locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kako urediti ženski dnevni boravak?

Objavljeno: 2022-01-21 13:06:11
Kategorija: Blog

 

S čime povezujete izraz "ženski dnevni boravak"?
 

Svijetle, pastelne boje, nježne, udobne tkanine, elegantan, dizajnerski dekor, zanimljivi dodaci i ukrasi - to bi vjerojatno bio odgovor mnogih od nas. Istina je, međutim, sasvim drugačija. U dvadeset i prvom stoljeću salon u vlasništvu žene ne mora značiti zagasito ružičastu boju, "slatke" ukrase i preslatki dizajn.

Moderne žene su neovisne, snažne, samostalne. Imaju strasti, hobije i interese kojima se u potpunosti posvećuju. Sve to, kako žena živi, često se odražava u unutrašnjosti njezine dnevne sobe. Ženski interijer je soba s dušom, to je mjesto temeljito prožeto ženstvenošću u svakom smislu te riječi.

Kako urediti elegantnu žensku sobu? Imamo neke prijedloge, savjete i inspiracije za vas. Pozivamo vas da pročitate članak.

 

Uredite dnevni boravak - pokažite tko ste!
 

Raspored dnevnog boravka u ženstvenom stilu zahtijeva vrlo individualan pristup tom pitanju. Ako želite urediti savršen dnevni boravak, poslušajte sebe i pokušajte odgovoriti na pitanje: zbog čega se osjećate sretno, opušteno, odmorno? Kakvim se predmetima volite okružiti, koje boje najradije birate? Koje je mjesto ostavilo tako veliki dojam na vas da ste pomislili "sigurno ću se jednom vratiti ovdje..."? Jeste li znali da upravo sada, odgovarajući na ova pitanja, dizajnirate savršeni dnevni boravak? Sve što vas oduševljava, što vam se uvijek sviđa i čemu se rado vraćate trebalo bi biti u vašem salonu iz snova. Kako ovu teoriju prenijeti u praksu? Evo nekoliko primjera.

 

Žena putnik - ženstveni interijeri
 

Ako volite putovati, aktivni ste lutalica kojoj je teško sjediti duže na jednom mjestu, za uređenje dnevnog boravka možete koristiti stil svog omiljenog kutka koji ste posjetili. I to zaista ne mora biti kraj svijeta. Prema izreci da hvališ tuđe ne znaš svoje... Ponekad je ono najbolje odmah pored nas. Gruba gorska klima, šarm čipke kao i dašak obalnog povjetarca - to su samo neki od prijedloga koji mogu postati temelj uređenja dnevnog boravka.

Ne brinite o činjenici da vaš dnevni boravak ne nalikuje mnogim drugima - uređen prema istoj shemi. Idite dalje od toga - vaša dnevna soba bi trebala biti "VAŠA". Pronađite temu i poduzmite akciju. Vidjet ćete da će učinak biti divan i što je najvažnije jedinstven.

 

Žena botaničar - zeleni aranžman
 

Opće poznato je da žene vole cvijeće. Ako pripadate skupini ljubitelja prirode, tu strast možete koristiti pri uređenju interijera ženskog dnevnog boravka, kako na izravan tako i na neizravan način.

 

Pravi hit posljednjih godina su tapete s cvjetnim motivima. Odabirom takvog rješenja za interijer, možete ga pretvoriti u pravi botanički vrt. Aranžman će, naravno, biti dopunjen živim cvijećem smještenim u različitim dijelovima prostorije. Ako želite da se vaši gosti dive interijeru, koristite ukrasne posude za ukrašavanje.

 

Ovaj mali element dekoracije može fantastično izgraditi atmosferu i dizajn kuće.

 
Žena ljubiteljica mira i harmonije - koherentan interijer - skandinavski stil
 

Postoji mnogo žena koje cijene sklad, mir i red iznad svega. Soba "uredne" dame trebala bi biti odraz njezinih preferencija. Red i sklad su odrednice skandinavskog stila u kojem dominiraju minimalizam, jednostavnost, svijetle nijanse boja i klasični namještaj za dnevni boravak.

 

Dnevni boravak u skandinavskom stilu idealna je baza za igranje s dodacima i ukrasima. U njima se može odraziti strast prema glazbi, književnosti ili sportu. Ukras može biti veličanstvena police za knjige, stari instrument obješen na zid ili karakterističan element vašeg omiljenog sporta. Ovdje naravno mora biti udobna garnitura za sjedenje. Nemojte se bojati unijeti takve neobične elemente dekoracije u dnevni boravak. Upravo će ti ukrasi ukrasiti i personalizirati prostoriju.

 

Salon moderne poslovne žene - hrabar aranžman
 

Moderna žena = moderan i funkcionalan interijer. U dnevnom boravku ili spavaćoj sobi uređenoj u modernom stilu postoji mnogo raznih činjenica, struktura, materijala i boja. Moderna žena se ne boji odvažnih i nepoznatih kombinacija.

 

U modernim interijerima ženskog doma, vladaju kontrasti boja i geometrijski kontrasti, pojavljujući se u različitim verzijama. Svijetli kauč može biti ukrašen šarenim jastucima u ženstvenim nijansama. Atmosferu će dodatno oživjeti zavjese i tepisi u intenzivnoj boji. Moderan način uređenja interijera odgovara hrabrim ženama, ženama koje se ne boje eksperimentirati i igrati se modom.

 

Zapamtite!
 

Ako želite urediti jedinstveni ženstveni aranžman u unutrašnjosti dnevnog boravka, slušajte sebe, odaberite boje, namještaj i dodatke koji vam se sviđaju i kojima se svakodnevno najradije okružujete.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i prijavite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!