locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako urediti apartman koji ostavlja bez daha?

Objavljeno: 2021-04-02 07:55:41
Kategorija: Blog

Boba Blašković,

novinarka, stilistica, urednica, art direktorica, osnivačica i glavna urednica Dbloga te dugogodišnja urednica D&D-a te magazina Gloria Dom. Jutarnji list, Gloria, Globus, Grazia, 24 sata, Budi.in, Telegram... samo su neki od medija s kojima je Boba godinama surađivala te surađuje i stekla ugled autoriteta i influencera u svijetu dizajna i interijera.

Boba Blašković je i partnerica u platformi O'snova - lifestyle & experience radionice, članica međunarodnog novinarskog žirija za najbolje hotele Villegiature awards, suvlasnica tvrtke za dizajn interijera Design House te strastvena ljubiteljica apartmana i putovanja.

U ovom blogu vas vodimo u treći od šest O'live apartmana u Bibinju. Ovaj nam je favorit, a sad ćemo vam ispričati i zašto...

 

Apartman, kao i kuća za odmor, mora biti doživljaj. Mora biti bolji od onog što imamo kod kuće. Kada želite ući u premium segment i imati apartman od četiri ili pet zvjezdica, onda to zna biti prilično zahtjevno...

Vaše goste teško je impresionirati. Oni su navikli na luksuz, žele ga, spremni su ga platiti, ali zato imaju i visoka očekivanja te standarde na koje su navikli.

S druge strane, budžet nam obično i ne dopušta pravi luksuz, pa pri opremanju moramo biti jako odgovorni i znati na što se isplati potrošiti novac, a na što ne...

 

Kvalitetan krevet, udobni madraci, jastuci različitih tvrdoća, dobre pločice, kvalitetne sanitarije, brendirani caffe aparat, detalji koji privlače pažnju...

Ono na čemu mi u O'live apartmanu broj 3 nismo htjeli štedjeti je doživljaj.

Ovaj apartman zamislili smo kao dizajnersku poslasticu, a kako nam budžet nije baš dopuštao dizajnerske komade, morali smo stvarati dojam "dizajnerske" oaze na neki drugi način.

On je svjetliji od drugih i dekoracije u njemu su pročišćenije, smirenije, monokromatske te u neutralnijoj paleti boja.

Budžet nam nije dopuštao umjetničke slike poznatih autora, pa smo zamolili grafičku dizajnericu danam napravi slike po uzoru na moodboard s Pinteresta.

Lana je uzela gips, platno i napravila divne trodimenzionalne slike koje su stavljene u Emmezetine okvire bez stakla. Tako su izgledale kao umjetnička platna, a dobili smo low cost rješenje koje ujedno i štiti sliku od mrvljenja i olakšava vješanje na zid.

Naime, koliko god je kod apartmana važno da izgleda atraktivno, nikada se ne smije zanemariti funkcionalnost.

 

Zbog funkcionalnosti i lakog čišćenja na podu je sivkasti mikrocement u tonu na kojem se najmanje vidi zaprljanje, a u dnevnom boravku je kauč u koži jer je puno izdržljiviji od tkanine. Ovi apartmani najbliži su i bazenu, pa je za pretpostaviti da će ondje gosti sjedati u mokrim kupaćim kostimima i ručnicima, pa smo i o tome vodili računa... Zbog toga su i u interijeru odabrane blagovaonske stolice koje su inače iz outdoor kolekcije, a jastuci i tepisi su od jute, pamuka i poliesterskih vlakana te se lako održavaju...

Mislili smo još i o mnogim drugim praktičnim i funkcionalnim stvarima, ali o tome više u idućem blogu.

Uživajte u fotografijama. Sav namještaj i dekoracije su iz Emmezete, a cvijeće je nabrano na obližnjoj livadi - uistinu 15 minuta posla i nula kuna investicije.

Na našem webu pogledajte posebnu kategoriju APARTMANI kako bi lakše pratili sve savjete i iskustva o apartmanima i njihovom opremanju.

Ondje možete također pratiti sva događanja oko kuće O’live residence te na jednom mjestu imati sve savjete o opremanju i uređenju apartmana.

Serijal o uređenju O'live apartmana nastao je u suradnji s Dblog.hr, autorica tekstova je Boba Blašković.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!