locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Mala kutna garnitura na razvlačenje

Objavljeno: 2021-10-20 10:17:04
Kategorija: Blog

Uređujući svoj stan, svatko sanja o tome kako bi mogao urediti prostor da bude praktičan, ali da pritom ipak ostane mjesta za manipulaciju u prostoru. To nije tako lako u slučaju malih stanova. Sve želje u uređenju za male stanove su ponekad nemoguće i u toj situaciji mnogo ljudi odustaje od jedne prednosti u korist druge. Umjesto biranja između dva proizvoda možemo pronaći funkcionalnije rješenje koje će nam omogućiti korištenje jednog komada namještaja na više načina. Kao na primjer, kutna garnitura na razvlačenje koja će danju ispunjavati funkciju mjesta za odmor, noću će koristiti kao udoban krevet. Garniture, osobito manje, zasigurno zauzimaju manje mjesta u prostoru nego standardni bračni krevet i zato su idealno rješenje za male stanove. 

Kutne garniture na razvlačenje – širina naše ponude

Kutne garniture na razvlačenje dizajnirane su kako bi se u svakodnevnom životu mogle koristiti na dva osnovna načina: dnevni odmor i u sjedećem i u ležećem položaju te udoban noćni odmor. Zato su i velike i male kutne garniture opremljene specijalnim oprugama i udobnim madracima, što ih čini podjednako udobnima. Činjenica da se sjedeće garniture dizajniraju po posljednjim modnim trendovima, sa stiliziranim presvlakama, ne znači samo da su savršeno praktične nego i izuzetno atraktivne kao proizvod. Sjedeće garniture možemo pronaći u raznim oblicima i bojama. Sjedišta se razlikuju po načinu obruba ili dužini i širini. Na neke, koje su dostupne na tržištu, može se smjestiti četiri do pet osoba. Tkanine od koje su napravljene jako su izdržljive, otporne na habanje i jednostavne za održavanje.

Najpopularnije su one tapecirane. Možemo ih pronaći u obliku slova L i U te kao običnu sofu na razvlačenje. Nevjerojatna prednost tih garnitura za većinu kupaca je u tome što su moderne garniture jednako udobne kao i stilske. Tapecirane i kožne garniture ukrašene su zanimljivim detaljima koji dodatno privlače pozornost kupaca. Dodatna oprema koju proizvođači dodaju kutnim garniturama omogućava da se namještaj uklopi u konkretan stil u kojem je namješten i sam prostor, zato se kupci sve češće odlučuju na kupovinu takve vrste garnitura koje su dostupne u više varijanti boja i tkanina.

Kutna garnitura može stajati u dnevnom boravku kao i u spavaćoj sobi. Smještena u spavaćoj sobi može zamijeniti bračni krevet, a zahvaljujući mogućnosti sklapanja tokom dana dobivate dodatan komfor jer će u sobi biti više mjesta za drugi namještaj što je, naravno, nemoguće u slučaju klasičnog bračnog kreveta. Mnogo kutnih garnitura ima i praktičan spremnik u kojeg tokom dana, kada je garnitura sklopljena, možete pospremiti posteljinu.

Kakvu kutnu garnituru izabrati?

Kakvu garnituru izabrati ovisi o rasporedu ili veličini prostora koji želite urediti, činjenici koja vam je prihvatljiva cijena. Garniture mogu biti pozicionirane na sredini sobe kao glavno mjesto za odmor ili kao mjesto za opuštanje i gledanje TV-a, a u tom slučaju bismo trebali odabrati veću garnituru kako bi na njoj moglo sjediti više osoba. U slučaju da namještaj treba ispunjavati isključivo funkciju odmora bilo bi dobro odlučiti se za nešto manje dimenzije garniture. U tom slučaju taj komad namještaja neće zauzimati mnogo prostora u dnevnom boravku. Važno je da garnitura ispunjava tvoje potrebe, a da boravak zbog toga ne gubi slobodan prostor. Kada imate potrebu za ipake nešto većim komadom namještaja, ali prostor vam to ne dopušta u potpunosti, dobar izbor su garniture na razvlačenje u obliku slova L. Njih je lako postaviti u kut sobe, zahvaljujući čemu zauzimaju najmanje mjesta od ostalih garnitura.

Vrsta materijala kojim je garnitura tapecirana također je iznimno važna. Već smo spomenuli, sofe kao i kutne garniture dostupne u velikom rasponu boja i materijala. Osim izgleda i boje garniture važno je odabrati izdržljive komade, s kvalitetnom konstrukcijom i otporne na mehanička oštećenja. Najpopularniji materijali koji se mogu pronaći u našoj ponudi najčešće su: koža, umjetna koža, velur, tapecirano platno ili mikrovlakna. Prije nego se odlučite na neki od njih trebate procijeniti kakvim oštećenjima ta garnitura može biti izložena. Životinjske dlake, proliveno piće, ogrebotine, fleke ili ostaci od hrane – to su čimbenici koji mogu utjecati na stanje tvoje garniture kroz godine. Ukoliko će vaša garnitura biti intenzivno korištena, trebali biste se odlučiti za materijal koji je otporan na ogrebotine i lagan za održavanje. U slučaju da je vaša obitelj mala, slobodno se možete odlučiti na ekskluzivnu kožnu presvlaku ili na nježan, izuzetno udoban velur.

Kutne garniture na narudžbu

Postoji također i mogućnost izrade garniture po narudžbi.  Odlučite sami koje dimenzije sjedišta želite te od kakvog materijala i koje boje će biti vaša garnitura. Odmor u dnevnom boravku nekima predstavlja vrlo važan ritual i zato je za njih ova mogućnost vrlo praktična njome dobivaju potpuno personalizirani proizvod. Ta vrsta usluge najčešće se koristi u suradnji s dizajnerom interijera koji se trudi realizirati viziju klijenata i urediti prostor u skladu sa svim njihovim željama. Upoznajte više i bolje sve posebnosti funkcija,boja i tkanina pojedinih garnitura te posjetite naše centre i isprobajte ih uživo ili pak posjetite naš web shop .

U moru različitih proizvoda, zasigurno ćete odabrati idealnu kombinaciju sjedeće garniture koja će se u potpunosti ukomponirati u dio vašeg dnevnog boravka. Proizvod koji čini središte vašeg doma svakako je jedan od bitnijih komada namještaja koji ćete posjedovati. Neka ne bude samo cijena ta koja će odrediti vaš izbor, u svakom razredu cijena pronaći ćete nešto po svom izboru!

Za više inspirativnih članaka prijavite se na naš newsletter.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!