locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kolika je cijena ormara po mjeri

Objavljeno: 2021-10-29 06:23:00
Kategorija: Blog

 

Ormar po mjeri vrlo je praktičan način da u interijeru osiguramo prostor za pohranu. To vam omogućuje u potpunosti iskoristiti prostor čak i niše te ispunite naizgled potpuno nefunkcionalne kutove u stanu. Međutim, pri odluci o kupnji ormara po mjeri moramo uzeti u obzir veću cijenu nego u slučaju gotovog, serijski proizvedenog ormara. Koliko ćemo platiti za to u 2021. godini?

 

Ormari po mjeri - kada ga vrijedi odabrati?

 

Praktični su u interijerima kao što su spavaća soba, garderoba, hodnik, pa čak i glavni dnevni boravak u malom stanu, ormari po mjeri uvijek su dobar izbor. Međutim, ispostavilo se da su posebno korisni u malim stanovima i onima u kojima postoje različite niše, kosine u potkrovlju itd.

Namještaj  "po mjeri" za spavaće sobe donosi red u interijeru, ne samo u smislu organizacije odjeće i raznih sitnica, već i vizualnog uređenja prostora. On vam omogućuje da izbjegnete nepraktične i ružne praznine između namještaja i stropa, na koje obično stavljamo razne kutije kako bismo pronašli dodatni prostor ili jednostavno brišemo prašinu s njih.

 

Ormari po mjeri - što utječe na cijenu?

 

Cijena ormara po mjeri ovisi o dimenzijama, parametrima, materijalu, unutrašnjosti, dodatnim rješenjima, ali i čimbenicima kao što su županija, veličina grada ili pružatelju usluga. Ugledna tvrtka koja dizajnira ormare po mjeri za spavaću sobu i koja se bavi ovakvim projektima zasigurno će naplatiti više za komad namještaja nego stolar koji samostalno obavlja sav posao i kupce nalazi među prijateljima.

U osnovi, cijena ormara ovisi o broju kubičnih metara. Međutim, to je vrlo pojednostavljen pristup. U pitanju su sljedeći čimbenici:

Materijal - ormari su najčešće izrađeni od iverice. Masivno drvo je mnogo skuplje, a namještaj po mjeri uglavnom rade mali, specijalizirani stolari. Međutim, i sam materijal može se razlikovati po cijeni – deblja ploča će biti skuplja.

Konstrukcija - ugradbeni ormar za niše bit će jeftiniji od punog, jer u ovom slučaju, police i drugi elementi ne zahtijevaju pričvršćivanje na strane već se mogu pričvrstiti na zid.

Dimenzije - što je ugradbeni ormar veći, to je potrebno više materijala, polica, ladica i prije svega vrata što značajno utječe na cijenu ormara.

Mjesto montaže - kutni ormari i dalje su najskuplji , jer zahtijevaju najveću količinu materijala. Definitivno manje košta ormar smješten u nišu, u kojem obje strane i leđa mogu biti izrađene od jeftinijih materijala.

Unutarnji raspored - što će više dodatnih elemenata imati naš ugradbeni ormar, to ćemo više morati platiti. Ladice, košare, vješalice, police na izvlačenje ili drugi dodaci povećavaju cijenu ove vrste namještaja. U velikim ormarima možete čak montirati dasku za glačanje. Također, cijena ovisi o svakom dodatnom elementu.

Vrsta vrata - najviše koštaju klizni ormari, a  najmanje klasične ormare na naginjanje.  

 

Vrste vrata kod ormara po mjeri

 

Vrata igraju vrlo važnu ulogu u svakom ormaru. Tradicionalna zglobna vrata su najjeftinija opcija, ali često najmanje praktična. Prilikom odlučivanja o ovom rješenju uzmimo u obzir ne samo cijenu, već i prostor koji moramo osigurati za otvaranje vrata.

Klizna vrata su praktičnije i vrlo estetsko rješenje. Nedostatak ove opcije je viša cijena. Prilikom odlučivanja o kupnji ormara po mjeri s kliznim vratima, obratimo pažnju na vrstu korištenih materijala i konstrukcije. To se posebno odnosi na sustav vodilica. Možemo birati između:

·        Aluminijskih vodilica

·         Čeličnih vodilica

·         Vodilica bez okvira

Na kliznom sistemu ne treba štedjeti. Najjeftinije čelične vodilice brzo se kvare, što čak može dovesti do nemogućnosti otvaranja i korištenja ormara. Najskuplje dostupne vodilice bez okvira odlikuju se vrlo efektnim izgledom. Srednji izbor a u isto vrijeme čvrst i pristupačan su aluminijske vodilice.

 

Ormari po mjeri i dizajn interijera

 

Sustav otvaranja, elementi opreme, prisutnost šipki, ladica i broj polica za odjeću su vrlo važni detalji za ugradbeni ormar. Međutim, osim unutrašnjosti ormara, izbora materijala ili određivanja dimenzija, važan je i dizajn. Ormari po mjeri moraju odgovarati dizajnu interijera, na kraju krajeva oni nisu samo funkcionalni element, već oblikuju stil našeg stana!

Ormar po mjeri je komad namještaja koji je savršen u smislu usklađivanja dizajna interijera. Element na koji vrijedi obratiti posebnu pažnju je ogledalo na vratima. Ako obogatimo našu garderobu takvim elementom, moramo uzeti u obzir povećanje cijene. Dobit ćemo optički veći prostor i mjesto gdje možemo provjeriti naš izgled.

Međutim, prije nego što se odlučimo za ormar po mjeri koji će imati četiri vrata sa ogledalima, pogledajte cjenik vašeg izvođača. Često veliki komad namještaja s jednim ogledalom može biti dovoljno.

 

Koliko je vremena potrebno za izradu ormara po mjeri?

 

Čekanje na izradu ormara po mjeri obično se čini duljim nego u slučaju gotovog namještaja. Međutim, to nije pravilo. U slučaju kupnje namještaja u trgovini, vrijeme isporuke također može biti prilično dugo. To se odnosi na situaciju kada ormara koji smo odabrali nema na skladištu, već ga morate naručiti od proizvođača.

Vrijeme čekanja za izradu komada namještaja obično je nekoliko tjedana. Sve ovisi o tome jesmo li sami mjerili i dizajnirali unutrašnjost ormara ili smo koristili pomoć profesionalca. Tu je i pitanje materijala i dodatnih elemenata, kao što su šipke, ladice, spremnici za ormare ili dodaci, koji se često moraju dodatno naručiti.

Osim toga, tu je i montaža. Samostalna montaža ormara bit će jeftinija, ali moramo biti sigurni u svoje vještine. Montera gotovo uvijek treba čekati. Prije nego što odlučimo koristiti njegovu pomoć, provjerimo cjenik - možda će usluga stručnjaka iz tog područja biti jeftinija od one koju je preporučio izvođač.

Namještaj po mjeri, uključujući ugradbene ormare, popularno je i praktično rješenje. To vam omogućuje optimalno korištenje prostora i pronalaženje dodatnog prostora za pohranu. Svakako ih vrijedi koristiti u našem domu. Međutim, prije nego što naručimo ormar, pažljivo provjerimo cijene. Ponekad se ispostavi da je gotov komad namještaja jednako funkcionalan. Pogotovo kada imamo veliki izbor dodatnih elemenata.  Dakle, kupujmo glavom, u našoj kući sigurno će biti mjesto za elegantnu i funkcionalnu opremu!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!