locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kakve noćne ormariće odabrati uz tapecirani krevet

Objavljeno: 2021-11-05 15:12:13
Kategorija: Blog

 

Spavaća soba je mjesto koje zahtijeva poseban raspored i promišljeno uređenje. Odabir pravog namještaja, ukrasa i tekstila određuje ne samo u ovom slučaju dizajn interijera, već i udobnost odmora. Kako odabrati elemente dekoracije koji bi trebali biti u spavaćoj sobi kako bi bila mjesto luksuznog odmora? Koji namještaj za sobu treba odabrati i što se može izostaviti? Jesu li noćni ormarići neophodni? I ako je tako, koje noćne ormariće uz tapecirani krevet odabrati?

Pokušat ćemo odgovoriti na sva pitanja vezana uz dizajn interijera spavaćih soba. Reći ćemo vam kako pronaći savršen noćni ormarić i predložiti neke zanimljive načine uređenja prostora za spavanje koji mogu postati vaša inspiracija.

 

Namještaj za spavaće sobe - "must have"

 

Postoji nekoliko komada namještaja, bez kojih je teško zamisliti udobnu i praktičnu spavaću sobu. Posljednja sezona uređenja interijera donijela je sa sobom nove zanimljive trendove uređenja. Među mnogim neobičnim, modernim i funkcionalnim rješenjima sve se više pojavljuje tapecirani namještaj.

Iako nikoga ne iznenađuju tapecirane sofe za dnevni boravak, kutne garniture za dnevni boravak, fotelje za dnevni boravak ili krevet, novosti koje možete pronaći u uređenju su tapecirani noćni ormarići, toaletni stolovi ili komode.

Kako među njima pronaći namještaj koji će najbolje odgovarati vašim očekivanjima? Kada tražite odgovor na ovo pitanje, treba uzeti u obzir svrhu i veličinu sobe. Za neke, spavaća soba će biti samo mjesto odmora, za druge je to u isto vrijeme i garderoba.

Evo elemenata koji će vam pomoći u uređenju funkcionalnog i elegantnog interijera:

 

Krevet - komad namještaja koji određuje raspored

 

Tapecirani krevet i tapecirani noćni ormarić

Krevet je nesumnjivo najvažniji namještaj spavaće sobe.  Trebao bi biti dovoljno velik i udoban da jamči visoku razinu opuštanja i miran, zdrav san. Svake godine proizvođači na tržište puštaju nove modele kreveta. Među njima su: krevet za jednu osobu, bračni krevet, krevet s ladicama, dječji krevet, tapecirani krevet, drveni krevet ili kontinentalni krevet.  

 

Ormar za spavaću sobu - kada noćni ormarić nije dovoljan

Ako vam je spavaća soba u isto vrijeme i garderoba, ona bi trebala uključivati veliki praktični ormar za pohranu; klizni ormar, kutni ormar ili ugradbeni ormar.

 

Toaletni stol - za dekor u ženstvenom stilu

U ženskoj spavaćoj sobi ne može nedostajati praktičan toaletni stolić za odlaganje kozmetike i za pohranu drugih sitnica i nakita. Ovaj vrlo praktičan namještaj vrlo često u kombinaciji s komodom daje puno mogućnosti za spremanje i organiziranje prostora.

 

Komoda za spavaću sobu - dobar izbor klasičnog namještaja

Komoda je jedan od najčešće biranih komada namještaja. Omogućuje da vrlo praktično uredite interijer, tako da zadržite lakoću i diskreciju svoje spavaće sobe. Komode ne preplavljuju sobe, već ih diskretno i elegantno ispunjavaju.

 

Noćni ormarići - tapecirani noćni stolići

Za noćni ormarić ili noćni stolić možemo reći, to je pored kreveta, jedan od glavnih dijelova interijera u sobi. Na njih se najčešće stavlja noćno svjetlo i budilica. Noćni ormarići često se koriste kao praktična polica za knjige, ormarić za sitnice i polica za telefon. Tako mali i tako višenamjenski.

Teško je zamisliti praktičnu spavaću sobu bez priručnih noćnih ormarića. Budući da je noćni ormarić toliko važan, vrijedi znati čime se voditi prilikom odabira.

 

Kako pravilno uklopiti noćni ormarić uz krevet?

 

Većina klasičnih modela namještaja za spavaće sobe ima dovoljno univerzalan oblik da će se uklopiti u različite stilove. Mali noćni ormarić može ukrasiti unutrašnjost spavaće sobe, ali i potpuno promijeniti njezin karakter. Njegov odabir ne bi trebao biti slučajan, pogotovo ako će našoj sobi dati ugodan karakter.

Prilikom odabira noćnog ormarića morate paziti u kakvom stilu ćete urediti spavaću sobu. Drugačiji noćni ormarić odabrat ćete za interijer u glamuroznom stilu, drugačiji mora biti u boho , skandi ili loft stilu.

 

Kakav noćni ormarić ide uz tapecirani krevet? 

 

Mora li noćni ormarić odgovarati tapeciranom krevetu? Treba li i on biti tapeciran? To ovisi o stilu cijelog interijera. Ako je spavaća soba uređena u glamuroznom ili modernom stilu, onda će tapecirani noćni ormarić s otmjenim ručkama biti hit.

Za spavaće sobe u stilu loft bolje je odabrati metalne noćne ormariće ili metalno-drvene ormariće jednostavnih oblika i ravnih nogu. Drveni namještaj ne odgovara samo spavaćoj sobi u industrijskom stilu, već i skandinavskom, rustikalnom i boho. Važno je zapamtiti da je pravilno odabran noćni ormarić onaj odgovara vašim individualnim željama.

 

Mora li ormarić odgovarati krevetu? Eklekticizam - stil nije za svaku spavaću sobu

 

Ovo je teško i dvosmisleno pitanje. S jedne strane, prikladno je odgovoriti "da" jer nepodudarni namještaj ometa karakter i redoslijed interijera. S druge strane, "ne"  jer postaje sve modernije kombinirati različite stilove unutar jedne sobe. Dakle, sve je stvar želje i dobrog ukusa. Kada se odlučite kombinirati namještaj u različitim stilovima, morate zapamtiti da zadržite umjerenost.

Eklekticizam je stil koji može biti nemilosrdan, razotkriva i najmanju pogrešku u uređenju. Njegova uporaba u interijeru stoga zahtijeva znanje i veliki osjećaj za stil. Dobro uređena, stvara prostor čiji izgled nadahnjuje i oduševljava.

 

Pamtiti!

Ako ste ljubitelj klasike, cijenite dosljedne i odgovarajuće elemente dizajna interijera, odustanite od kombiniranja elemenata različitih stilova. Odlučite se za jedan i držite ga se dosljedno. Tapecirani krevet izgledat će lijepo sa tapeciranim noćnim ormarićima. Krevet loft bolje je kombinirati s jednostavnim, ormarićem od drva ili metala.

 

Tapecirani noćni ormarići i kreveti

 

Tapecirani noćni ormarići u kombinaciji s tapeciranim krevetima simbolika su glamuroznog stila. Umiljat i elegantan namještaj od udobnih prošivenih tkanina odgovarat će svakoj spavaćoj sobi, čiji vlasnici cijene udobnost i luksuz. Za stiliziranje ovog tipa vrijedi odabrati učinkovite dodatke i ukrase.

Mnogi kupci pitaju - koju rasvjetu treba kako bismo naglasili bogat stil glamura? Odgovor je jednostavan - veliki kristalni ili sjajni lusteri i svjetiljke, bit će najbolji izbor. Oni ne samo da će naglasiti karakter spavaće sobe, već će je i pravilno osvijetliti i optički povećati.

 

Prednosti noćnog ormarića pored kreveta

 

Noćni ormarić pored kreveta izvrsno je rješenje. To nije samo elegantan, već i vrlo funkcionalan namještaj za spavaće sobe. Iako se često previdi i tretira pomalo zanemareno, namještaj kao što je noćni ormarić je prava zvijezda sobe. Ulogu koju moderni noćni ormarići igraju u sobi svakako ne treba precjenjivati. A ako vam je stalo do kombiniranja funkcionalnosti, udobnosti i elegantnog dizajna spavaće sobe, ne zaboravite noćne ormariće.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!