locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Lijepi i jeftini božićni ukrasi za dnevni boravak i blagovaonicu

Objavljeno: 2021-12-10 13:46:22
Kategorija: Blog

Božićno vrijeme poseban je trenutak obiteljskih okupljanja, pomirenja, tople atmosfere i radosnih trenutaka. Tijekom ovog posebnog vremena vrijedi se pobrinuti za pravu atmosferu u unutrašnjosti vaše kuće ili stana. Donesite Božić na svoj prag s atraktivno izrađenim božićnim ukrasima. Božićni ukrasi za drvce, blagdanski ukrasi, lanterne, pa čak i lijepo upakirani pokloni će se uklopiti. Pogledajte kako stvoriti jedinstvene i atraktivne božićne ukrase na jeftin i brz način.

 

Koji su božićni ukrasi najčešće postavljeni kod kuće?


Svaka kuća ima svoj ukus u odnosu na dekoracije koje su postavljene ili obješene u prostoru. Najvažniji simbol Božića, nedvojbeno će biti božićno drvce. Povezujemo ga s ovom jedinstvenom atmosferom i upravo se oko božićnog drvca često okuplja cijela obitelj. Božićno drvce je prigodno ukrašeno, vješaju se božićni ukrasi, lampice, kuglice kao i bomboni. Božićno drvce stvara ovo posebno, blagdansko raspoloženje.

 

Božićni aranžman


Osim drvca, često se postavlja i božićni aranžman. Namještaj za dnevni boravak na ovaj način pretvara se u prekrasnu izložbu svečane atmosfere. Postavljaju se na komode za dnevni boravak, na stolovima za dnevni boravak. Kao ukrasi sve se više pojavljuju zvijezda Bethlehema, ili prekrasna božićna zvijezda. Ova atraktivna biljka s crvenim lišćem postala je simbol Božića ništa manje nego božićno drvce. Uvodi jedinstvenu atmosferu, stoga je postavite na namještaj, koristite TV ormare ili klupe za dnevni boravak.

 

Vijenci i privjesci


Uređenje kuće za blagdane također vješanje zanimljivih ukrasa. Često se koriste božićni vijenci u različitim oblicima. Vijenci se često vješaju na zidove u dnevnom boravku ili blagovaonici, a svoje posebno mjesto pronašli su i na vratima i iznad kamina.

 

Gdje objesiti božićne ukrase?


Božićni ukrasi mogu se postaviti na pod ili na namještaj, ali ih možete i objesiti, npr. vijence i božićne lampice. Viseći božićni ukrasi postaju sve popularniji zbog svoje jednostavnosti i jedinstvene ljepote. Zahvaljujući njima, Božić može postati stvarno lijepo vrijeme.

Viseće božićne ukrase vješa se na zidove dnevnog boravka, blagovaonice i hodnika. Posebno mjesto za vijenac rezervirano je na ulaznim vratima. Često božićni ukras visi iznad kamina i na prozorima.

 

Mogu li se ukrasi za božićno drvce koristiti i negdje drugdje?


Ukrasi za božićno drvce, kuglice, lampice i girlande su elementi koji se mogu koristiti za Božić ne samo za kićenje božićnog drvca. U svakoj kući može biti mjesto za zanimljiv ukras, pripremljen od tih elemenata. Takva dekoracija idealan je ukras za vitrine i police. Također se mogu koristiti za modularni namještaj za dnevni boravak.

 

Kako organizirati pravi božićni dekor u kući ili stanu?


U našoj ponudi možete pronaći zanimljive dekoracije po pristupačnim cijenama. Dekoracije možete napraviti i sami, zahvaljujući kojima ćete uštedjeti nešto novca i iznenaditi svoje ukućane jedinstvenim ukrasima. Prekrasan ukras zasigurno će biti hrpa poklona. Atraktivno i estetski upakirani pokloni mogu stvoriti zanimljiv ukras za božićno drvce, ali i za stol ili komodu. Interijeri uređeni na takav način puni su blagdanske atmosfere, a darovi će pritom biti lijepo izloženi.

 

 

Jednostavni ukrasi za stol


Atraktivan božićni ukras ne mora biti skup ili kompliciran. Minimalizam i jednostavnost su u modi, tako da će jednostavni ukrasi biti atraktivni. Na primjer, košare ili zdjele ispunjene šišarkama, kuglicama ili božićnim svjetlima izgledat će atraktivno. Takvi jednostavni ukrasi bit će izuzetno impresivni!

 

Zamjena za drvce


Buket cvjetova božićne zvijezde ili grančica zelenih četinjača također će odlično funkcionirati. Takvi buketi mogu uspješno zamijeniti božićno drvce u malim kućama ili stanovima, odnosno gdje nema mnogo prostora za božićno drvce. Dobro će izgledati Djeda Mrazovi postavljeni u grupu. Božićne čestitke ubačene u staklenu posudu također mogu izgledati zanimljivo.

 

Girlande


Božić su također sve vrste girlandi. Ove ukrase možete napraviti sami, sve što trebate je malo papira i krep papira. Izrada vijenca vlastitim rukama nije teška. Izrežite trake od papira ili krep papira i pričvrstite ih zajedno ljepilom ili koncem tako da tvore kuglice. Spojite kuglice jedne s drugima i lanac stvoren na ovaj način objesite kao ukras. Ako u girlandu dodate božićne lampice ili male ukrase u obliku kuglica, oduševiti ćete svoje ukućane.

 

Prirodni materijali za božićne ukrase


Prekrasne ukrase za Božić ponudit će vam sama majka priroda, iskoristite njezine darove pogotovo kada se odlučite za ekološka i praktična rješenja. Sakupite češere i stavite ih u veliku zdjelu ili košaru - takav jednostavan ukras bit će izuzetno lijep. Posebnu atmosferu uvest će i staklena posuda ispunjena češerima i šarenim lampicama. Također možete napuniti vazu štapićima cimeta, prednost ovog ukrasa bit će prekrasan miris.

Ne zaboravite, naravno, na grančice crnogoričnih biljaka. Smreka i jela ovdje će se savršeno uklopiti. Njima možete ukrasiti stol ili komodu, ali i stolice za dnevni boravak.

 

Božićni tekstil


Prilikom ukrašavanja dnevnog boravka ne zaboravite na namještaj za odmor. Namještaj dnevnog boravka možete atraktivno urediti. Stavite na kutnu garnituru ukrasne, božićne jastuke, na dvosjed za dnevni boravak i fotelje za dnevni boravak umjetnički prebačene prekrivače tako da tvore kreativni nered.

 

Atraktivni božićni ukrasi s prirodnim svjetlom


Svjetlo svijeća i plamena iz kamina uvodi poseban, obiteljski i topli ugođaj tijekom božićnih blagdana. Zato uložite u svijećnjake i svijeće. Svijeće se također mogu postaviti na tanjur ili podložak, samo pazite da vosak ne ošteti vaš namještaj. Svijeće stavljate i u aranžman, kuglice će na prirodnom svjetlu posebno lijepo sjati! Odgovarajući proizvodi ne samo da mogu dati ugodno svjetlo, već i lijep miris, ukoliko koristite mirisne svijeće s svečanom notom cimeta ili jelovih iglica.

 

LED svjetla u dekoracijama


Ako cijela obitelj voli božićno vrijeme, ukrasi od božićnih lampica svakako će vam se svidjeti! Ukrasite komad namještaja LED svjetlima i prepustite se božićnoj atmosferi. LED svjetla dostupna su u našem asortimanu u različitim bojama, nudimo i jednobojna i obojena svjetla. Zahvaljujući širokoj ponudi, u mogućnosti smo predstaviti niz proizvoda različitih vrsta, koji će pristajati svakom od interijera.

 

Lampice za božićno drvce također mogu biti i vanjska dekoracija. Njima možete ukrasiti vrt ili balkon i terasu. Atraktivni dodaci učinit će ne samo unutrašnjost vašeg bude prepuno blagdanske atmosfere

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!