locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kuhinja ne mora biti bijela - provjerite koje boje vladaju ove sezone

Objavljeno: 2022-07-29 11:08:48
Kategorija: Blog

 

Aranžmani bijele kuhinje u nekom su trenutku postali iznimno popularni, međutim, ne vole svi minimalizam bijele boje. Iz tog razloga moda je otišla u smjeru boja. Predstavljamo šarene kombinacije kuhinjskog namještaja koje kreiraju jedinstvene aranžmane i oduševljavaju i goste i ukućane.

 

 

Šareni kuhinjski namještaj - hit uređenja kuhinje ili ne?

 

Klasične bijele kuhinje po mjeri, modularne kuhinje kao i blok kuhinje svoju su popularnost stekle zahvaljujući univerzalnoj, bijeloj boji koja odgovara praktički u bilo kojem aranžmanu. Lako je nešto urediti uz bijelu kuhinju, obično nema problema s promjenom koncepta i uređenjem nečeg potpuno drugačijeg. Bijela kuhinja, međutim, brzo postaje dosadna, problem može biti i u tome što se fronte brzo zaprljaju ili mijenjaju boju, tako da bijela nakon nekog vremena možda neće izgledati tako dobro.

Šarene kuhinje već neko vrijeme prate dizajnere. Odvažne boje označile su nove trendove u uređenju kuhinje i uređenju interijera. U modernoj kuhinji, čak i onoj minimalističkoj, boje se pojavljuju sve češće. Zapamtite da je kuhinja srce doma i da bi trebala biti ne samo funkcionalna, već i atraktivna – estetski ugodna prostorija bit će zasigurno posjećenija, i u njoj ćete radije kuhati.

 

 

Dizajneri interijera predlažu – boje kuhinje ove sezone

 

Trendovi boja za kuhinju mijenjaju se jako često i teško je pratiti modu. Ove sezone zasigurno dominira klasična crna i ljepota prirodnog drva. Ne nedostaje ni drugih boja – iznimno su popularne pastelne boje za kuhinju. Moderne boje možete uvesti u kuhinju prvenstveno pomoću fronti kuhinjskih ormarića, ali one mogu biti vidljive i u drugim elementima – npr. presvlakama stolica ili kuhinjskih kutova.

 

 

Tajanstvena crna

 

Što će se savršeno suprotstaviti kuhinji u bijeloj boji? Dobra pomisao bit će korištenje snažnog kontrasta – kuhinje u crnoj boji zahvaljujući tome dobivaju sve veću popularnost. Crni kuhinjski namještaj je vrlo moderan, savršeno se uklapaju u moderne interijere i pomoću njih je lako urediti minimalističke prostore. Također će dobro izgledati u kuhinjama u industrijskom i glamuroznom stilu.

Prednost kuhinje u crnoj boji je njihova izražajnost. To je vrlo jak naglasak u boji, pa je uz njih dobro odlučiti se na prigušenije zidove i podove, kao i šarene dodatke. Na crnim kuhinjama manje je vidljiva prljavština, pa je u crnoj kuhinji ugodnije kuhati i tijekom pripreme jela ne morate biti toliko oprezni da nešto ne prospete ili prolijete.

Prilikom uređenja crnog namještaja dobro je znati da ova boja definitivno izgleda bolje u većim prostorijama. Male kuhinje u crnoj boji izgledat će skučeno, i previše opterećujuće. U manjoj kuhinji bolje je da se odlučite za svjetlije nijanse.

 

 

Sive fronte – trend koji ne prolazi

 

Poput crnih kuhinja, kuhinja sa sivim frontama jedinstvena je ideja za uređenje. Sive boje su ugodne oku, stoga će kuhinja u sivoj boji biti jedinstven način modernog uređenja. Suprotno izgledu, ne mora biti dosadna – prostoriju je dobro oživjeti šarenim dodacima, prostor će tada biti mnogo atraktivniji.

Ako se odlučite za tamniji kuhinjski namještaj, prostor malo osvijetlite bijelom bojom. Najbolje je koristiti bijelu boju na zidu i stropu, postavite bijele pločice ili obojite zidove. U unutrašnjosti takve kuhinje zaista se možete osjećati posebno!

Kuhinjski ormarići u svjetlijim nijansama sive idealni su i za male i za velike kuhinje.

 

 

Ljepota klasičnog drva

 

Neprolazna ljepota prirodnog drva, prekrasna boja i uzorak uvijek će izgledati atraktivno u gotovo svakom aranžmanu i u svakom stilu interijera. Drvo može imati tamnu ili svijetlu nijansu, a uzorak zrna može biti manje ili više vidljiv – sami odlučite koja vam se kombinacija više sviđa, i koja će dati karakter odabranom aranžmanu.

 

 

Mint zelena i tamno zelena

 

Ove sezone u kuhinji su predstavljane zelene boje, vrlo atraktivna tamno zelena, kao i iznimno osvježavajuća boja mente. To su opcije za one koji ne mogu odlučiti preferiraju li više tamnije ili svijetle boje.

Tamno zelena je vrlo hrabra, ali i izuzetno izražajna i atraktivna boja. Svoju popularnost stekla je u vrijeme kada su bile moderne sofe u tamno zelenoj boji. Boja je brzo postala cijenjena i prodrla u druge vrste opreme - uključujući kuhinju. Fronte u tamno zelenoj boji zasigurno će iznenaditi članove kućanstva i goste, bit će atraktivan i vrlo izražajan element. U takvu kuhinju vrijedi dodati prigušenije dodatke tako da ne zasjene ljepotu tamno zelene boje.

Mirnija opcija bit će namještaj u mint zelenoj boji. Ova opcija je idealna za one koji traže osvježenje. Mint zelena učinit će prostoriju svjetlom, svijetla kuhinja bit će ugodno rješenje osobito za male kuhinje. Što je s velikim prostorijama? Hoće li mint zelena tamo izgledati loše? Naprotiv! To su najmodernije boje, tako da možete urediti i velike kuhinje uz pomoć mint zelene boje.

 

 

Tamno plava

 

Šarene, mat fronte su hit ove sezone. Među najpopularnijim bojama posebno mjesto našla je i tamno plava. To je ugodna opcija, koja će u kombinaciji s prirodnim drvom stvoriti ugodan, atraktivan i jedinstven interijer. Fronte kuhinjskih ormarića u tamno plavoj boji mogu biti vrlo jednostavne, ali ova boja izgleda posebno dobro na vratima i ladicama.

Rasporedu dodajte pravu završnu obradu – tamne boje poda u prirodnom uzorku drva i svijetle pločice ili boja zidova odlično će izgledati. Takva kuhinja izgledat će dobro kada se u njoj planira kuhinjski otok. Cijeli interijer tada će poprimiti izražajan izgled i postati pravo srce kuće i njezino ogledalo.

 

 

Romantična ružičasta

 

Ako svojoj kuhinji želite podariti malo ludila, u tome će vam pomoći romantično ružičasta boja. Pastelno ružičasta je izuzetno nježna, vrlo ženstvena i izražajna opcija. Savršeno naglašava nježan i ugodan karakter interijera. Uz takvu kuhinju odgovaraju dodaci s elementima drva u svijetlom, ugodnom tonu. Prilikom dizajniranja takve kuhinje, nemojte se usredotočiti na slatkoću, već na nježne, ali elegantne dodatke i nijanse.

Takve fronte mogu se svidjeti ne samo ženama. Romantična ružičasta je izuzetno ugodna nijansa i bit će izvrsna za kuhinje u provansalskom, skandinavskom ili drugim modernim aranžmanima.

 

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Ako želite kupiti proizvode koje ne pronalazite u Emmezeta web shop asortimanu, molimo kontaktirajte nas mailom, a mi ćemo odgovoriti na vaš upit.

Želite li vidjeti proširenu ponudu kuhinjskog namještaja? Pogledajte ponudu naše grupacije u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj ili Mađarskoj.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!