locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kontinentalni kreveti - što je to?

Objavljeno: 2022-01-06 15:46:25
Kategorija: Blog

 

Kontinentalni krevet sve je više popularan. To se uglavnom odnosi na veliku praktičnost i udobnost sna koju ovaj kontinentalni krevet nudi. Među krevetima je jedna od najudobnijih opcija, a kada tražite maksimalni luksuz, kontinentalni kreveti bit će savršen odgovor. Pročitajte u članku sve o kontinentalnim krevetima i pogledajte zašto se toliko preporučuju i koji je razlog njihove velike popularnosti.

 

Što je kontinentalni krevet?

 

Kontinentalni krevet je jedinstveni namještaj spavaće sobe. Glavna značajka koja razlikuje kontinentalne krevete od ostalih kreveta je njihova višeslojna konstrukcija. Drvena škrinja istovremeno je okvir kreveta, na koji su položena dva ili čak tri sloja madraca. Kontinentalni krevet je stoga visok, ali i izuzetno udoban.

 

Škrinja koja djeluje kao stalak

 

Karakteristična značajka škrinje kontinentalnog kreveta je njezin neobičan dizajn. Drvene kutije su također okviri kreveta na kojima su položeni madraci. Čvrsta i izdržljiva konstrukcija čini okvir stabilnom potporom za sve madrace i za osobe koji spavaju na krevetu. Okvir je često tapeciran – osim mekog i ugodnog materijala osjetljivog na dodir, ima i dodatni sloj spužve, što proizvod čini ugodnim i udobnim. Osim toga, možete dodatno personalizirati izgled kreveta, odabirom boje presvlake po vlastitoj želji.

 

Višeslojni madraci

 

Madraci su ugrađeni na škrinju i okvir kreveta. Može postojati nekoliko slojeva madraca, ali obično se kontinentalni krevet sastoji od glavnog madraca srednje tvrdoće, madraca položenog na njega tvrdoće prilagođene potrebama kupca i eventualno gornjeg madraca. Tanki površinski madrac je izolacijska i higijenska barijera, često je to i sloj koji podešava tvrdoću. Madrac iz prvog i drugog sloja najčešće je opružni madrac ili madrac izrađen tehnologijom opružnog džepa. Gornji model može se rasporediti po površini cijelog madraca iz drugog sloja ili samo na jedan dio - zahvaljujući tome, tvrdoća madraca može se prilagoditi za obje osobe koje spavaju na krevetu ili eventualno za jednu. Ova opcija je savršena ako krevet koriste dvije osobe koje preferiraju različitu tvrdoću mjesta za spavanje - zahvaljujući tome, bračni kreveti mogu se prilagoditi svakom korisniku.

Atraktivni džepni madraci izvrstan su izbor za kontinentalne krevete. Takav proizvod pruža udobnost spavanja i izuzetno je izdržljiva opcija. Zahvaljujući ovom madracu, krevet će vam služiti dugi niz godina. Madraci osiguravaju prilagodbu spavaču i omogućuju vam da udobno promijenite položaj tijela tijekom spavanja. Zbog svoje trajnosti, hotelski kreveti često su opremljeni takvim madracima. Osim džepnih madraca, koristi se i nešto manje popularni bonnel madrac u kojima se koriste bonnel opruge.

 

Tapecirani naslon za glavu

 

Kontinentalni kreveti također se često sastoje od dodatnog, tapeciranog uzglavlja. Mekano uzglavlje čini krevet ne samo vizualno atraktivnim, već i ugodnim za korištenje ne samo tijekom spavanja. Možete se udobno nasloniti na naslon za glavu dok navečer gledate TV ili čitate knjigu prije spavanja - naslonjeni na tapecirano uzglavlje bit će mnogo ugodnije nego na hladnom i tvrdom zidu. Tapecirani kreveti postaju sve više i više kupovani proizvodi, a kontinentalni krevet je izuzetno udobna verzija.

 

Elektroničko podizanje naslona za glavu

 

U slučaju sklopivih kreveta, vrijedi uložiti u modele koji imaju električni motor. Zahvaljujući tome, gornji dio kreveta prilagodite vašim željama. Donji dio obično ostaje nepomičan. Ako imate problema s odabirom pravog modela, pažljivo pročitajte opis i provjerite recenzije dotičnog proizvoda. Udobni kreveti za jednu ili dvije osobe su vam na dohvat ruke!

 

Koliko je ugodno imati kontinentalni krevet?

 

Kontinentalni krevet daje maksimalnu udobnost koju vam namještaj u spavaćoj sobi može pružiti. Prednosti kontinentalnog kreveta su ogromne i vrijedi se odlučiti za kupnju ovog proizvoda. Uz kontinentalni krevet, udobnost spavanja bit će stvarno ogromna.

 

Pogodnost noćnog odmora

 

Za standardne modele kontinentalnih kreveta, dvostruki sloj madraca pruža praktičnost i udobnost. Prvi madrac nalazi se odmah iznad škrinje. Drugi je položen na njega i osigurava udoban položaj tijela bez obzira na položaj spavanja. Zahvaljujući takvom sustavu i džepnom madracu, kontinentalni krevet pruža maksimalnu udobnost. Dodatni gornji madraci pružaju visoku fleksibilnost površine i lako se prilagođavaju obliku tijela čak i kada je osoba teška. Dodatni gornji madraci također osiguravaju učinkovitu drenažu vlage.

 

Spremnik za posteljinu

Kreveti s ladicama uobičajen su izbor posebno za male prostorije – dodatni prostor za odlaganje koristi se za rezervnu posteljinu, sezonske poplune ili čak osobne stvari. Standardni kontinentalni krevet često je opremljen spremnikom za posteljinu, što povećava atraktivnost ovog proizvoda. Ovakav krevet je u tom slučaju stvarno praktična opcija jer pomaže u pametnom korištenju prostora, a istodobno je izdržljiv, čvrst i dugotrajan.

 

Jesu li tapecirani nasloni za glavu dobra ideja?

 

Kontinentalni krevet za spavaću sobu je tapecirani komad namještaja koji karakterizira velika udobnost i estetika. Tapecirani kreveti sve su popularnija opcija. Možete ih birati zato što se lako uklope u aranžman - izbor presvlaka može biti jako specifičan, zahvaljujući čemu će se savršeno uklopiti u interijer. Na tržištu kreveta ne postoje samo atraktivne presvlake, već i zanimljivi oblici uzglavlja.

Kontinentalni kreveti koje nudi naša trgovina su proizvodi koji su izrađeni od najkvalitetnijih dostupnih materijala. Vrijedi je odlučiti se za ovu kupovinu. Kontinentalni kreveti su mnogo udobniji od drvenih kreveta i mogu se koristiti i kao kreveti za jednu osobu i kao bračni kreveti. 

 

Kako dobro opremiti spavaću sobu?

 

Osim kontinentalnih kreveta, naša trgovina nudi i druge proizvode koji će vam pomoći da uredite svoju spavaću sobu na atraktivan način. Obratite pažnju na ormare za spavaću sobu i komode za spavaću sobu - ovi proizvodi pomoći će vam da odvojite i organizirate osobne stvari, osobito odjeću. Uz krevet postavite noćne ormariće. Zahvaljujući tom proizvodu, imat ćete noćno svjetlo ili budilicu na dohvat ruke, a navečer ćete moći na ormarić odložiti pročitanu knjigu.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!