locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kakvu komodu odabrati za bebinu sobu

Objavljeno: 2021-12-14 12:09:00
Kategorija: Blog

 

Namještaj za novog člana obitelji


Kada se novi član obitelji pojavi u kući, sve se okreće naglavačke. Budući roditelji čine sve što mogu kako bi stvorili ugodan kutak za bebu. Pomponi od tila, volani, cvijeće, plišani medvjedići, slonovi, zečići... Sve to kako bi se bebi pružila udobnost. Prilikom uređenja dječje sobe, vrijedi se prisjetiti da bi trebala biti ne samo ugodna, već i funkcionalna. Štoviše - ova funkcionalnost za prve godine života služit će uglavnom roditeljima djeteta. Stoga, prilikom uređenja mjesta za bebu, treba razmišljati o sebi i odabrati namještaj koji će biti udoban i funkcionalan.

Danas vam želimo reći nekoliko riječi o komodi za previjanje za bebu. Ovaj vrlo praktičan komad namještaja treba uključiti u popis "potrebnih komada opreme". Zanima vas zašto? Pogledajte članak.

 

Dječja soba ne samo za dijete


Prve godine života djeteta su razdoblje u kojem ono svjesno ne koristi namještaj ili druge elemente opreme. Dijete je pod stalnom brigom odraslih i oni koriste pribor u sobi tijekom njege i zabave. Prilikom odabira komode za dječju sobu svakako obratite pažnju na sljedeće značajke:

• kapacitet / prostranost - što će vam omogućiti smještaj odjeće, pelena, pokrivača, pribora i kozmetike za njegu.

• funkcije stola za previjanje - najčešće postavljen na gornjoj ploči namještaja, praktičan je, dokazano i preporučljivo rješenje;

• ladice / police - ovisno o vašim željama, možete odabrati komodu opremljenu samo ladicama, ladicama i policama ili samo s policama. Ako se odlučite za ladice, obratite pozornost na to da su duboke i čvrsto fiksirane. Provjerite sustave klizanja i vodilice i izbjeći ćete neugodna iznenađenja.

 

Ladice ili police?


Većina komoda dostupnih na tržištu ima ladice. Otvorene ili zatvorene police su prilično rijetke, iako naravno postoji namještaj u kojem je takvo rješenje korišteno. To su uglavnom komode za spavaću sobu, komode za dnevni boravak ili komode za hodnik.

Namještaj namijenjen dječjoj sobi, su modeli s ladicama. I mora se priznati da je to vrlo praktično rješenje. Ladice daju velike organizacijske mogućnosti. U njih možete spremiti vreće za spavanje, pidžame i bodije. I imati ih pri ruci uvijek kada mijenjate i oblačite svoje dijete. Možete koristiti posebne organizatore gdje ćete smjestiti i organizirati pribor i kozmetiku za njegu i higijenu u ladicama. Donja ladica može postati mjesto za pohranu pokrivača i dodatne posteljine.

Ljubitelji polica mogu organizirati prostor komode na vrlo sličan način. Slaganje odabrane odjeće, kozmetike i pelena na svakoj polici.

Nesumnjiva prednost komode s ladicama je praktičan pristup sadržaju. U slučaju polica, udobnost korištenja je nešto manja.

 

Komoda s presvlačilicom za dječju sobu


Na dohvat ruke


Komoda za bebu opremljena stolom za presvlačenje vrlo je praktično rješenje. Zahvaljujući tome, odijevanje i njega djeteta teče glatko, jer je sva potrebna odjeća, pelene i kozmetika na dohvat ruke. Svaki roditelj zna koliko je važno imati sve stvari za bebu na jednom mjestu. Komoda sa stolom za presvlačenje apsolutni je hit u tom pogledu.

 

Funkcionalnost i ušteda prostora


Takav višenamjenski komad namještaja omogućuje uštedu prostora i savršeno upravljanje prostorom u sobi djeteta. A kada dijete odraste i presvlačenje na komodi više nije moguće, ne morate ga zamijeniti novim modelom. Stol postavljen na komodu može se lako skinuti, a sama komoda može služiti još dugi niz godina.

 

Je li montiranje podloge za presvlačenje na dječji krevetić dobar izbor?


Sam stol za presvlačenje često zahtijeva dodatni okvir ili prostor za ugradnju, npr. na dječji krevetić. Međutim, okvir krevetića nije najbolje mjesto za stol za presvlačenje. Ograničava prostor i mogućnost korištenja namještaja. Zato su budući roditelji sve spremniji posegnuti za priborom kao što su komoda i stol za presvlačenje u jednom.

 

Plus i minus


Postoje dva nedostatka ovog rješenja. Jedno je vrijeme korištenja stola za presvlačenje - beba će ga prerasti za svega nekoliko mjeseci, a druga je cijena. Komode sa stolom za presvlačenje koštaju nekoliko stotina kuna. Ponekad je ekonomičnije rješenje kupiti komodu i stol za presvlačenje odvojeno.

 

Prava veličina komode


Koju komodu odaberete u velikoj mjeri ovisi o veličini prostorije u kojoj će namještaj stajati. U slučaju dječjih komoda, koje će se koristiti za spremanje odjeće i previjanje u isto vrijeme, širina stola treba biti oko 70 cm. Visina je, pak, u prosjeku 80 cm. To su dimenzije koje će jamčiti udobnost i sigurnost djeteta na stolu za presvlačenje, kao i njegovih roditelja.

 

Ladice


Komode se također razlikuju po veličini ladica. One s dubokim ladicama obično će imati tri. Tu su i modeli s četiri ili čak pet uskih ladica, ali one će biti mnogo manjeg kapaciteta, a time i manje praktične. Vrijedi se odreći više ladica u korist njihovog kapaciteta i funkcionalnosti.

 

Razni dodaci


Prilikom odabira komode za dječju sobu, treba obratiti pažnju na dodatne elemente i pribor koji je proizvođač predvidio u setu. Trenutno, ponude dječjeg namještaja daju zaista nevjerojatne mogućnosti. Možete odabrati komodu u kojoj će pored stola za presvlačenje biti ugrađeni okvir za kadicu za kupanje.

 

Podloga za presvlačenje s komodom u dječjoj sobi - za i protiv


Baš kao i svaki komad namještaja, komoda opremljena stolom za presvlačenje ima i prednosti i nedostatke. Vrijedi ih upoznati prije donošenja konačne odluke.

Prednosti višenamjenskog namještaja:

• mjesto za pohranu i praktičnost te organiziranje djetetovih stvari, odnosno: odjeće, pelena, kozmetike, pokrivača itd.

• funkcionalnost i praktičnost previjanja, sve su vam stvari na dohvat ruke.

• ušteda prostora i prostora u sobi.

• elegantan aranžman - vrijedi naglasiti da su komode za dječju sobu često slatke i šarmantne, stvaraju bajkovitu atmosferu u dječjoj sobi.

Nedostaci stola za presvlačenje na komodi:

• nije svaki model siguran, kada tražite komodu s podlogom za presvlačenje, obratite pozornost na moguće opasnosti, i zaštite će dijete od mogućeg pada; najsigurnije su one s ugrađenom i dobro pričvršćenom podlogom za presvlačenje

• Cijena – takve komode koštaju daleko najviše, ugrađeni stol za presvlačenje povećava cijenu

 

Kraljevstvo iz bajke


Dječja soba je malo i istovremeno veliko kraljevstvo vašeg djeteta. Svatko tko ima dijete najbolje zna koliko se morate potruditi da biste mu dali karakter i izgled kao iz bajke. Želite li da unutrašnjost sobe bude ugodna i sigurna, ispunjena atmosferom sretnog djetinjstva? Ako je tako, svakako posjetite Emmezetu u čijoj ćete ponudi pronaći namještaj koji je zanimljiv, funkcionalan i udoban, namještaj za dječju sobu, namještaj za sobu za mlade, kao i spavaću sobu, dnevni boravak i kuhinju. Posjetite nas i provjerite što možete odabrati.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!