locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako postaviti namještaj u vrtu?

Objavljeno: 2022-01-20 13:36:48
Kategorija: Blog

Iako je zima još u punom jeku, unaprijed napravljen dobar plan uštedjet će vam mnogo vremena i živaca prilikom planiranja uređenja i odluke koji namještaj za vrt za novu proljetnu i ljetnu sezonu odabrati. Udoban, ugodan i savršeno uređen vrt - ovo je mjesto gdje i odrasli i djeca vole provoditi vrijeme.

To je prostor za opuštanje, odmor, bezbrižnu zabavu, susrete s obitelji i prijateljima. Da bi vrt služio cijeloj vašoj obitelji, vrijedi ga dobro urediti i opremiti svim predmetima koji će vrijeme provedeno u njemu učiniti ugodnijim. Jedan od elemenata bez kojih je teško zamisliti udoban vrt su - vrtni namještaj.

Vrtne fotelje, vrtne ležaljke, vrtne stolice i stolovi, ljuljačke, viseće mreže, sofe i garniture - sastavljen u jednu cjelinu - skup vrtnog namještaja - stvara ono što se obično naziva - ugodnu vrtnu klimu.

Kako odabrati i kako pravilno postaviti ukrase na otvorenom? Kako stvoriti jedinstveni aranžman koji će oduševiti svakoga tko posjeti vrt? Prijedlozi!

 

Koji vrtni namještaj odabrati za uređenje zelene površine?
 

Među brojnim dodacima za vrt nalaze se četiri glavne skupine vrtnog namještaja, iz kojih možete birati. To uključuje:

• drveni namještaj;

• tehno ratan ili ratan namještaj;

• plastični namještaj;

• metalni namještaj.

 

Setovi se međusobno razlikuju i vizualno i funkcionalno. O kojem materijalu se odlučite ovisi o vama, vašem ukusu i preferencijama, a isto tako stilu u kojem je vrt uređen. Danas je većina namještaja izrađena čvrsto i elegantno, tako da ne morate brinuti da će namještaj od neodgovarajućeg materijala s vremenom izgubiti svoju vrijednost, uništiti se ili izblijedjeti.

 

Namještaj u vrtu, na terasi i na balkonu je, na ovaj ili onaj način, određena dužnost i odgovornost. Bez obzira jesu li izrađene od drva, plastike ili metala, zahtijevaju brigu i njegu. Neki više - poput onih od drveta - drugi manje - poput onog od plastike. Prilikom odlučivanja o određenom setu, upoznajte se s načinima njege, održavanja i čuvanja tijekom zime.

 

Veličina vrta, parcele ili balkona je važna!
 

Nisu svi sretni vlasnici velikog, zelenog vrta ili parcele. Mnogi od nas, osobito oni koji žive u zgradi ili gradskoj kući - moraju se zadovoljiti malim balkonom ili terasom.

Moraju li se odreći udobnih fotelja, ležaljki i ljuljački zbog malog prostora?

Apsolutno ne! Dobar aranžman čini čuda i pretvara čak i najmanji balkon u zemlju udobnog odmora.

Kako pozicionirati pojedinačne elemente u malom prostoru? Koje proizvode odabrati? Što će vaš odmor učiniti ugodnijim? Evo nekih od najzanimljivijih komada namještaja i dokazanih ideja za njihov raspored.

 

Sklopiva ležaljka od ratana
 

- jedan je od omiljenih komada namještaja unutarnjih dekoratera. Odakle dolazi njezina popularnost? To je uglavnom funkcionalnost. Vrtni namještaj od ratana u vašem vrtu pruža mnoge mogućnosti uređenja i korisnosti - osobito sklopiva. Sklopljena može poslužiti kao kompaktna stolica, a rasklopljena kao ležaj. Model odgovarajućih dimenzija stane čak i na mali balkon ili terasu. Ako je ukrasite udobnim jastucima, pokrivačem ili dekom, uokolo objesite šarena svjetla, postavite mirisne svijeće, dodatno objesite prozračne zavjese - stvorit ćete romantični aranžman u udobnosti male terase ili balkona.

 

Viseća ljuljačka – viseća ležaljka - ljuljačka gnijezdo

 

- to su tri najčešće birane vrtne ljuljačke, koje se mogu koristiti čak i u potpuno malom vrtu, terasi i balkonu. One nisu samo vrlo udobne, već i vrlo praktične. Ne zauzimaju puno prostora, a istovremeno mogu uspješno zamijeniti vrtni namještaj u kompletu. U ljuljačku možete sjesti s knjigom u ruci, leći i opustiti se, sjesti sa svojim gostima, kao i stvoriti omiljeni kutak za igru za svoju djecu. a bitno je i da se mogu vrlo lako pospremiti tijekom zime.

 

Kompaktni vrtni namještaj ili set vrtnog namještaja


 

- neki proizvođači predlažu male i vrlo praktične setove namještaja koji olakšavaju uređenje čak i najtežih površina. Set uključuje stolić za kavu s dvije stolice ili udobnu klupu u obliku kutije, što vam omogućuje pohranu vrtnog pribora, odnosno jastuka i pokrivača. Dodaci ovog tipa imaju jednu veliku prednost - mogu se lako sklopiti i lako pospremiti tijekom zimskog razdoblja.

 

Kako urediti veliki vrt?
 

Suprotno mišljenju, veliki vrt ne mora biti lako urediti. Veliki prostor otežava stvaranje ugodne atmosfere i koherentno uređenje cijele površine u njemu.

 

U tome nam mogu pomoći odgovarajući namještaj i dodaci. Veliki vrtni set u kojem se nalaze udobne fotelje, ležaljke stol i stolice, kutna garnitura ili trosjed. Savršeno će se uklopiti tehno ratan, koji lijepo izgleda na pozadini zelenila. Tehno ratan je također jednostavan za održavanje i njegu, a namještaj od njega otporan je na promjenjive vremenske uvjete. Za ukrašavanje vrtnog prostora u blizini kuće trebalo bi koristiti jastuke, pokrivače, svjetiljke, mirisne svijeće, makrame i prozračne zavjese.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!