locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako oživjeti sivi dnevni boravak - predlažemo sivu koja će vas oduševiti!

Objavljeno: 2021-10-28 12:49:02
Kategorija: Blog

 

Dnevni boravak u kući je središnje mjesto gdje provodimo vrijeme s obitelji. Stoga želimo da interijer uvijek bude elegantan i u skladu s najnovijim trendovima. Sanjate li o savršenom dnevnom boravku? Trenutno je siva boja na vrhu, a dnevni boravak uređen u sivim tonovima može izgledati stvarno jedinstveno. Zapamtite, međutim, da će vaš prostor izgledati zaista posebno tek nakon uređenja s odgovarajućim dodacima. U članku predlažemo kako to najučinkovitije urediti sivi dnevni boravak i koji namještaj i dodatke odabrati. Razmislite o privlačnim dodacima, jastuci ili slike u vašem omiljenom stilu. Ove vrste elemenata sigurno će se uklopiti u sive interijere dnevnog boravka. Ako se pitate kako oživjeti sivi dnevni boravak, svakako uzmite u obzir naše savjete.

 

Koje će još boje biti najbolje u dnevnoj sobi? Moderni dodaci pomažu u uređenju!

 

Siva boja u dnevnoj sobi je elegantna, ali trebalo bi razmisliti o tome s kojim bojama je možemo malo razbiti. Kombinacija različitih boja bit će efikasna u uređenju, ali i vrlo impresivna. Siva boja u dizajnu interijera uopće ne mora biti dosadna ukoliko joj dodamo neku drugu boju. Siva dnevna soba može se uspješno kombinirati s drugim bojama. Za ljubitelje energičnijih boja preporučujemo žutu, koja će se lijepo uklopiti sa svijetlo sivom bojom. Siva i pepeljasta boja također će izgledati lijepo s nježnom zagasitom ružičastom, plavom i nezasićenom ljubičastom. S druge strane, ljubiteljima klasičnih rješenja preporučuje se korištenje svjetlijih, prigušenih boja u sivom dnevnom boravku, bež i krem nijanse savršeno će pristajati. Također možete razbiti sivilo zidova ako jedan ili dva zida obojite u drugu nijansu. Možete koristiti i druge boje, ali uzmite u obzir i dodatke u tim bojama. Jastuci ili pokrivači zasigurno će oživjeti vaš prostor. Druga mogućnost su satovi ili ogledala u stilu koji će razlikovati dodatak od sivog zida, pa čak i bogato ukrašen okvir za sliku.

 

A pod? Mislite i na tepih!

 

Kako dati toplinu sivoj dnevnoj sobi? Pod je jednako važan koliko i zidovi. Važno je razmisliti koje će podne obloge ili pločice najbolje pristajati uz sive zidove. Ako želite optički povećati prostoriju, trebalo bi staviti svjetlije panele ili pločice koje će odgovarati klasičnim sivim bojama. Tamniji pod će isto tako dobro pristajati, samo nijanse sive boje na zidovima trebaju biti nešto svjetlije.

Razmislite o kupnji tepiha koji će djelovati kao učinkovit dodatak u prostoriji. U Dizajnu interijera dnevne sobe dobro će izgledati jednobojni tepisi kao i oni s uzorkom. Trenutno su iznimno modernim čupavi tepisi s resama. Pažljivo odaberite dodatke kako biste se osjećali što ugodnije u svom interijeru.

 

Kakav će namještaj biti idealan u sivoj dnevnoj sobi?

 

Kako učinkovito otopliti i oživjeti unutrašnjost sive dnevne sobe? Takav interijer može biti izuzetno udoban. Da bi vaš sivi dnevni boravak izgledao lijepo trebate odabrati odgovarajući namještaj. Ne mora on biti trendi, jer će i minimalistički izgled namještaja odgovarati sivom dnevnom boravku. Ako imate zidove u tamnijim nijansama sive, savjetujemo vam da ne birate crni i drugi potpuno tamni namještaj. Definitivno će bolje izgledati svijetli. S druge strane, tamni namještaj će izgledati sjajno na pozadini svijetlo sivih i pepeljastih zidova. Odlično će se uklopiti i dvobojni namještaj, ali i onaj sa šarenim, originalnim elementima koji će privući pažnju, a sivi zidovi zasigurno će se pokazati kao savršena pozadina. Siva je klasična, sigurna boja uz koju će sve vrste namještaja izgledati dobro u odnosu na pozadinu, jednako moderan kao i klasičan. Međutim, dvosjedi i trosjedi za dnevni boravak, kutne garniture za dnevni boravak, tabure i fotelje, mogu se presvući i vrijedi dobro razmisliti o boji presvlake.

 

Kako otopliti i oživjeti prostor dnevnog boravka? Birajte originalne uzorke i impresivne dodatke!

 

Zapamtite da su dodaci od velike važnosti. Od njihovog izbora uvelike ovisi  ljepota interijera, osobito onoga u konzervativnim bojama. Ove sezone moderni su narodni motivi ili geometrijski uzorci na pokrivačima, tepisima i jastucima. Ako volite minimalizam, možete postaviti nekoliko izražajnijih dodataka, a ostatak odabrati u prigušenim bojama i bez izražajnih uzoraka. Također možete razmišljati o zanimljivim stolnjacima ili ukrasnim pladnjevima za stolić za kavu. Siva dnevna soba (ili bilo koji drugi sivi interijer), podići će izbor efektnih dodataka koji će razbiti monotonu atmosferu.

 

Hoće li potpuno sivi dnevni boravak izgledati dobro? Prijedlog za ljubitelje rizika

 

Imate li ideju da uredite dnevni boravak pun sive boje? To je malo riskantan potez, ali ako želite, riskirajte. Samo zapamtite nekoliko pravila koja čak i potpuno sivu dnevnu sobu neće učiniti dosadnom. Imajte na umu da nijanse sive boje trebaju biti raznolike.

Također možete razmišljati o uzorcima na zidovima, mogu biti sivi ili u drugoj prigušenoj boji. Izaberite dodatke u malo drugačijim bojama. Boje jastuka mogu biti bijele ili mornarsko plave, tepisi, na primjer, bež. Intenzivnija boja također će pristajati u slučaju dodatnih elemenata. To čak može biti i mala stvar, pravilno uređeni elementi učinit će vaš dnevni boravak ugodnim. Sivi elementi također ne moraju biti dosadni; mogu imati zanimljiv uzorak, a sam sivi interijer - zanimljivo uređen prostor.

Razmislite o tome koji će dodaci i namještaj najbolje pristajati u vašu dnevnu sobu. Kombinacija izvornih boja i uzoraka učinit će da svaki interijer poprimi karakter. Uređenje vašeg dnevnog boravka zasigurno će biti impresivno ako odaberete prave zavjese. To mogu biti sive zavjese (malo drugačije od zidova) ili u potpuno drugoj boji, bijela ili žuta će definitivno pristajati. Dnevni boravak s drvenim elementima također će izgledati lijepo. Odlučite se za drvene okvire slika ili ogledala, a ako imate drveni namještaj, klasičan ili moderan, u sivom dnevnom boravku izgledat će fantastično.    

 

Što još sa sivo uređenim interijerom? Možda malo boje?

 

Želite li da vaši interijeri dobiju jedinstven stil? Možda želite optički povećati sobu? Nemojte brinuti! Imamo sve potrebne proizvode koji će dodati stil i boju svakoj vrsti interijera. S nama će uređenje stana biti jednostavno. Razmislite o odabiru lijepog namještaja. Pogledajte, na primjer, fotelje za dnevni boravak ili sofe za dnevni boravak, koje su udobne i modernizirat će mnoge interijere. Imamo i modularni namještaj, koji preporučujemo posebno za male stanove. Naš webshop i pogledajte kolekcije. Možda će vas njihov stil inspirirati da obnovite svoj dom. Ne oklijevajte i posjetite naše trgovine već danas!   

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!