locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Krevet za spavaću sobu - drveni ili tapecirani?

Objavljeno: 2021-11-10 14:31:38
Kategorija: Blog

 

Odabir pravog kreveta za spavaću sobu uvijek je povezan s dilemama – preporučujemo vam dimenzije, modele, vrstu madraca ili stil namještaja. Postavlja se pitanje koji krevet u spavaćoj sobi je bolji – tapecirani ili drveni krevet. Svaki model ima svoje prednosti i mane, a izbor najboljeg kreveta ovisi o mnogim čimbenicima. U sljedećem članku predstavit ćemo prednosti i nedostatke oba modela – drvenih i tapeciranih kreveta - tako da bi konačan izbor trebao biti mnogo jednostavniji.

Kakav krevet staviti u spavaću sobu – drveni ili tapecirani? - ovo je jedno od najčešće postavljanih pitanja prilikom uređenja spavaće sobe. Shvativši da gotovo polovicu života provodimo u krevetu i da je to najčešće dugoročna kupnja, moramo odmjeriti sve za i protiv svake od opcija. Prije svega, kreveti su, jedan od najvažnijih komada namještaja u našem domu.

 

Drveni ili tapecirani kreveti?

 

Kada se zapitate koji je krevet za spavaću sobu vrijedan kupnje, drveni ili tapecirani, najbolje je razmotriti prednosti oba rješenja, a zatim odabrati opciju koja će odgovarati našim željama. Zapamtite da ovdje nema objektivno boljeg izbora za spavaću sobu, jer će se nekim ljudima više svidjeti modeli tapeciranog kreveta, a drugi će preferirati mogućnosti koje nudi drveni.

 

Tapecirani kreveti

Kakvi su argumenti za tapecirani krevet? To je prije svega udoban namještaj i dostupan u mnogim varijantama boja, idealni su kao bračni kreveti, ili takozvani kontinentalni kreveti. Tapecirani krevet, svojom izražajnom estetikom, dat će šarm spavaćoj sobi.

Tapecirani krevet obično nema tvrde rubove, što ga čini sigurnijim, pogotovo ako u spavaćoj sobi ima male djece. Kada tražimo odgovarajući tapecirani krevet, uzmimo u obzir širok raspon dizajna koji će olakšati odabir završne obrade i presvlake s tkaninom koja će se savršeno uklopiti u spavaću sobu.

Prednost tapeciranog kreveta je i njihova jednostavna prilagodba stilu određene spavaće sobe. Među tapeciranim krevetima naći ćemo prijedloge koji će cjelini dati romantičnu atmosferu, kao i moderne presvlake, zahvaljujući kojima će soba izgledati uredno i estetski ugodno. Veliki izbor boja i uzoraka čini da svatko pronađe model koji će dostojno nadopuniti dekor cijele spavaće sobe.

Tapecirani kreveti ugodni su za svakodnevnu upotrebu. Mekano uzglavlje omogućuje udoban naslon tijekom večernjeg čitanja ili gledanja televizije, a to eliminira potrebu za kupnjom dodatnih jastuka. Tapecirane krevete možete pronaći u nekoliko opcija materijala (velur, antilop, flock), što vam omogućuje da bolje uskladite mekoću tkanine s našim individualnim potrebama i preferencijama.

Međutim, vrijedi spomenuti minuse tapeciranog kreveta, što za neke korisnike može biti značajan nedostatak. Prvo, tapecirani krevet je sakupljač prašine. Prašina i drugi zagađivači talože se na tapeciranom materijalu, a njegovo čišćenje je složenije nego u slučaju drvenih kreveta. To može biti pravi problem, osobito za osobe koje pate od alergija. Drugi minus je neizbježno mehaničko oštećenje koje dovodi do trošenja presvlaka tj. materijala tijekom uporabe.

 

Drveni kreveti

 

Najvažnija prednost drvenih kreveta je lakoća održavanja. Da biste se riješili prašine i prljavštine, drveni okvir dovoljno je prebrisati vlažnom krpom i odgovarajućim sredstvom za drvo. Cijeli postupak nije dugotrajan i možemo ga obaviti po potrebi.

Prednost drvenog kreveta je i mogućnost zamjene madraca. Lako možete odabrati madrac kakav trebate i koji će vam pružiti udobnost odmora. Drveni kreveti vam daju mogućnost kupnje dodatne ladice ispod kreveta u odgovarajućoj veličini, koju lako možete pogurati ispod okvira.

Karakteristična značajka drvenih kreveta, koja se može smatrati i prednošću, ali i nedostatkom, prilično je jednostavan izgled ove vrste namještaja. Ovaj stil će se posebno dobro uklopiti u skandinavskim, eko, modernim i minimalističkim interijerima, u kojima se odustaje od viška dodataka i dekorativnih elemenata. S druge strane, drveni krevet također se može postaviti u sobe s tradicionalnim, rustikalnim dekorom, a jednostavan izgled bit će minimiziran ukrasnim jastucima ili pravilnim odabirom posteljine ili prekrivača.

Značajan nedostatak je nedostatak mekog uzglavlja. To otežava odmor i opuštanje dok gledate TV ili čitate knjigu.

 

Krevet – ulaganje na godine

 

Bez obzira na odabir kreveta (drveni ili tapecirani krevet), trebalo bi misliti da je to dugoročna investicija. Dakle, vrijedi se usredotočiti na vlastite preferencije, praktičnost i želje, umjesto na trenutnu modu. Modni trendovi mogu biti velika inspiracija i dati nam zanimljiva rješenja. Međutim, prilikom odlučivanja o određenom modelu, trebalo bi prvenstveno misliti na našu udobnost i kvalitetu sna, što je potrebno da se osjećamo ugodno.

Zapamtite da je krevet veliki komad namještaja i odabir pravog modela imat će ogroman utjecaj na cjelokupni izgled spavaće sobe. Stoga je vrijedno voditi računa da je krevet za spavaću sobu stilski usklađen s interijerom.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!