenje, a ideje i mogućnosti uređenja same će se pojaviti pred vama. Sve što trebate je odgovarajući plan, brza realizacija i... gotovo! Sretno!

 

Za više informacija posjetite našu stranicu www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!