locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako ukrasiti stol za badnjak?

Objavljeno: 2021-12-15 13:36:38
Kategorija: Blog

 

Vrijeme Badnjaka je za mnoge ljude poseban trenutak susreta s obitelji. Ova jedna posebna večer u godini izgleda malo drugačije u svakoj obitelj, ali u svakom domu okuplja se na jednom mjestu, za blagdanskim stolom. Zbog toga se posebno brine o izgledu stola. Ako se pitate kako ga ukrasiti za Badnjak, pročitajte naš članak. Kod nas ćete urediti prekrasan božićni stol na kojem će vam zavidjeti svi gosti i članovi kućanstva.

 

Koliko je važan stol za Badnjak?

 

Pravilno uređen stol pomoći će vam da u potpunosti osjetite svečanu atmosferu. Za stolom na Badnjak cijela obitelj i vaši najmiliji jest će jela pripremljena za Badnjak i provesti ovo posebno vrijeme zajedno. Obično je mjesto blagdanskog stola u dnevnom boravku ili blagovaonici kako bi se savršeno naglasila jedinstvena, svečana atmosfera. Stoga provjerite jesu li stolovi za dnevni boravak pravilno ukrašeni i na taj način učinite da svečana atmosfera dođe na vaš kućni prag.

 

Koji je stol najbolje odabrati?

 

Prije nego što počnete ukrašavati blagdanski stol, trebalo bi porazgovarati o samim stolovima. Komad namještaja koji odaberete kao mjesto susreta ove posebne večeri trebao bi primiti cijelu obitelj, stoga se pobrinite za dovoljno velik model. U slučaju takvih jedinstvenih, ali vrlo kratkih susreta, sklopivi stolovi izvrsno funkcioniraju. Sklopljeni se mogu uklopiti u gotovo svaki dnevni boravak, a za vrijeme Badnjaka možete ga raširiti i tako primiti sve goste za Božić. Sklopivi, moderni stolovi za dnevni boravak stoga su praktičan namještaj.

 

Lakše u setu!

 

Proizvodi koji se nude u našoj trgovini nisu samo stolovi za dnevne sobe, već i stolice za dnevni boravak. Prilikom kupnje novog stola vrijedi odabrati i prave stolice - zahvaljujući tome, set će biti atraktivan i usklađen jedan s drugim.

 

Što bi trebalo biti na božićnom stolu?


Blagdanski stol treba sadržavati brojne elemente, bez kojih se svečana atmosfera ne bi u potpunosti osjetila. Da biste ukrasili božićni stol, vrijedi se pobrinuti za sve njih. Pogledajte što biste trebali pripremiti kako biste oduševili svoje ukućane i goste.

 

Počnimo sa stolnjakom

 

Kako ukrasiti božićni stol? Počnite sa stolnjakom. Stolnjak će biti osnova cijele dekoracije, tako da biste trebali voditi brigu o pravom proizvodu. Većina ljudi odlučuje se za snježnobijele stolnjake ili bijele s nježnim, blagdanskim motivom. Stolnjaci u boji postaju sve popularniji - plavi ili u nijansama crvene. Međutim, budite oprezni s bojama. Ako se odlučite za stolnjak u boji, preostali elementi dekoracije trebaju biti prigušeniji.

 

Božićni stolni pribor

 

Pobrinite se da na lijepom bijelom ili stolnjakom u boji bude svečani pribor za jelo i ostali pribor. Dobro je da su svi elementi iz jednog seta, tada će stol biti ujednačeno aranžiran. Sa bilo kojim stolnjakom postavite dovoljnu količinu pribora za jelo i čaša.

 

Salvete - kako ih složiti i gdje ih staviti

 

Ne zaboravite na salvete! Kada jedete, salvete su vrlo korisne, pa rasporedite barem jednu pored svakog seta. Ako imate vremena, možete pokušati dekorativno preklopiti salvete. Kratki videozapisi s uputama dostupni na internetu ili čak vještine sklapanja origamija pomoći će vam u tome.

 

Koji bi trebali biti tradicionalni elementi za svečani stol?

 

Kako ukrasiti božićni stol? Ne zaboravite na tradicionalne elemente. Prirodni ukrasi posebno će dobro funkcionirati; Božić je grančica crnogorice, češeri i imela. Pogledajte koji bi se elementi trebali pojaviti u tradicionalnom aranžmanu božićnog stola.

 

Sijeno ispod stolnjaka ili na stolnjaku

 

Na Badnjak na stolu ne može nedostajati sijeno. Mala količina sijena simbolizira siromaštvo Isusa Krista pri rođenju, a istovremeno pruža sreću i blagostanje onima koji sjede zajedno na Badnjak. Sijeno možete staviti ispod stolnjaka ili na stolnjak, u različitim krajevima postoje različite tradicije i uvjerenja.

 

Aranžman

 

Ukrasi za Božić su, prije svega, odgovarajući aranžman. Ako stol nije velik, možete ostati samo pri jednom aranžmanu. Kod većih stolova možete isprobati postaviti više njih, izgledat će lijepo i zasigurno će poboljšati izgled interijera.

Dekoracija stola napravite sami. Nije teško i sigurno ćete se osjećati bolje predstavljajući prekrasan božićni aranžman. Koristite grančice crnogorice i češera, te šarene kuglice.

 

Koji su najmoderniji ukrasi stola za Badnjak?

 

Dekoracija stola ne mora biti standardna, samo sa aranžmanom. Možete se odlučiti za nešto avangardno što će iznenaditi vaše ukućane i vaše goste. Odlučite se na zanimljive inspiracije - ono što tražite može se pokazati neobičnim, ali zanimljivim rješenjem.

 

Božićna zvijezda na stolu

 

Ukrasite stol u vašem domu teglicama s božićnom zvijezdom. Ova biljka, popularno poznata kao betlehemska zvijezda, simbol je Božića. Zvijezda Bethlehema ima prekrasnu boju lišća, crvena boja će naglasiti svečano raspoloženje cijelog aranžmana. Budite oprezni s ovim ukrasom u društvu djece, božićna zvijezda je otrovna biljka, stoga je držite podalje od male djece, kao i od hrane.

 

Svjetlo svijeće

 

Romantičan i elegantan ukras zasigurno će biti svijeće i svijećnjaci. Možete ih postaviti na tanjuriće ili ukrasiti božićni aranžman s njima. Među ostalim ukrasima izgledat će iznimno slikovito, a prirodno svjetlo naglasit će jedinstveni karakter badnje večeri.

 

Dekoracije za svečani stol

 

Prekrasni ukrasi mogu se izraditi tako da se odnose na odgovarajući stil interijera. U stilu glamura, stavite bijele, srebrne ili zlatne kuglice i kristale. Odaberite čaše i posuđe tako da bude izražajno, bijelo ili stakleno. U tradicionalnim stilovima koristite mnogo prirodnih ukrasa, zanimljiva ideja za ukrašavanje stol zasigurno će biti grančice i češeri. Učinite isto ako se u vaš interijer uklapa boho ili provansalski stil.

Poveznica stila uređenja stola sa stilom koji prevladava u dnevnom boravku pomoći će vam da naglasite ljepotu dnevnog boravka ili blagovaonice. Koristite ukras koji će odražavati duh stila uređenja interijera.

 

Moćne ideje!

 

U potrazi za odgovarajući uređenjem božićnog stola, ne ustručavajte se pregledavati Internet i koristiti razne inspiracije. Upotrijebite zanimljivo posuđe, šarene kuglice i ubruse s uzorkom. Zamotajte salvete maštovito ili preklopite u origami.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!