locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako se nositi s neugodnim mirisom iz hladnjaka? Prijedlozi!

Objavljeno: 2022-05-06 13:34:57
Kategorija: Blog

 

Nitko ne voli neugodan miris koji dolazi iz hladnjaka. Često zbog toga nemate želju ni pogledati u njegovu unutrašnjost jer odmah izgubite apetit. Pogotovo nakon blagdana, u svakom hladnjaku morate se nositi s mješavinom mirisa koji nisu ugodni za nos. Kako osvježiti hladnjak? Kako ukloniti loše mirise iz hladnjaka? U ovom članku ću vam reći kako i čime oprati hladnjak i kako se nositi s mirisima koji prevladavaju u njemu!

 

Čistoća je osnova za izbjegavanje neugodnog mirisa iz hladnjaka

 

Vrlo je važno redovito čistiti hladnjak. Ako cijelo vrijeme želite uživati u čistom i higijenskom hladnjaku, morate ga održavati čistim. Potrebno je s vremena na vrijeme napraviti pregled proizvoda. U košu bi se trebali naći proizvodi kojima je istekao rok trajanja, ustajali naresci, meso i sirevi, jer su one prvenstveno izvor neugodnih mirisa. Dobro je otvoriti staklenke, provjeravajući da u njima nema plijesni i riješiti se pokvarenih proizvoda. Staro voće ili povrće neprikladno za konzumaciju također treba baciti, jer njihovo držanje u hladnjaku također može rezultirati lošim mirisom.

Pitate se koliko često biste trebali čistiti hladnjak? Novi hladnjak uvijek se mora oprati prije uporabe. Da biste ga osvježili svakih nekoliko dana, obično je dovoljna krpa namočena octom, ili u slučaju hladnjaka s antibakterijskim premazom, voda i tekućina za pranje posuđa. Prije svega, ladice i police zahtijevaju pozornost, jer je potrebno ukloniti ostatke hrane koji se mogu nakupiti u kutcima. Temeljito čišćenje priborom za čišćenje obvezno je najmanje jednom mjesečno.

 

Upotreba kemikalija 

 

Pranje hladnjaka samo vodom vjerojatno neće biti dovoljno ako želite ukloniti neugodan miris. Sama voda neće se boriti ni protiv klica. Otopina vode s dodatkom tekućine ili pranje hladnjaka octom neće se uvijek nositi s jakom prljavštinom.

Čime oprati hladnjak kako bi se osiguralo njegovo temeljito čišćenje? Možete koristiti kemikalije koje istovremeno imaju antibakterijski učinak. Zapamtite, međutim, da sredstva za čišćenje hladnjaka moraju biti proizvodi namijenjeni zato i koji neće reagirati s hranom. Ova sredstva trebala bi se odstraniti suhu, staru prljavštinu. Za pranje koristite zaštitne rukavice.

Skladištenje kao način uklanjanja neugodnih mirisa


Vrlo je važno pravilno skladištiti hranu, jer se time izbjegava problem neugodnog mirisa. Izvrsno rješenje je stavljanje prehrambenih proizvoda u posude od stakla ili certificirane plastike namijenjene kontaktu s hranom. Korištenje zatvorene ambalaže za prehrambene proizvode znači da se njihovi mirisi u hladnjaku neće međusobno miješati. Zapamtite da se proizvodi u plastičnim vrećicama brže kvare i neugodan miris koji izlazi iz hladnjaka u njihovom slučaju bit će neizbježan.

 

 

Uklonite neugodan miris iz hladnjaka na domaće načine

 

U upijanju loših mirisa koji često prevladavaju u hladnjaku, unatoč čestom pranju i pravilnom skladištenju, proizvodi koje većina svakoga ima u svom domu bit će korisni. Domaći načini za uklanjanje lošeg mirisa vrlo su učinkoviti.

 

Voda s octom

Ocat je učinkovito sredstvo koje učinkovito dezinficira kućanske aparate. Pola šalice octa dodanog litri tople vode bit će izvrsno za pranje hladnjaka, kako unutar uređaja tako i izvan njega, uklanjajući loš miris u njemu. Ako vam je potrebno manja količina otopine, pomiješajte dvije šalice tople vode i dvije žlice octa. Ali zapamtite da je za hladnjake s posebnim antibakterijskim premazom zabranjeno koristiti ocat.

 

Kava

Mljevena kava izvrsno upija većinu neugodnih mirisa. Ulijte četiri žlice mljevene kave u malu zdjelu i stavite je u hladnjak, a loš miris bit će neutraliziran u roku od jednog dana. Kava vrlo brzo hlapi, pa da bi unutrašnjost uređaja duže zadržala lijep miris, zamijenite sadržaj posude najmanje jednom u dva tjedna. Također možete ubosti zrna kave u pola jabuke.

Krumpir

Još jedan proizvod koji imate kod kuće i učinkovito upija mirise je krumpir. Stavite ga na policu u hladnjaku i temeljito će se nositi s neugodnom aromom. Zamijenite ga svaka 2-3 dana.

 

Jabuka i klinčići

Dobar način da se riješite neželjenog mirisa iz hladnjaka je korištenje jabuke i klinčića. Klinčići upijaju vlagu i neugodan miris. Ubodite ih na jabuku i stavite na policu u hladnjak, a nakon otvaranja nećete se iznenaditi dosadnim mirisom. Jabuku treba s vremena na vrijeme zamijeniti, jer sama nakon nekog vremena može uzrokovati neugodan miris iz hladnjaka.

 

Limun

Limun je popularan lijek za uklanjanje neugodnog mirisa u hladnjaku. Dovoljno je prerezati limun na pola i staviti ga na policu. Također ga možete izrezati na debele kriške i staviti na različite razine. U takav limun možete staviti i klinčiće, koji su također apsorber mirisa. Zamijenite voće svakih nekoliko dana. Također možete koristiti naranče.

 

Cimet

Cimet karakteriziraju antibakterijska svojstva i vrlo dobro uklanja neugodan miris. Samo stavite štapić cimeta na policu u hladnjaku kako biste vidjeli kakve će prednosti donijeti.

 

Soda bikarbona

Soda u kući ima mnogo namjena: olakšava čišćenje kućanskih aparata, odčepljuje cijevi, uklanja kamenac i loš miris iz hladnjaka. Da biste opremu oprali sodom bikarbonom, pomiješajte je s vodom kako biste dobili gustu pastu. Da biste uklonili loš miris iz hladnjaka, dovoljno je sipati sodu bikarbonu u zdjelu i staviti je na policu.

 

Prašak za pecivo 

Ako nemate sodu bikarbonu kako biste eliminirali loš miris u hladnjaku, koristite prašak za pecivo. Vrijedno je testirati ovaj domaći apsorber mirisa.

 

Aktivni ugljen

Još jedan od proizvoda koji će vam pomoći da se riješite mirisa iz hladnjaka je ljekoviti ugljen. Samo uspite zdrobljeni ugljen na tanjur, a zatim ga stavite na policu u hladnjaku.

Briketi ugljena se također mogu koristiti kao apsorber mirisa. Zamotajte jednu ili dvije kocke u novine i stavite ih na stražnju stranu hladnjaka kako biste uklonili neugodne mirise.

 

Pijesak

Pijesak upija vlagu i pomaže u uklanjanju neugodnog mirisa iz hladnjaka. Zahvaljujući svojim upijajućim svojstvima, također uklanja intenzivne mirise iz hladnjaka. Uvjerite se u njegovu učinkovitost, uspite nekoliko žličica pijeska u zdjelu i stavite je u hladnjak. Vidjet ćete koliko brzo ćete očistiti unutrašnjost hladnjaka od lošeg mirisa.

 

Apsorber mirisa

Apsorberi mirisa imaju ugljeni filter koji se koristi za pročišćavanje zraka. Neki također imaju antibakterijska svojstva, koja će također voditi brigu o kvaliteti hrane.

Pazeći na redovito pranje korištenjem kućanskih potrepština, provjeravajući prikladnost hrane i koristeći apsorbere mirisa, osigurat ćete čistoću hladnjaka na najvišoj razini.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!