locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Kutna garnitura na razvlačenje poput trosjeda

Objavljeno: 2022-01-12 14:35:18
Kategorija: Blog

 

Kutnu garnituru na razvlačenje tijekom dana može se koristiti za opuštanje i primanje gostiju, a noću kao udoban krevet. Ako vam trosjed jamči udobnost svakodnevnog sna, svakako uzmite u obzir način na koji se sklapa i rasklapa. Iz sustava za rasklapanje koji koristi proizvođač uvelike ovisi praktičnost korištenja namještaja za odmor, veličina spremnika za posteljinu i brzina kojom dnevni boravak pretvarate u spavaću sobu. Koji mehanizam preporučujemo i kakav je takozvani sustav trosjeda na razvlačenje?

Moderne kutne garniture s funkcijom spavanja mnogo se razlikuju - dimenzije, boje, oblici tijela i jastuka, materijali presvlake, prisutnost nogu i stranica ili njihova odsutnost. Ono što je najvažnije, međutim, često je nevidljivo oku i često promakne kupcima. U nastavku ćete pronaći informacije o sustavima koji se mogu pronaći na tržištu i naučit ćete o njihovim prednostima i manama.

 

Sustavi rasklapanja kutnih garnitura – vrste, prednosti i mane

 

Prije nego što odlučite kupiti kutnu garnituru, trebali biste odgovoriti na osnovno pitanje - novi trosjed na razvlačenje koristit će se za povremeno ili svakodnevno spavanje? Veličina dnevnog boravka, raspored namještaja i potreba za prostorom za pohranu također su ključni.

 

Delfin mehanizam (sustav za otvaranje ladica)

 

To je jedan od najpopularnijih mehanizama za otvaranje, koji se koristi i kod sofa i kutnih garnitura s funkcijom spavanja. Sastoji se od klizanja ladice na kotačima ispod sjedala, a zatim izvlačenja madraca skrivenog unutra. Na ovaj jednostavan način stvara se velika i stabilna površina za spavanje. U sustavu ladica, kada se otvara kut, ne morate ga odmaknuti od zida, štoviše - ova vrsta namještaja obično ima veliki spremnik za posteljinu koji se nalazi u dijelu koji se otvara.

Kutna garnitura, trosjed ili sofa koji se rasklapa u ovom sustavu, međutim, zauzima relativno veliku količinu prostora, tako da se neće uklopiti u svaki dnevni boravak. Osim toga, pri odlučivanju o takvom mehanizmu vrijedi pogledati kotače - oni bi trebali biti izrađeni od materijala koji neće oštetiti pod.

 

DL mehanizam

 

U kutnim garniturama s funkcijom spavanja vrlo se često koristi mehanizam DL. Prilikom rasklapanja garniture ili sofe, sjedalo se lagano diže prema gore i pomiče se naprijed. Zatim se naslon spušta u dobiveni slobodni prostor, stvarajući ravnomjernu površinu za spavanje.

U ovom sustavu, dodatni spremnik se obično nalazi ispod sjedala i ima tako velike dimenzije da osim posteljine može lako smjestiti i druge vrste tekstila, na primjer pokrivače ili ručnike. Velika prednost ovog mehanizma je i jednostavnost njegove uporabe i mogućnost rasklapanja garniture ili sofe bez brige o grebanju poda.

 

Belgijski mehanizam (sedak)

 

Sofa sa sklopivim madracem i belgijskim mehanizmom ne uspoređuje se bez razloga s polovnim krevetom. Da biste rasklopili takvu kutnu garnituru, morate izvući okvir skriven u odjeljku za odlaganje ispod sjedala, a zatim ga postupno otvoriti, stavljajući sljedeće dijelove stalka na metalne noge. Na taj se način stvara improvizirani krevet koji se sastoji od okvira ispunjenog letvicama ili opružnim sustavom i madracem od pjene.

Namještaj s belgijskim mehanizmom obično nema spremnik za posteljinu, te nije pogodan za svakodnevno spavanje jer cijela struktura nije jako stabilna.

 

Polu-belgijski mehanizam (sustav za rasklapanje tipa kolica)

 

U sobi s malim prostorom najbolje će funkcionirati uske garniture s funkcijom rasklapanja s polu-belgijskim mehanizmom. Što to znači? Ispod sjedala izvlače se takozvana kolica, nakon čega se otvara madrac koji pričvršćen na njima.

Najveća prednost ovog mehanizma je velika površina za spavanje u usporedbi s kompaktnom veličinom garniture prije nego što se rasklopi. Štoviše, ove vrste sofa imaju madrac koji osigurava ugodan san. Prisutnost spremnika za posteljinu ovisi isključivo o odabranom modelu namještaja.

 

Sustav rasklapanja Leopard (puma)

 

Ovaj sustav vam omogućuje da rasklopite ležaj u samo jednom pokretom. Samo uklonite jastuke, podignite sjedalo prema gore i spustiti naprijed. Drugi dio površine za spavanje automatski klizi ispod sjedala. Takav mehanizam za odvijanje ne prijeti oštećenjem poda i ne zahtijeva sklapanje naslona, koji učinkovito izolira od hladnog zida. Međutim, brzo se kvari nego potpuno ručni mehanizmi i stoga se rjeđe bira.

 

Kutne garniture s dodanim tabureom

 

Ova vrsta namještaja za odmor koristi se za spavanje, ali se ne rasklapa. Mogu se kupiti zajedno s namjenskim tabureom, čije dodavanje ležaju rezultira prostranom površinom za spavanje. To sigurno nije idealno rješenje za male dnevne boravke, ali možete ga uzeti u obzir u slučaju velikog dnevnog boravka - tabure će biti odličan kao oslonac za noge i dodatno mjesto za sjedenje. Kutne garniture s tabureom izgledaju vrlo elegantno i nježno, koje duguju drvenim ili metalnim nogama.

 

Mehanizam klik-klak (tipičan za kauče na razvlačenje)

 

Kutna garnitura se također može rasklopiti poput trosjeda na razvlačenje. Trosjedi na razvlačenje su namještaj koji se sastoji od spremnika za posteljinu, tapeciranog sjedala i naslona. Oni se rasklapaju podizanjem sjedala dok se ne čuje karakterističan klik. Na isti način rasklapaju se neki modeli u kutnih garnitura - s razlikom da one dodatno imaju ležaj, što povećava prostor za spavanje.

Kutna garnitura sklopljena poput trosjeda na razvlačenje ispod sjedala ima prostranu kutiju za posteljinu. U njezinu korist govori i mogućnost brzog pretvaranja u krevet

Bez obzira planirate li kupiti kutnu garnituru na razvlačenje, sofu ili trosjed na razvlačenje, ako je moguće, pogledajte željeni proizvod u trgovini. Uvjerite se da je komad namještaja dovoljno udoban kada se otvori i da vam neće uzrokovati probleme pri sklapanju proizvoda. Ako imate bilo kakvih nedoumica, prodavatelj će ih sigurno razjasniti. Kutna garnitura odabrana? Naručite je i uživajte u dobrom snu!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!