locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Koji su trendovi uređenja interijera za božić 2021

Objavljeno: 2021-12-10 13:44:58
Kategorija: Blog

Božić je posebno vrijeme obiteljskih okupljanja i vesele atmosfere. Posebno raspoloženje također se uvodi u interijere odgovarajućim ukrasima. Božićni ukrasi, božićni aranžmani, a prije svega božićno drvce su simboli ovog posebnog doba godine. Božićni ukrasi, kao i drugi elementi uređenja interijera, podložni su modi. Dakle, pogledajte koji su ukrasi najatraktivniji i koje od njih možete sami napraviti.

 

Koji su božićni ukrasi najatraktivniji?


Božićni ukrasi koje možete staviti u svoj dom, zanimljivi su proizvodi koje ne smijemo zaboraviti prilikom pripreme doma za blagdane. Mnogo se govori o božićnim ukrasima, a ima ih bezbroj vrsta.

 

Moderna božićna drvca


Kraljica svih božićnih ukrasa nedvojbeno je božićno drvce. Moderni borovi nisu samo tradicionalna stabla sa zelenim granama, sve se više koriste geometrijski okviri, drvene grane i iznimno umjetnički elementi. Prilikom ukrašavanja stabla, bilo da se radi o živoj jeli ili smreki, ili umjetnom božićnom drvcu, važno je imati odgovarajuću rasvjetu koja odražava duh božićnog vremena.

 

Vijenci


Unutrašnjost dnevnog boravka ili kuhinje vrijedi ukrasiti vijencima. Atraktivne su one izrađene od živih grančica, njihova tamno zelena boja bit će atraktivan preporod tijekom zimske, pospane atmosfere. Odvažne boje dodataka bit će dobrodošle i rado viđene. Dodatna božićna dekoracija koju možete staviti na vijence su prvenstveno ukrasi za božićno drvce, kuglice, svjetla i šarene mašne.

Vijenci su najčešće obješeni na zid, izgledaju sjajno izloženi u prostoru iznad kamina ili na praznom zidu u blagovaonici. Vijenci također često ukrašavaju ulazna vrata, zahvaljujući kojima vaši gosti mogu osjetiti svečanu atmosferu čak i prije prelaska praga.

Moderan stan i kuća također su odlično mjesto za izlaganje vijenca. Ako je oblik vijenca vrlo minimalistički, a sada su popularni vijenci takvog dizajna, uklopit će se u moderan dnevni boravak. Odgovarajući dodaci vijencu učinit će karakter aranžmana što je više moguće izražajnijim.

 

Girlande i lanci


Duge, pahuljaste girlande i atraktivni, šareni lanci jedinstveni su ukrasi koji se često zaboravljaju. Prekrasne girlande i lanci mogu se koristiti za ukrašavanje interijera na jedinstven način. Izgledat će posebno lijepo kada njima ukrasite visoki namještaj i drvene stepenice. Zanimljivi materijali mogu odati karakter interijeru i zasigurno će uvesti blagdanski duh na vaš prag.

Girlande dodatno mogu biti dekorirane ukrasima. Božićni ukrasi za drvce, kuglice i mašne, kao i božićne lampice.

 

Aranžmani


Božićne dekoracije i ukrasi mogu se objesiti, baš kao i vijenci i girlande, ali i postaviti, u ovoj kategoriji dominiraju božićni aranžmani. Ove božićne dekoracije možete staviti na namještaj, možete ih koristiti za komode, police i vitrine. Sjajno će izgledati na blagdanskom stolu, pogotovo ako posuđe nema božićne motive, a potreban je dodatni ukras koji odiše visokom razinom estetike i elegancije. Moderne božićne ukrase i aranžmane karakterizira zanimljiv oblik i minimalizam.

Ponekad aranžmani imaju oblik malog božićnog drvca. Malo drvo je jedan od najatraktivnijih dekorativnih elemenata i uvodi modernu zelenu boju u interijer.

 

Svjetleće lampice


Svjetlo je lijep, ali često podcijenjen element. Jedinstvenu atmosferu, koja se uvodi zahvaljujući svjetlu, ipak je nemoguće lažirati, pa bi prije svega trebalo odabrati zanimljivu rasvjetu prilikom uređenja za Božić. Možete koristiti LED rasvjetu, koja je izuzetno izdržljiva i atraktivna, kao i dostupna u mnogim zanimljivim bojama. Rasvjeta se može pričvrstiti i na druge elemente dekoracije – prvenstveno na božićno drvce, ali i na vijence, girlande i aranžmane. Lampice su jedan od elemenata koji odiše blagdanskim duhom.

 

Mogu li božićni ukrasi biti usklađeni sa stilom uređenja?


Apsolutno! I, suprotno izgledu, to nije tako teško. Moderne aranžmane karakterizira minimalizam i funkcionalnost, ukrasi bi isto tako trebali biti istaknuti. Moderni trendovi božićnih ukrasa stoga pretpostavljaju jednostavnost i transparentnost oblika. Božićni ukrasi nisu previše komplicirani, ali su elegantni i zanimljivi.

 

Klasika i prirodni materijali


S druge strane, klasični stilovi koriste prirodne materijale: drvo, crnogorične grančice i češere. Ovdje postoji bogatstvo oblika i ponekad sjaja. Motivi su vrlo tradicionalni, u dekoracijama vladaju božićna drvca, Djed Božićnjak i snjegovići, kao i medenjaci, drvo i prirodni začini (anisove zvijezde ili štapići cimeta).

 

Individualan pristup


Individualni stilovi interijera također mogu koristiti ciljano definirane božićne ukrase. U vintage stilu vrijedi ići na ukrase izrađene pomoću detalja antičkog izgleda. Boho stil će se, pak, usredotočiti na drvo i druge prirodne materijale, a stil glamura izgledat će lijepo kada stavite božićno drvce s bijelim ili kristalnim kuglicama.

 

Koje božićne ukrase možete sami napraviti?


U najnovijim trendovima dizajneri se često odlučuju za proizvode koji se izrađuju ručno. Ovaj DIY trend je jedan od onih koji postaje sve popularniji. Uklopit će se i ručno rađene kuglice i ukrasi. Možete ih koristiti za dekoraciju božićnog drvca ili stola.

 

Tradicionalna crvena dekoracija


Najnoviji modni trend prvenstveno je crveno. Može ju se koristiti u smislu kuglica ili mašni u crvenoj boji zajedno s girlandama na ograda stubišta ili na namještaju. Također se dodaje poklonima i aranžmanu. Božićno drvce ukrašeno toplim lampicama i kuglicama u crvenoj boji izgledat će atraktivno. Boje mogu biti svijetle ili tamne, tamnocrvena nijansa trenutno je izuzetno moderna.

 

Diy kreacije


Samostalno izrađeni ukrasi ne moraju biti skupi ili komplicirani. DIY metoda predstavlja bogate i jednostavne ukrase, te dekorativne elemente. Izuzetno dobra ideja su zdjele ili košare koje pune kuglica ili češera. Ako između punjenja umetnete LED svjetla, stvorit ćete uistinu jedinstven ukras. Vaze ili staklenke ispunjene kuglicama, češerima ili bez veze smotanim lampicama također izgledaju atraktivno. Takve vaze također mogu biti ukrašene svijećama i malim figurama krpenih anđela ili snjegovića. Sve što vam treba je malo inspiracije, mašte i vrijedne ruke.

 

Inspiracija


Odabir pravih ukrasa je važan, jer će zanimljiva kombinacija stvoriti neobičan i intrigantan aranžman. Također je vrijedno uskladiti ukrase s odabranim stilom interijera kao i uskladiti božićno drvce i ukrase na njemu s ostatkom božićne dekoracije u prostoru.

U Emmezeti ćete sigurno pronaći prave inspiracije i svakako vrijedi potražiti ideje da pokušate sami stvoriti nešto neobično, a opet u božićnom stilu za vaš dom tijekom ovih blagdana.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!