locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kauč u dnevnom boravku - namještaj za odmor po vašem ukusu

Objavljeno: 2022-04-20 08:11:50
Kategorija: Blog

 

Odabirom "sjedala" za dnevni boravak, suočavamo se s prilično velikim izazovom: kutna garnitura za dnevni boravak, trosjed na razvlačenje, kauč i fotelje, samo fotelje i taburei, kauč i taburei raznih oblika, na razvlačenje ili bez razvlačenja, veliki ili manji, a na kraju krajeva: kakav je to dnevni boravak bez fotelje s ušima? Izbor će biti lakši ako vaš plan nije ograničen površinama i proračunima i kada bi se mogli uzeti u obzir samo članovi kućanstva, a ne mogući gosti. Međutim, puno se traži od dnevnog boravka, a kauč je glavni komad namještaja u dnevnoj sobi. Kako napraviti dobar izbor? Provjerite na što vrijedi obratiti pozornost.

 

Rasklopiv ili ne?

 

Kauč na razvlačenje je komad namještaja koji se u nekoliko trenutaka može pretvoriti u udoban krevet za dvije osobe. Dakle, ukoliko nemate gostinjsku sobu, a događa se da netko kod vas boravi - kauč na razvlačenje bit će savršen za vaš dnevni boravak. Takav kauč također će biti koristan u različitim vrstama bolesti (za noćno odvajanje, naravno) i onda kada želite gledati film s cijelom obitelji u ležećem položaju. Na kojim mjestima kauč na razvlačenje neće biti dobar? Svakako u onima u kojima ionako nema dovoljno prostora za njihovo razvlačenje i u kućama s velikim prostorom, u kojima imate dovoljno prostora za goste.

 

 

Konfiguracije salona

 

Razmještaj i vrsta kauča, tabure i fotelje u vašem dnevnom boravku ovisi o tri stvari: ideji, proračunu i veličini dnevnog boravka. Naravno, ogromna kutna garnitura s funkcijom spavanja u setu s dvije fotelje u Ludwik stilu prilično je dobar scenarij: bolje je odabrati kauč i taburee i stolić za kavu, koji se osim toga mogu i spremiti ispod stolića za kavu. U trgovinama često možete pronaći gotove setove koji si odgovaraju, također je dobra ideja potražiti inspiraciju na internetu. Sofe za dnevne sobe? Izbor je gotovo neograničen!

 

Razmislite o tome do čega vam je stalo

 

Udobnost u dnevnom boravku je najvažnija: čak i najbolji dizajnerski komad namještaja koji ne ispunjava svoj zadatak iritirat će vas nakon nekog vremena. Fotelja i kauč najbolji su primjer za to, a na tržištu ima dosta fotelja na kojima se ne može sjediti više od pola sata. Nakon udobnosti, važan je broj članova obitelji i način provođenja vremena - uostalom, ne vrti se svaki obiteljski život oko televizora. Salon bi trebao odgovarati vama i vašem načinu života.

 

 

Set namještaja za odmor koji će trajati godinama

 

Bijela kutna garnitura s foteljom i pažljivo odabranim dodacima? To je jako lijepo, ali ne odgovara svim interijerima. Ako je vaša kuća puna male djece ili kućnih ljubimaca, takav kauč može se brzo zaprljati i oštetiti, pa onda neće dobro izgledati u unutrašnjosti dnevnog boravka. Dizajnerska ružičasta fotelja s ušima je lijepa, ali neće odgovarati uz namještaj u boji sonoma hrasta i zelenog tepiha. Moda brzo prolazi, pa se pri odabiru odgovarajućeg seta vodite svojim ukusom, a ne trenutnim trendovima.

 

Ne zaboravite na dodatke

 

Opremate li dnevni boravak u kući? Nemojte trošiti većinu svog proračuna na kauč, baš kao i prilikom uređenja spavaće sobe, razmišljajte i o dodacima, ne samo o krevetu. Klupa za kavu, tepih, pribor u obliku jastuka, drugi namještaj za dnevni boravak - sve zajedno bi se trebalo uskladiti, uklopiti jedno s drugim, ali i s ostalim prostorijama u kući. Samo ovakav strateški pristup utjecat će na kako bi sada, a i godinama kasnije - bili zadovoljni izgledom vašeg novog dnevnog boravka.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!