locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Koja je najbolja pozicija za krevet u spavaćoj sobi?

Objavljeno: 2022-01-20 14:04:17
Kategorija: Blog

Krevet je ključni komad namještaja u svakoj spavaćoj sobi i prirodno postaje središnjom točkom sobe. Namještaj za spavaće sobe treba postaviti prema nekoliko općih pravila koja su arhitekti i dizajneri interijera razvili tijekom godina. Većina pravila temelji se na održavanju pravih proporcija kako u odabiru namještaja tako i u shemi boja cijelog interijera. Također ne nedostaje pristaša feng shui tehnike, koji se pri uređenju spavaće sobe vode protokom energije i postavljaju krevet na odgovarajuće mjesto u sobi. Za njih je pozicija kreveta vro važna. Položaj kreveta može utjecati i na kvalitetu sna.

 

Želite li pravilno urediti spavaću sobu? Pronaći savršeno mjesto za postavljanje kreveta? Ili možda isprobati principe feng shuija? Pročitajte članak i u njemu ćete pronaći odgovor na sva ova pitanja.

 

Kako postaviti krevet u spavaćoj sobi - zlatna pravila
 

• Krevet u glavnoj ulozi
 

Vrlo često se biraju bračni krevet tipa kraljevskog ili king size veličine za spavaće sobe. Stavlja ih se na sredinu zida, nasuprot vrata sobe. U ovom slučaju, naslon za glavu bit će u središtu pažnje. Ako želite urediti svoju spavaću sobu na ovaj način i smjestiti krevet u sredinu, pobrinite se da njegovo uzglavlje uzrokuje "wow" učinak. Za takav interijer ne trebate previše ukrasa i pribora, krevet u glavnoj ulozi ovdje će biti najveći ukras. Postavljanje kreveta ispred vrata u suprotnosti je s pravilima feng shuija.

 

• Je li krevet ispod prozora dobra ideja?
 

Ako dimenzije prostorije onemogućuje stavljanje kreveta na stijenu nasuprot vratima, druge moguće opcije ovise o tome koji su zidovi dovoljno dugi za smještaj namještaja. Često su to prostori koji se nalaze ispod prozora. Što se tiče toga je li to pravo mjesto, mišljenja su podijeljena. Ako razmišljate o takvom rješenju, zapamtite da je prozor često otvoren, pa to može uzrokovati neugodne propuhe. Bolja opcija bit će postavljanje kreveta između dva prozora.

 

• Slobodan prolaz i pristup
 

Ne stavljajte krevet na mjesto gdje će blokirati vrata sobe ili prolaz kroz sobu. Razmislite o nestandardnim načinim uređenja ako ista oslobađaju prostor ili koriste ga na zanimljiviji način. Zapamtite da spavaća soba mora biti udobna i funkcionalna. Dobro postaviti krevet u spavaćoj sobi - to je briga o prostoru i udobnosti. Ovo pravilo je posebno vrijedno pri uređenju male spavaće sobe i može imati veliki utjecaj na kvalitetu sna.

 

Glavna spavaća soba, dječja spavaća soba - kako postaviti krevet u spavaćoj sobi određenog tipa?
 

Spavaća soba koju koriste određeni ljudi treba biti prilagođena njihovim specifičnim potrebama. Bilo da uređujete glavnu spavaću sobu, gostinjsku sobu ili dječju sobu, slijedite ova pravila:

 

Glavna spavaća soba u kući

 

Glavna spavaća soba ne mora biti ogromna, ali mora ponuditi potrebne sadržaje. Ako je manja nego što želite, pogledajte ove prijedloge za uređenje spavaće sobe:

 

• Učinite da spavaća soba izgleda veća uklanjanjem nereda.

• Koristite samo potrebne elemente uređenja. Ako možete, gurnite komodu u garderobu kako biste oslobodili prostor na podu.

• Koristite uzglavlje, ali nemojte koristiti oslonac za noge, odrecite se kreveta s baldahinom, koji zauzima puno prostora i preplavljuje ga;

• Neka sav namještaj, ukrasi i dodaci budu svijetli. Svijetli namještaj, zidovi, podovi, elementi na prozoru i posteljina čine sobu većom.

 

Spavaća soba za mlade
 

Tinejdžeri obično znaju što žele u spavaćoj sobi i ne ustručavaju se reći da im je potreban prostor za knjige i CD-ove i svakodnevne "praktične" predmete. Oni imaju svoje ideje o stilu i bojama, pa pitajte! A kada vaš sin ili kći zahtijevaju divlju boju, pokušajte ih uvjeriti da je koristi kao naglasak, a ne kao glavnu boju. Krevet tinejdžera mora biti udoban i dovoljno velik. Vrlo često će se pretvarati u igraonicu, radionicu, pa čak i školski stol.

 

Postavljanje kreveta u spavaćoj sobi prema feng shuiju
 

Ako želite staviti krevet prema principu feng shuija, onda uzglavlje treba biti prislonjeno zidu. Osim toga, mora imati slobodan pristup s tri strane, a iz ležećeg položaja morate imati pogled na vrata i na prozor spavaće sobe.

 

U isto vrijeme Pogreška! Krevetne smije biti postavljen nasuprot vratima sobe - to je vrlo važno pravilo! U sobi ne smije biti nikakve elektronske opreme; računalo, prijenosno računalo, TV-a itd. U spavaćoj sobi uređenoj u skladu s feng shuijem ima mjesta samo za stvari vezane uz spavanje i odmor. Ništa ne bi trebalo odvratiti misli od opuštanja.

 

Međutim, kada je riječ o smjeru postavljanja kreveta, feng shui slijedi smjerove svijeta. Idealan raspored je onaj u kojem je glava usmjerena prema sjeveru, a noge prema jugu.

 

Ne zaboravite pravilno postaviti krevet u odnosu na prozore i način koji omogućuje slobodno kretanje po cijelom prostoru tijekom dana.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!