locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Koja vrtna viseća fotelja je najbolja? Prijedlozi!

Objavljeno: 2022-03-23 12:22:13
Kategorija: Blog

 

Trenutno vrlo moderna viseća fotelja idealna je kao element vrtne opreme za terase i balkone. Kao vrtni namještaj, lijepo se uklapaju u okolni prostor. Zahvaljujući njihovoj konstrukciji omogućuju vam da se divite okolini i bliskom kontaktu s prirodom. Zbog svog oblika uklapaju se u vrtove u bilo kojem stilu. Takav udoban, viseći komad namještaja s mekim jastucima, zbog svojih dimenzija bit će dobar izbor i za postavljanje u dnevni boravak, a ne samo u vrtu. Stvorit će savršeno mjesto za opuštanje uz knjigu ili u lijepom društvu i u kući i vani. Pitate li se koja će viseća fotelja vama odgovarati? U ovom članku ćemo vam reći na što treba paziti pri odabiru odgovarajućeg modela!

 

Čime se voditi pri odabiru vrtnih visećih fotelja?

 

Viseća fotelja iz kategorije vrtnog namještaja trenutno je vrlo moderan dodatak. Tražeći pravi model, dobro se voditi određenim parametrima. Na što treba obratiti pozornost pri odabiru udobne viseće stolice?

 

Konstrukcija visećih vrtnih fotelja

 

Kao vrtni namještaj, mogu se montirati na dva načina - pomoću posebnog okvira ili pomoću kuka u strop. Viseća fotelja s okvirom izuzetno je prikladno rješenje, jer vam omogućuje postavljanje na bilo koje odabrano mjesto u vrtu, terasi ili balkonu.

 

Udobnost

 

Viseće vrtne fotelje imaju košare različitih oblika, iako su obično okrugle, ovalne ili u obliku suze. Udobnost ovisi o individualnim preferencijama. Izuzetno udobne su brazilske fotelje, koje imaju sjedalo od materijala na drvenom okviru, obloženo udobnim jastucima. Jako su popularne viseće vrtne fotelje, pod nazivom rodino gnijezdo. Postavljaju se na kuke, obješene na debelu užad i pružaju ugodno nježno ljuljanje.

 

Veličina i vrsta sjedala

 

Kao i kod izbora namještaja, izbor viseće fotelje ovisi o tome na koji način će se koristiti. Za drijemanje i duži odmor najbolja će biti viseća mreža ili brazilska vrtna fotelja. Element koji će pružiti udobnost i učiniti društveni sastanak privlačnijim bit će viseća fotelja rodino gnijezdo. Svakodnevno opuštanje osigurat će fotelje u obliku košara, opremljene jastucima. Neki modeli imaju dvostruko sjedalo, što će zajednički odmor učiniti ugodnijim.

 

Dimenzije okvira

 

U slučaju kada fotelja treba stajati u vrtu, ove dimenzije nisu važne, jer tamo obično ima dovoljno prostora. Situacija je drugačija kada je želite postaviti na terasi ili balkonu. Tada biste trebali pažljivo analizirati hoće li odabrana fotelja imati dovoljno prostora.

 

Materijal izrade visećih vrtnih fotelja

 

Viseće fotelje mogu biti izrađene od različitih materijala. Obično je to ratan, pruće ili umjetni ratan. Umjetni ratan je po izgledu zbunjujuće sličan prirodnom ratanu, ali je trajniji, izdržljiviji i jeftiniji od prirodnog ratana. Otporan je na vlagu i vremenske uvjete, kao što su kiša, sunce, vjetar. Umjetni ratan možete pronaći u raznim bojama, a vrlo moderni i elegantni su modeli u bijeloj, sivoj, srebrnoj i crnoj. Ako se odlučite za viseću fotelju od prirodnog ratana, onda se morate pobrinuti za njezino pravilno i redovito održavanje, barem jednom godišnje. Viseće fotelje mogu imati izgled brazilskih fotelja, koje se lijepo uklapaju u boho stil. U isto vrijeme, vrlo su izdržljive i lako se popravljaju kada su oštećene, čak i sa običnom žicom. Prilikom odabira viseće fotelje važan je i okvir i materijal njegove izrade. Najbolji bi bio onaj izrađen od metala otpornog na deformacije i opterećenja. Praškasti premaz učinit će ga dobro zaštićenim od vlage i korozije.

 

Viseća vrtna fotelja – za koga će biti prikladna?

 

Viseće vrtne fotelje mogu podsjećati na vrtne ljuljačke, koje su dizajnirane za najmlađe. Naravno, neki modeli će se koristiti kao ljuljačke ili kolijevke za bebe, ako su dobro zaštićeni. Međutim, vole ih sva djeca i teško ih je odvojiti od laganog ljuljanja na svježem zraku. Vrtne, balkonske ili fotelje na terasi, bilo na okviru ili obješene na stropu, nisu samo igračka za djecu. To je ugodno mjesto za odmor odraslim osobama, u sjedećem ili polu-ležećem položaju. Fotelja u obliku čahure opremljena jastucima je za to savršena. Takva fotelja na terasi pružit će vam maksimalnu udobnost. Široke viseće fotelje dostupne na tržištu također su vrlo popularne, a na njih se mogu smjestiti dvije osobe odjednom. Kao što možete vidjeti, bez obzira na to koliko imate godina, bilo da imate veliki vrt ili samo terasu, ili pak samo mali balkon, uvijek se možete udobno opustiti, imajući na raspolaganju udobnu vrtnu viseću fotelju.

Vrtna viseća fotelja – vrijedi li ju odabrati?

Viseće fotelje element su vrtne opreme, terase ili balkona, a ponekad se čak koriste i kao namještaj za kuću. Pitate li se hoće li se kod vas isplatiti?

 

Prednosti

 

Analizirajte prednosti viseće vrtne fotelje kako biste mogli odrediti hoće li to biti dobra vrtna oprema za vas. Viseće fotelje prvenstveno su lijep i moderan element svakog vrtnog uređenja.

To je ugodno mjesto za svakodnevni odmor, a lagano ljuljanje viseće fotelje na balkonu ili čak u dnevnoj sobi ima umirujuće djelovanje na živce. Takvu fotelju možete koristiti kao povremenu kolijevku za bebu, jer će takvo popodnevno drijemanje djeteta na otvorenom pozitivno utjecati na zdrav san, a time i na djetetov organizam. Velika prednost je mogućnost korištenja fotelje ljeti u vrtu, a tijekom zime unutar doma. Ako mislite da su vam se svidjele opisane značajke  vrtnih visećih fotelja, možete ih pronaći u ponudi trgovine Emmezeta i odabrati pravi model za sebe.

 

Nedostaci

 

Vrtne viseće fotelje, kao i svi proizvodi, imaju ne samo prednosti, već i nedostatke. Viseće fotelje od pruća i ratana moraju se redovito održavati, a jastuke treba prati dovoljno često kako bi se održala njihova besprijekorna čistoća. Viseće fotelje s okvirom mogu se prenositi, unatoč činjenici da su prilično teške zbog svoje stabilnosti.

Drugačije je kada se radi o foteljama obješenim na strop. Njihova montaža zahtijeva upotrebu posebnih alata, a osim toga je invazivna. Takav model se kupuje s ciljem trajne montaže na određenom mjestu. Potrebno je razmisliti o tome hoće li se vaša fotelja koristiti na određenom mjestu sljedećih nekoliko godina.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!