locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako ukrasiti balkon za Božić - top 5 najzanimljivijih božićnih ukrasa

Objavljeno: 2021-12-09 13:57:16
Kategorija: Blog

To je čarobno vrijeme, zbog čega zaslužuje jedinstveno, svečano okruženje. Da bismo u potpunosti osjetili božićni ugođaj, kreativno ukrasite stan, ukrasite božićna drvca, ispecite mirisne medenjake, objesite vijence na ulazna vrata i ukrasite balkone, terase i vrtove, tako da i okolica kuće sjaji čarolijom Božića.

Ukrašavanje interijera u svečanom stilu postalo je dio naše tradicije i sastavni dio našeg života. Iako nam je to možda teško priznati, u dubini srca svatko od nas, velik i mali, voli osjetiti tu čaroliju koja nekoliko dana hara cijelim svijetom.

Svake godine na tržištu se pojavljuju nove, zanimljive ideje za dekoracije i ukrase, koje još snažnije naglašavaju šarm Božića. Danas vam želimo predstaviti nekoliko ideja i najzanimljivije inspiracije za ukrašavanje balkona.

 

Balkon u svečanoj verziji - božićni ukrasi unatoč zimskoj hladnoći


Kada zima oblači polja, šume i vrtove u bijelu krzno, a mraz oslikava nevjerojatne slike na prozorima, vrijeme je da razmislite o uređenju balkona i terase, što će naglasiti svečano raspoloženje i učiniti vaš dom zasja svečanim sjajem. Koji božićni ukrasi najbolje funkcioniraju u zahtjevnim zimskim uvjetima? Evo nekoliko dokazanih načina za učinkovito ukrašavanje balkona i terase kako bi oduševili svakog prolaznika.

 

Lampice koje će osvijetliti balkon za Božić


Božić su prvenstveno lampice, svjetiljke i lanterne, jer teško je zamisliti divan božićni ukras bez svjetala. Upravo trepereća svjetla sa svih strana, koja se pojavljuju početkom prosinca kao ukrasi ulica, trgova i trgovina, čine da osjećamo čaroliju Božića. Ove vrste ukrasa najčešće susrećemo kao vanjske dekoracije. Oni blistaju i šarmantno nas uvode u veselo, svečano raspoloženje.

 

Svjetleći ukrasi


Balkon i terasa idealna su mjesta za postavljanje svjetlećih ukrasa. Kada tražite savršene božićne ukrase, treba paziti na nekoliko važnih značajki ovih proizvoda. Prije svega, to moraju biti namijenjeni vanjskoj upotrebi. Ako objesite svjetiljke na balkon koje su namijenjene samo za unutarnju upotrebu, nakon prve kiše ili snijega rasvjeta će jednostavno prestati raditi. Nemojte riskirati i mudro birajte! Da biste stvorili savršenu božićnu rasvjetu kuće, možete odabrati posebne svjetleće mreže s obojenim ili bijelim svjetlima. Ove vrste rasvjete stvorene su za vanjske dekoracije, posebno otporne na nepovoljne vremenske uvjete.

 

Svjetleće figure


Viseća svjetla nisu jedino rješenje. Za uređenje balkona možete odabrati nešto originalnije - božićne figurice ili božićna drvca u cijelosti izrađena od LED lampica. Svjetleće figurice pravi su hit posljednjih godina. Među njima možete pronaći snjegoviće, pokretne sobove, patuljke i, naravno, božićno drvce.

 

Božićno drvce ne samo u dnevnoj sobi - zašto ne!


Živa božićna drvca su simbol Božića. Takvo živo drvce može ukrašavati balkon ili terasu. Lijepo uređena božićna drvca naglasit će svečanu atmosferu i zimsku idilu balkona.

 

Prilikom ukrašavanja božićnog drvca na balkonu, svakako odaberite ukrase koji će preživjeti u zimskim uvjetima. Možete koristiti samostalno izrađene božićne ukrase. Ako imate djecu, možete pripremiti kuglice, anđele, rajske jabuke, prirodne češere i orašaste plodove, vijence i lance, koje ćete kasnije objesiti na božićno drvce. S takvim božićnim drvcem, balkon za blagdane izgledat će posebno.

 

Specijalist savjetuje!


Također ne zaboravite prilagoditi veličinu božićnog drvca veličini vašeg balkona ili terase. Može zvučati glupo, ali u praksi se vrlo često događa da stablo odabrano na velikom trgu izgleda mnogo manje. Često se događa da božićno drvce koje se čini malim, kada ga donesete kući, ispostavi se da je stvarno veliko.

 

Moderne dekoracije balkona za Božić


Girlande su jedan od najčešće korištenih balkonskih ukrasa za blagdane. Štoviše, oni su također jedan od najpraktičnijih božićnih ukrasa. Oni ne da su jednostavni za postavljanje, već su i iznimno izdržljivi na kiši ili snijegu. Oni daju neograničene mogućnosti uređenja i stvarno su fenomenalno rješenje.

 

Kakvu girlandu odabrati?


Postoje dvije mogućnosti. Umjetnu ili pletenu od žive crnogorice.

Na balkon odlično pristaju grančice jele ili smreke u kombinaciji sa šarenim kuglicama, crvenim mašnicama, nježnom rasvjetom i umjetnim snijegom.

Zapamtite da treba birati ukrase koji se neće uništiti na hladnoći, kiši ili snijegu i bit će otporni na niske temperature.

 

Aranžmani i vijenci - tradicionalni ukrasi za Božić


Tražite li ideju za ukrašavanje balkona u zgradi za blagdane? Na malim balkonima odlično će izgledati viseći ukrasi – vijenci ili aranžmani.

 

Kako ih napraviti?

 

Ima puno ideja. Možete jednostavno kupiti vijenac koji pričvrstite na ogradu.

Ako više volite originalniji božićni ukras balkona, koristite viseće teglice: upravo one u kojima sadite cvijeće u proljeće, plitke i široke bit će najbolje. Stavite u njih ukrase povezane s Božićem, to mogu biti crnogorične grančice, češeri ili glog. Dodajte blagdansku rasvjetu i lijepa, mala, ali spektakularna balkonska dekoracija za Božić je gotova!

 

Prije nego što počnete vješati ukrase


Prilikom izrade ukrasa za balkon i terasu, treba misliti na umjerenost. Uostalom, želite da vaš dom izgleda kičasto, već udobno i elegantno. Božićne figurice, svjetlosni lanci s visećim ukrasima, drvca, ukrasi za božićno drvce, kuglice, lampice, snjegovići, Djed Božićnjak i girlande mogu sve preplaviti.

Stoga, prije nego što počnete ukrašavati balkon, razmislite i odaberite one svečane ukrase koji će biti stilski, ukusni i elegantni. Iako si u vrijeme Božića možete priuštiti malo više, treba biti oprezan. Linija između pogotka i promašaja je vrlo tanka. Najbolje izgledaju kompozicije u istoj boji ili stilu, npr kuglice, vrpce i druge dekoracije u istoj boji, ali različitih veličina.

 

Božićni ugođaj ne samo kod kuće - ideje


Balkon u kući i u zgradi savršeno je mjesto za božićne ukrase. Zahvaljujući njima, božićno raspoloženje pojavljuje se ne samo unutar vašeg doma, već i izvana.

Trebalo bi što ljepše urediti balkon vodeći brigu o jedinstvenom okruženju i uređenju balkona za blagdane. Koristite girlande, lampice, figurice, božićna drvca i patuljke. Svakako ukrasite i donji i gornji dio balkona. Na ogradu možete pričvrstiti pletene vijence, lance i kuglice. Objesite svjetla pod krov. Na vrtni stol možete staviti božićno cvijeće, npr. božićnu zvijezdu, a na prozorsku dasku ukrasne lanterne.

 

Kada stvarate sve lijepe božićne aranžmane, zapamtite da vam je prava čarolija Božića na dohvat ruke. Možete uživati ukoliko želite!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!