locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Koju boju odabrati za ormar u hodniku? Najmodernija i najzanimljivija rješenja!

Objavljeno: 2022-01-11 14:36:10
Kategorija: Blog

 

Mnogi zaboravljaju da je hodnik prostorija koju prvu vidite nakon ulaska u kuću, zato je važno da hodnik bude atraktivno uređen. Među elementima hodnika, ormar se značajno ističe i njegov izgled je važan. Pogledajte kako boja ormara može promijeniti interijer i koju boju je najbolje odabrati.

 

Ormar u hodniku? Apsolutno neophodno!

 

Namještaj u hodniku je oprema koja je dizajnirana uglavnom za spremanje osobnih stvari. Da biste dobro uredili hodnik, trebali biste investirati u namještaj zanimljivih boja i neobičnih oblika. Također je dobro odlučiti se za jedan uzorak i boju tako da namještaj čini jedinstveni aranžman.

Kada kupujete namještaj za hodnik, možete se odlučiti za različite elemente. Među namještajem za hodnik, ormari su iznimno popularni. Ormar omogućuje pohranu stvari, osobito jakni, kaputa, ogrtača i druge odjeće. U ormarima možete spremiti i kišobrane, šešire, šalove i marame. Osim toga, mnogi ljudi u ormarima također spremaju rezervnu posteljinu, dodatne pokrivače, zavjese ili ručnike. Što je ormar veći, to su veće mogućnosti skladištenja stvari, ali i više prostora potrebnog za sam namještaj.

Ormar, osim hodnika, također se stavlja na primjer u spavaću sobu, dječju sobu ili čak dnevni boravak.

 

Što određuje izbor boje ormara?

 

Uređenje hodnika sastoji se od dobro ukomponiranih elemenata – od boje zidova i završne obrade podova, preko odabranog namještaja, do najsitnijih detalja i ukrasa. Dakle, kakav ormar odabrati kako bi hodnik bila stvarno zanimljiva soba? Treba uzeti u obzir da puno toga ovisi o tome na koji ste se stil aranžmana odlučili i koliko prostora imate. Sobni ormari zajedno s drugim elementima trebaju formirati jedinstvenu cjelinu, ne bi trebali zatrpati prostoriju, a pristup do njih treba biti slobodan. Odabir pravog komada namještaja može biti težak - pa pogledajte na što biste trebali obratiti pažnju prilikom kupnje.

 

Utječe li stil interijera na izbor boje ormara?

 

Odabir prave boje ormara uvelike će ovisiti o tome koji stil odaberete prilikom uređenja hodnika. Ormari koje odaberete možda neće odgovarati za svaki hodnik. Stoga, pazite na stil prilikom odabira ormara.

Moderni interijeri zahtijevaju jednostavna, ali elegantna rješenja. Ormar bi trebao biti minimalistički u svom obliku. Bijeli namještaj izgleda izuzetno atraktivno u modernim interijerima.

Ormar s kliznim vratima ili zglobnim vratima za tradicionalne interijere trebao bi imati boju i izgled prirodnog drva. Imajte na umu da bi ormar trebao odgovarati ne samo u hodniku, već i u ostatku stana - zahvaljujući tome prostorija će biti zanimljiva, a cijela kuća neće odavati dojam kaosa.

 

Je li veličina hodnika važna?

 

Ormar za vanjsku odjeću trebao bi biti ukras interijera. Veličina same prostorije od velike je važnosti – u malom prostoru odlično funkcioniraju manji klizni ormari, a u velikim hodnicima možete se odlučiti za veći namještaj. Zapamtite da pristup namještaju treba biti slobodan, sama oprema ne bi trebala ometati komunikaciju u hodniku.

 

Boja namještaja i mali hodnik

 

Ne govori se mnogo o bojama vrata ormara, a ipak ljepota hodnika ovisi o tom faktoru. U malim hodnicima stavite svijetli namještaj. Tamnija boja može učiniti unutrašnjost pretrpanom i optički manjom. Dobro je odabrati bijele kutne ormare i one u kojima će vrata ormara imati boju svijetlog prirodnog drva (npr. sonoma hrast). Zapamtite da različite prostorije mogu izgledati atraktivno s različitim nijansama ormara.

 

Najbolje boje za uski hodnik

 

U malom hodniku u malim stanovima dobro je staviti svijetle boje. Ormar u bijeloj boji, posebno onaj visokog sjaja, najbolje će se uklopiti u uski hodnik. Osim toga, osvijetlit će unutrašnjost i optički je povećati. Mali prostor i uski hodnici zahtijevaju i prikladno mali namještaj - treba se odreći velikih, širokih ormara.

 

Veliki hodnik – mnoge mogućnosti

 

Namještaj za hodnik, koji je velik, može se birati s većom dozom slobode. Ovdje će posebno dobro pristajati staviti veliki klizni ormar u hodnik ili impresivni zglobni ormar.

Takav ormar može biti tamnije boje. U veliki ormar moći ćete pospremiti posebno važne stvari – kućanske aparate, sportsku opremu, odjeću, ali i obuću i odjeću.

 

Koja druga rješenja možete koristiti?

 

Namještaj za hodnik su elementi koji ne moraju izgledati atraktivno samo zahvaljujući svojim bojama. Bolje je da investirate u zanimljive oblike ormara – zahvaljujući tome vaš će hodnik biti jedinstven.

 

Sjajne površine

 

Odabir namještaja može biti težak, ali zanimljivo uređenje hodnika mnogo je lakše nego u slučaju druge sobe (dnevni boravak ili spavaća soba). Vrijedi odabrati namještaj s visokim sjajem - ovo je idealno rješenje pogotovo čak i ako imate mali hodnik.

 

Ogledala

 

Svijetle boje ponekad nisu dovoljne za optičko povećanje interijera. Ako je moguće, prostor se također može povećati uz pomoć ogledala. Veliko ogledalo ne samo da će vam omogućiti da vidite cijelu siluetu, već i značajno osvijetlite sobu. Ogledala na kliznim vratima ormara bit će odlično rješenje.

 

Što će, osim ormara, u hodniku najbolje funkcionirati?

 

Spremanje odjeće, obuće i drugih predmeta bit će značajno olakšano ako investirate i u drugi namještaj. Boja namještaja trebala bi biti slična boji ormara - zahvaljujući tome, cijeli raspored će biti ujednačen i atraktivan.

Za spremanje cipela posebno će biti korisne komode i ormarići za cipele. Stavite svakodnevnu odjeću na vješalice - stoga će biti vrlo korisne. Da biste učinkovito vezali cipele, dobro sjedalo će vam dobro doći - naša trgovina nudi, između ostalog, tabure i elegantne ormare za hodnik.

Dodatne funkcije samih ormara također će biti prednost. Dobro rješenje je kupiti nadogradnju za ormar - u ovom slučaju, skladišni prostor će doći do samog stropa, tako da ćete dobiti maksimalnu količinu prostora. Ako ormar ima mali broj polica, a u stanu je velika potreba za pohranom manjih stvari, kupite u posude za ormare i druge dodatke za ormare – šipke, vješalice i dodatne police.

Također, ne zaboravite na ogledala! Atraktivna ogledala su elementi koji će značajno poboljšati dizajn interijera. Ogledalo može imati okvir ili biti bez okvira.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!