locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako učiniti da vam dom izgleda čišće

Objavljeno: 2020-02-12 14:03:48
Kategorija: Blog

Dolaze vam nenajavljeni gosti? Ili jednostavno niste dospjeli baciti se na sređivanje i čišćenje doma prije važne zabave ili druženja? Vjerovali ili ne, ali postoje neki trikovi kojima ćete svoj stan učiniti da djeluje čišćim i urednijim nego što on zapravo jest i to za najviše 20 minuta! Ne brinite - imamo i rješenja koja će vam dom učiniti super privlačnim i urednim za samo 5 minuta.

1. Pazite na mirise

Ovo je jedan od trikova koji preporučuju agencije za prodaju nekretnina: ugodan miris u domu - ugodni mirisi učinit će gotovo magiju: vaši će se gosti osjećati ugodnije i nekako će zanemariti eventualni nered. Iskoristite svijeće i difuzore mirisa da biste dom učinili mirisnijim i ugodnijim. Postavite ih na kritična mjesta u stanu: u kuhinju, toalet i kupaonicu te u glavni dnevni prostor.

2. Uklonite nered

Ako uklonite nered, drastično ćete promijeniti doživljaj doma. Imajte pri ruci košare i kutije u koje možete odložiti prljavo rublje i razne sitnice koje se često povlače po stanu. A treba vam svega nekoliko minuta da biste sve stavili na mjesto!

3. Očistite zrcalo

Sitan, ali učinkovit trik: prljavi prozori možda će proći neprimjećeno, ali prljava zrcala neće. Uostalom, gledajte po sebi: ako naletite na zrcalo u prolazu, sigurno ćete se ogledati! Jednostavno ga prebrišite i iznenadit ćete se koliko čitav prostor djeluje urednije.

4. Uredite dnevnu sobu

U dnevnoj ćete sobi provesti najviše vremena. Prvo ste uklonili nered i spremili sitnice, potom ste je namirisali, a sada je ostalo da brzo usišete glavni dio prostorije i uklonite sve što ne spada u taj prostor. Potrebno vrijeme: 10 minuta.

5. Uredite kupaonicu i toalet

Brzo prebrišite kupaonicu i toalet krpicom. I ne zaboravite na mirisne svijeće ili difuzore. Ugodan miris čini čuda!

6. Uklonite prljavo posuđe

Ako imate par minuta viška, uklonite prljavo posuđe. Riješit ćete se neugodnih mirisa, kuhinja će djelovati urednije. A i feng shui kaže da dan treba završiti pranjem posuđa radi bolje sreće.

7. Spremite hodnik

Hodnik je prva prostorija u koju će vaši gosti ući. Uklonite sav višak stvari, spremite obuću i odjeću. Naša je preporuka i da generalno imate ormarić za cipele ili drugačiji ormarić za brzo spremanje stvari.

Što je dobro imati u domu za brzo spremanje?

- osvježivač zraka - mirisne svijeće, difuzore mirisa... sve što ispušta ugodan miris. Ako nemate, očistite naranču. Djeluje!

- veliku košaru za rublje,

- manje košare za sitnice ručni usisavač ili metlu

- maramice za čišćenje

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!