locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Mala spavaća soba - elegancija ruku pod ruku s udobnošću

Objavljeno: 2021-11-05 14:49:47
Kategorija: Blog

 

Spavaća soba je jedna od najvažnijih soba u kući. Dakle, svakako želite da bude uređena ne samo stilski, već i funkcionalno. Zapamtite nekoliko važnih pravila za uređenje spavaće sobe, a vaša će soba, bez obzira na veličinu, izgledati lijepo. Funkcionalno ćete iskoristiti čak i mali prostor. Pročitajte naš članak i naučit ćete kako to učiniti. Mala spavaća soba u kući ili stanu neće vas spriječiti da učinkovito opremite interijer, a usput ćete saznati kako praktično organizirati prostor u spavaćoj sobi. Kod nas nećete imati problema s uređenjem spavaće sobe. Također pogledajte naše krevete i praktičan, toaletni stol idealan za sve veličine spavaće sobe. Savjeti iz našeg članka učinit će vašu spavaću sobu neprepoznatljivom!

 

Krevet idealan za malu spavaću sobu

 

Može vam se činiti da će odabir pravog kreveta za ugodnu spavaću sobu biti nešto teško, ali pomoći ćemo vam da pronađete rješenje koje će vas natjerati da odaberete lijep i funkcionalan krevet. Ako želite kupiti krevet za jednu osobu, neće biti problema s njegovim smještajem. Veličina bračnog kreveta koji će se dobro uklopiti u malu spavaću sobu je 140 cm x 200 cm. Takva širina je dovoljna i bit ćete sigurni da će u sobi biti dovoljno prostora za drugi namještaj. Možete kupiti spremnik ili ladice za posteljinu za spremanje potrebnih stvari ukoliko krevet nije njima opremljen. Tada ćete moći odabrati nešto širi krevet, onaj 160 cm, koji je najprodavaniji. Oduprite se izboru širokog tradicionalnog kreveta (180 cm x 200 cm), svakako je udoban i izgleda lijepo, ali za malu spavaću sobu to nije praktičan izbor. Ništa neće izgubiti ako odaberete manji, ali jednako udoban krevet.

 

Kakav madrac treba imati krevet u maloj spavaćoj sobi?

 

Da biste funkcionalno opremili sobu vlastitim rukama, razmislite o svakom detalju. Ukusan dizajn spavaće sobe je iznimno važan, ali ono što je najvažnije, prije svega je vaša udobnost. Razmislite o kupnji pravog madraca koji će vam pružiti dobar san i zdravlje kralježnice. Možete odabrati prozračan madrac od pjene, udoban je i fleksibilan ili tradicionalniji madrac sa oprugama. Madraci sa oprugama su vrlo različiti i mogu biti izuzetno funkcionalni. Također odaberite pravu tvrdoću madraca. Kod nas su dostupni madraci i nadmadraci koji će ispuniti vaša očekivanja. Ugodna spavaća soba, mala ili veća, najvažnije je da se osjećate dobro u svom domu!

 

 

A umjesto tradicionalnog kreveta, možda sofa s funkcijom spavanja?

 

Jedna od alternativa koju možete odabrati umjesto tradicionalnog kreveta je sofa s funkcijom spavanja za ugodnu spavaću sobu. Ovaj namještaj je izuzetno praktičan i pogodan za male prostore, jer ako je potrebno, možete ga sklopiti i razvući samo za noć. Sofe s funkcijom spavanja također mogu biti vrlo udobne i izgledati impresivno. Odlučite se, na primjer, za one presvučene tkaninom, a boju i uzorak odaberite prema vašem ukusu. Uređenje male spavaće sobe ne mora biti teško, ako se prisjetite naših praktičnih savjeta.

 

 

Kako optički povećati malu spavaću sobu u zgradi? Prijedlozi!        

 

Mala spavaća soba također može biti elegantna i izgledati veća nego što stvarno jest. Kako to učiniti? Prije svega, da biste optički proširili prostor, odlučite se na svijetle boje zidova u spavaćoj sobi. Vaša soba će lijepo izgledati ako zidove obojite u elegantnu bež ili iznimno modernu bijelu boju. Pastelne boje će također pristajati. Plava, svijetlo zelena ili zagasito ružičasta, zasigurno će upotpuniti atmosferu i dati vašem prostoru jedinstven karakter. Vrijedi razmisliti o uređenju sobe u boho stilu ili pak provansalskom ili skandinavskom stilu. U svima njima dominiraju svijetle boje, stoga se nemojte bojati koristiti bijelu boju. Namještaj u ovoj boji također će lijepo izgledati, a možete se odlučiti i za druge svijetle boje ili prirodno drvo. Ovdje treba razmišljati o odabiru ormara s kliznim vratima ili onome koji se otvara poput harmonike. Soba, s takvim ormarima, imat će više prostora, a ormari će se izuzetno dobro uklopiti. Osim toga, vrata ormara mogu biti obložena ogledalima.

 

Inspiracija za malu spavaću sobu koja će promijeniti interijer - ogledala!

 

Pitate se kako vješto urediti malu spavaću sobu u zgradi? Kod nas ćete pronaći mnoge ideje i inspiracije. Spavaće sobe u zgradama obično imaju prilično mali prostor, ali to vas ne bi trebalo obeshrabriti. Ako želite optički proširiti prostor u spavaćoj sobi, zidovi u svijetlim bojama i dodaci nisu sve. Na zidu možete postaviti spektakularna ogledala, u dekorativnim okvirima. Ogledala su iznimno dobar izbor kada razmišljamo o optičkom proširenju interijera. To mogu biti veća ogledala ili cijela vrata ormara u ogledalu i mala spavaća soba će zablistati. Ogledala će izgledati impresivno u svakoj spavaćoj sobi.

 

 

Ormar, police iznad kreveta i noćnih ormarića – potrebni predmeti za najbolje uređenje male spavaće sobe

 

Male sobe također mogu izgledati prostrano. Ako želite funkcionalno urediti prostor, koristite dodatne police ili noćne ormariće. Ne brinite ako vam je ostalo malo prostora. Imate mogućnost postaviti police na zid iznad kreveta. Ugodna spavaća soba zahtijeva praktična rješenja. Kupite ormar s kliznim vratima i ugrađenim ogledalom i stavite ga u udubljenje. Ako, s druge strane, to ne možete učiniti, kupite više ormara s manjom dubinom. Kada vam ponestane prostora, odaberite noćne ormariće manje širine. Na tržištu možete lako pronaći one koji su stvoreni za uske prostore. Noćni ormarići s ladicama i policama su dodatno mjesto za spremanje potrebnih stvari. Nemojte se bojati zanimljivih boja kod odabira namještaja, pravilno odabrani komadi u takvim bojama dat će vašem interijeru novi život.

 

 

Provjerite našu ponudu!

 

Zapamtite da možete kupiti dodatne ladice ili spremnike za ormar, što će vam pomoći u organizaciji slobodnog prostora i spremanju svih predmeta. Vaša spavaća soba će izgledati bolje, a vi ćete lako održavati red. S pravom garderobom radit ćete čuda! Posjetite našu trgovinu i vaša spavaća soba će se promijeniti. U asortimanu su, na primjer, noćni ormarići, ormari, komode, prostirke za spavaću sobu. Čak i uz mali prostor, stan ćete urediti iznimno funkcionalno. Iskoristite svoj slobodni prostor na najbolji način. Imate puno mogućnosti, kod nas možete pronaći širok izbor namještaja i drugih proizvoda. Možda ćete biti zadovoljni novim garderobnim ormarom ili komodom. Ne oklijevajte i odaberite za sebe nešto iz naše atraktivne ponude!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

 

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!