locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako ukrasiti blagovaonski stol?

Objavljeno: 2022-01-21 13:54:06
Kategorija: Blog

 

Atraktivna blagovaonica i estetska rješenja za svaki stil!
 

Dobro uređena prostorija rezultat je djelovanja mnogih različitih čimbenika. Ispravno odabrana boja i materijal zidova i podova, atraktivan namještaj smješten na pravim mjestima, a prije svega estetski i zanimljivi dodaci čine interijer ugodnim i udobnim.

 

U svakoj blagovaonici stol je glavno mjesto i središte događanja. Vrijedi znati kako ga pravilno ukrasiti tako da izgleda učinkovito i da vas oduševljava.

Zašto je dekoracija stola toliko važna?
 

Prilikom ulaska u prostoriju obraća se pažnja na boju zidova, materijalu od kojeg je izrađen pod, namještaju i detaljima koji se nalaze na odgovarajućim mjestima u sobi.

 

Dekoracija stola gleda se na poseban način. Zbog činjenice da je stol za blagovanje obično središnja točka prostorije, ukras postavljen na njemu odmah privlači pažnju. Svakodnevna dekoracija stola stoga bi trebala biti atraktivna.

Dekoracija daje određenu gracioznost prostoriji i naglašava stil koji prevladava u njoj. Dobro napravljena dekoracija stvorit će zavist kod svakog od vaših gostiju - zato je dobro potruditi se oko nje.

 

Koji se elementi mogu koristiti za ukrašavanje stola?


Stol za svaki dan može se ukrasiti pomoću provjerenih dodataka kao što su salvete, stolnjaci, svijeće i svijećnjaci, kao i rezano cvijeće i lončanice. Postoji pregršt mogućnosti, toliko da je lako izgubiti se i pretjerati s dekoracijom.

 

Pitajući se kako ukrasiti stol, sigurno se suočavate s problemom koje elemente upotrijebiti na stolu. Postoji mnogo stvari od kojih se sastoji dekoracija. Dekoracija stola stoga može biti izrađena od vaza, zdjela ili raznih posuda.

Staklene, drvene, keramičke, metalne ili kamene - pravilno raspoređene sve će dobro izgledati. U posude možete staviti živo cvijeće ili sušene biljke.

Buketi su atraktivna opcija. Za bukete možete koristiti živo ili sušeno cvijeće, travu i grančice (osobito vrbu ili brezu).

 

U posudama, ukrasi od kamenja (u prirodnim bojama ili obojeni), mahovina i češeri također izgledaju lijepo.

 

Manje prirodna opcija bit će svijeće, šarene kuglice (idealne za božićne ukrase) i ukrasi u obliku malih skulptura. Dekoracija stola je isto tako lijep nadstolnjak, salvete i atraktivan stolnjak.

 

Prilikom uređenja stola uvijek je vrijedno održavati umjerenost i zdravu razum. Nije vrijedno stvaranja ogromnih kompozicija koje će zauzeti cijelu stolnu ploču. Mjesto na stolu treba biti funkcionalno raspoređeno, ukrasi ne smiju smetati tijekom obroka. Ako volite živo cvijeće, odaberite male bukete ili pojedinačne biljke umetnute u prozirnu dekorativnu vazu. Takav dekor dat će stolu jednostavnost i neće preplaviti interijer i sam stol.

Princip "manje je bolje" savršeno funkcionira u dnevnim sobama, gdje su ostali elementi dekoracije vrlo dekorativni i privlače poglede, dodajući karakter cijelom aranžmanu. Za dnevne sobe to može biti rasvjeta. Kada se iznad stola postave velike svjetiljke, onda stol ne smije biti previše ukrašen.

Važno je zapamtiti da se stolovi za dnevni boravak dekoriraju drugačije od stolova za blagovaonicu.

 

Atraktivne dekoracije stola za različite stilove interijera
 

Rustikalno
 

Kod kuće stol treba urediti u skladu sa stilom koji prevladava u unutrašnjosti blagovaonice. Stilovi kao što su provansalski, ruralni ili rustikalni savršeno će naglasiti svijetli nadstolnjak izvezen prirodnim motivima, npr. šarenim cvjetovima. Buket svježeg cvijeća u jednostavnoj vazi također će biti odlična ideja.

 

Glamour
 

Svijećnjaci, svijeće i svijećice izvrsna su ideja za ukrašavanje interijera u glamuroznom stilu. Elementi dekoracije za takvu prostoriju trebaju biti u bijeloj, zlatnoj ili srebrnoj boji. Osim svih vrsta svijeća, uklopit će se i posuđe i pribor za jelo, kao i bijeli stolnjaci.

 

Moderni minimalizam
 

Također možemo stvoriti atraktivne dekoracije za moderne, minimalističke interijere. Ovdje se vrijedno odlučiti za skulpture ili male ukrase, zanimljiva ideja će također biti uređena skupina kamenja u velikoj zdjeli.

U modernim interijerima za uređenje nemojte koristiti previše elemenata, već se odlučite na eleganciju minimalizma. Previše ukrasa u aranžmanu dat će dojam kiča i može narušiti izgled.

 

Postoji mnogo ideja, no odlučivanje o vlastitom ukusu i kreativnosti može biti pun pogodak! Lijep aranžman ne mora biti ograničen samo na stol.

Ako ponovite elemente dekoracije i ukrasite stoliće za kavu ili pult u kuhinji, dekoracija će u potpunosti naglasiti ljepotu interijera.

Ponavljanje istih elemenata na različitim mjestima standardni je postupak u dizajnu interijera. Uvodi mir i čini stil vidljivim, a cijeli aranžman - potpunim.

 

Atraktivne dekoracije stola za posebne prigode
 

Dekoracija stola za posebne prigode posebno je važna. Zabave i obiteljska okupljanja održat će se u opuštenoj atmosferi, ako se potrudite napraviti lijepu dekoraciju stola.

Za zabavu na stol treba staviti cvijeće u vazi - to je univerzalan i uvijek lijep ukras. Također će biti savršen za vjenčanje i božićno vrijeme u obiteljskom krugu, na taj način ukrasiti stol koji će biti idealan za svečane prilike. .

Na Badnjak je vrijedno napraviti aranžman od svijeća i kuglica. Uskrsni blagdani izvrsno su vrijeme za proljetni buket od šimšira i narcisa ili tulipana.

Element koji će biti potreban na svečanom stolu bit će nadstolnjak ili stolnjak. Za uređenje bi trebalo koristiti bijeli ili krem stolnjak - dekoracija će zahvaljujući tome izgledati elegantno i oduševiti goste.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i prijavite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!