locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kupaonski ormarići u kući i stanu - ideje

Objavljeno: 2022-01-13 19:58:44
Kategorija: Blog

 

Mala kupaonica, osobito ona u zgradi, zahtijeva kreativan raspored namještaja i kupaonskog pribora. Kupaonski ormarići su jedan od onih elemenata zahvaljujući kojima možemo stvoriti elegantan interijer. Nije važno je li kupaonica mala ili velika - svaka zahtijeva individualno uređenje i podudaranje pojedinačnih elemenata s odabranim stilom.

Kakve bi ormariće u kupaonici vrijedilo odabrati? Čime se voditi tijekom ovog izbora? Na što treba obratiti posebnu pažnju? To su najčešća pitanja ljudi koji traže inspiraciju. Vrijedi pronaći odgovor na njih prije početka obnove i potrage za  kompletom ormarića iz snova. Uređenje prostora u kupaonici treba osmisliti i isplanirati.

 

Kakvi ormarići za kupaonicu – opremanje prostora

 

Izbor kupaonskih ormarića je vrlo velik. Proizvođači nude ormariće za interijere koji su dostupni u mnogim veličinama, oblicima i bojama. Zahvaljujući njima, svatko može stvoriti privatnu SPA zonu i prostor za opuštanje u unutrašnjosti svoje kupaonice. Zapamtite da je kupaonica mjesto gdje provodimo puno vremena, zato bi je trebalo mudro organizirati.

Prilikom odabira kupaonskih ormarića obratite pažnju na materijal od kojeg su izrađeni. Samo čvrsti namještaj u kupaonici jamčit će vam funkcionalnost. Apsolutni hit posljednjih godina su drveni dodaci. Biramo ih sve češće i sve radije, unatoč činjenici da zahtijevaju stalnu njegu, impregnaciju i zaštitu. Drvo je izuzetno plemenit i udoban materijal, pa donosi toplu atmosferu u unutrašnjost. Drveni kupaonski ormarići garancija su udobnosti i funkcionalnosti te istinske elegancije.

 

Modularni kupaonski namještaj, hoće li pristajati u kupaonici

 

Najergonomičnije rješenje za kupaonice je modularni namještaj. Što je to? Moduli nisu ništa drugo nego različiti elementi iz kojih svatko može odabrati one koji se najbolje uklapaju u njegov interijer i koji će stvoriti kupaonicu iz snova. Među modularnim elementima možete pronaći elemente kao što su: kupaonske komode, donji kupaonski ormarići, gornji kupaonski ormarići, police i klasični stajaći ormari. Koje elemente odaberete ovisi isključivo o vašim očekivanjima, potrebama i veličini samog interijera. Najpopularniji elementi su komode i ormarići ispod umivaonika. Nadopunjujući takav komplet, budite sigurni police će biti najbolje rješenje.

 

Kupaonica - vaš osobni spa salon

 

Važno je naglasiti da je pri uređenju kupaonice važan individualni pristup. Svaka kupaonica je različita, u svaku će pristajati različiti elementi. Koje module odaberete, to je vaša odluka tj. vaše individualne potrebe. Zapamtite, trebalo bi dobro razmisliti o svom izboru prije donošenja konačne odluke. Uređena kupaonica jamstvo je udobnosti, luksuza i ergonomije korištenja.

 

Set ormarića za kupaonicu - mala i velika kupaonica

 

Kada imamo malu kupaonicu, a imamo puno kupaonskog pribora za odlaganje koji treba smjestiti na malom prostoru, vrijedi razmisliti o kupovini seta namještaja. Set se uglavnom sastoji od ormarića s umivaonikom, visećeg i visokog te stajaćeg ormarića. Možete se odlučiti za dužu ploču za umivaonik, dizajnirati simetričnu raspodjelu ormara ili kombinirati viseće ormare u asimetričnom rasporedu. Dizajn kupaonskih ormarića i njihovi aranžmani trebali bi nam pružiti pravo mjesto i dobru organizaciju prostora. Ove vrste rješenja olakšavaju pohranu i održavanje reda kupaonice u stanu.

 

Kakav namještaj za kupaonicu vrijedi odabrati?

 

Svatko će priznati da u kupaonici postoje elementi opreme, bez kojih je teško zamisliti interijer. A o njima biste trebali razmisliti, tražeći ideje za uređenje kupaonica.

Na prvom mjestu nalazi se ormarić ispod umivaonika, koji je osnova za slavinu i umivaonik, kao i mjesto gdje možete pohraniti sredstva za čišćenje i kozmetiku. Funkcionalna kupaonica je ona koja razdvaja zonu skladištenja i higijensku zonu. Ideja za takvu kupaonicu je podjela na zone, vrlo praktična ideja, osobito u malim prostorima. I to je ono za što drveni ormarići mogu biti korisni.

Ormarići u kupaonici moraju biti elegantni i funkcionalni. Vrata bi se trebala lagano zatvarati i otvarati, imati izdržljive pante i praktične ručke. Isto je i s ladicama, one bi trebale biti prostrane, izdržljive i olakšati skladištenje toaletnih potrepština. Ako kupaonski ormarić ima mnogo odjeljaka i polica, svaki član kućanstva lako će pronaći svoju kozmetiku u njemu. Provjerite da police kupaonskog ormarića nisu preuske ili previše plitke. Visina između polica treba biti usklađene s veličinom toaletnih potrepština i kozmetike. Dobro je ako kupaonski ormarić ima odjeljke za fen, peglu za kosu, aparat za brijanje, četkice i pastu za zube, losione i šampone. Ne zaboravite da se skladištenje odnosi i na ručnike i sredstva za čišćenje. Oni bi također trebali imati svoje mjesto u kupaonici.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!