locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Mala škola opremanja apartmana: boxspring ili klasičan krevet?

Objavljeno: 2022-04-06 07:52:00
Kategorija: Blog

 

Jeste znali da prosječan čovjek u krevetu provede 23 godine spavajući? Udoban krevet abeceda je svake spavaće sobe, a posebice kod apartmana jer je većini glavni cilj putovanja dobro se odmoriti i napuniti baterije. Kakav krevet je najprikladniji za apartmane? Da li tapecirani, drveni, metalni, da li boxspring ili obični s podnicom ili pak boxspring baza s madracom? Ufff koliko opcija, evo odgovora na mnoga pitanja.

 

Jeste znali da prosječan čovjek u krevetu provede 23 godine spavajući? Udoban krevet abeceda je svake spavaće sobe, a posebice kod apartmana jer je većini glavni cilj putovanja dobro se odmoriti i napuniti baterije.

 

Bilo da ste tip koji po cijele dane ide po različitim mjestima upoznajući razne znamenosti, kulturu, gastronomiju ili ste jedan od onih koji je na putovanju došao dobro odmoriti i dugo spavati - svima je zajedničko da im je vrlo važan udoban krevet.

 

Tvrd, premekan, pretanak, klimav, škripav... veliko NE. Krevet u prvom redu mora biti stabilan i izdržljiv, a onda i udoban.

 

 

Btw jeste li znali da cca 50 posto gostiju prva stvar kada uđu u sobu se bace na krevet. I to svom snagom. Bit će puno bacanja i puno raznih izazova pred tim krevetom tako da je općenita preporuka - ugledati se na profesionalce, odnosno hotelijere.

 

U svim boljim hotelima na svijetu uvijek ćete naići na boxspring krevete. Dakle krevete čija baza je napravljena od boxspring sanduka s džepičastom jezgrom na koju naliježe madrac.

 

 

To su dakle tapecirani kreveti koji nemaju podnicu i redovito su do poda, sa ili bez spremišta ili ladice.

 

Na njih se uvijek postavljaju malo deblji madraci, obično od 27 do 33 centimetara i malo su tvrđi. Za dodatnu mekoću, ali i zaštitu, mogu se staviti nadmadraci.

 

 

Kad smo kod nadmadraca evo jedne stvari koju treba znati - nadmadrac neće riješiti problem kvrgavog, starog i dotrajalog kreveta. Nadmadrac služi kako bi omekšao i dao sloj pjene tvrđem madracu i/ili kao zaštita.


Naime, znate kakvi su gosti... Kupnja nadmadraca i nepropusne navlake uvijek je dobro ulaganje. O čišćenju i zaštiti apartmana, pričat ćemo nekom drugom prilikom, a sada vratimo se na odabir kreveta i madraca.

 

 

Krevetu s madracem nije potrebno posebno predstavljanje – osim okvira s uzglavljem, bitno je odabrati kvalitetnu podnicu i adekvatan madrac. Njegova glavna prednost je što je lakše i povoljnije mijenjati madrac, nego cijeli boxspring krevet.


Postoji i međuvarijanta, a to je boxspring baza, odvojeno kupujete madrac i uzglavlja. Po mnogima je to najbolja opcija, no naravno ne postoji univerzalni odgovor nego sve ovisi o budžetu i primjeni.

 

 

Kada smo kod uzglavlja, valja reći da viša uzglavlja izgledaju ekskluzivnije i skuplje, no vrlo atraktivno znaju izgledati i niža, ali šira uzglavlja, čija je širina veća od madraca.

 

Naravno, sve ovisi o dizajnu prostorije i željenom ugođaju, ali i samo dizajnu kreveta i tkanini, odnosno vrsti tapecirunga.

 

Ako je važna jednostavnost korištenja i cijena, onda definitivno tkanina. Kožni tapecirung dosta poskupljuje cijelu priču, a eko koža s vremenom ipak puca.

 

 

Kad smo kod odabira madraca onda valja znati da su za apartmane primjenjiviji malo tvrđi madraci s džepičastom jezgrom i tankim slojem pjene. Pjena daje udobnost, a džepičasta jezgra izdržljivost, dugotrajnost i dobru potporu koja su garancija da neće nastati ulegnuća u krevetu.


I naravno - ništa nije vječno. Ukalkulirajte si u trošak da ćete krevete i madrace u apartmanima morati mijenjatio svaki 8-10 godina.

 

 

A što smo mi odabrali za O'live?


Mi smo odabrali Hespov boxspring krevet Odessa kod kojeg u jednom proizvodu kupujete konstrukciju kreveta s boxspring bazom, uzglavlje, madrac i nadmadrac.

 

 

Madrac je iznimno udoban, također od boxspring baze, a postoji mogućnost kupnje jedinstvene baze za oba kreveta ili dvije baze sa zajedničkim madracem i nadmadracem.

 

Naime ta informacija iznimno je važna kod boxspring kreveta jer se zna dogoditi da dbračni krevet iz jednog komada ne možer proći kroz vrata.

 

Znajući taj problem, mi smo krevete unijeli u prostor prije izrade ograda na stepenicama tako da smo mogli uzeti krevet s jednom velikom bazom 180x210 cm.

 

 

Odlučili smo se za neutralnu bežasto sivkastu tkaninu koja dobro paše na svaku vrstu uređenja i dekoracija. Uz tu boju pristaju i plavi jastuci, sivi, bež, zeleni, bakreni... odnosno sve boje O9live apartmana.

 

 

Kako bi lakše pratili sve savjete i iskustva o apartmanima ovdje i na portalu Dblog napravili smo posebnu rubriku: Vodič za apartmane – O’live house by Emmezeta. Ondje možete pratiti sva događanja oko kuće O’live residence te na jednom mjestu imati sve savjete o opremanju i uređenju apartmana.

 

Serijal o uređenju O'live apartmana nastao je u suradnji s Dblog.hr, autorica tekstova je Boba Blašković.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!