locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Mali vrtni bazeni za najmlađe!

Objavljeno: 2022-02-11 11:10:25
Kategorija: Blog

 

Vrtni bazeni za djecu jedan su od elemenata vrtne opreme za kojima naši kupci najčešće posežu. Pojavljuju se svugdje gdje se manja i veća djeca odmaraju u udobnosti svog vrta u sunčanim ljetnim danima. Kako bi zadovoljili potrebe najmlađih korisnika, proizvođači vrtnih bazena pripremili su mnogo noviteta koji će nadolazeću sezonu učiniti još boljom zabavom i uspješnim opuštanjem u vrtu.

Koji će dodaci, vrtni bazeni i vrtne igračke na napuhavanje vladati ove sezone? Provjerite s nama! Naši stručnjaci posebno su za vas pripremili pregled najzanimljivijih vrtnih bazena namijenjenih djeci.

 

Vrtni bazen - kakav odabrati?

 

Vrtni bazeni pružaju najmlađima puno radosti. Koji model odabrati kako biste djeci uz dobru zabavu pružili sigurnost i udobnost korištenja? Da biste pronašli odgovor na ovo pitanje, provjerite koji su bazeni dostupni za prodaju. Najčešći su:

 

Bazeni na napuhavanje - fantastična zabava za najmlađe

 

Vrtni bazen na napuhavanje najjednostavniji je model dostupan u ponudi trgovina, odabran za najmlađu djecu, imajući na umu njihove potrebe i sigurnost. Širok raspon dizajna i veličina čini ovakav bazen idealno prilagođen dobi i visini djeteta. Naravno, među modelima na napuhavanje nalaze se i veliki bazeni, posvećeni starijoj djeci i adolescentima. Proizvođači su se pobrinuli da svaki proizvod bude opisan i klasificiran ovisno o određenoj dobnoj skupini. Kada tražite bazen za dijete od nekoliko godina, vrijedi pročitati naljepnice i opise proizvoda. Upozoravamo da ne birate "na oko". Nije uvijek ono što izgleda atraktivno na fotografiji, atraktivno i praktično u stvarnosti. Zapamtite da je idealan bazen onaj koji je pravilno odabran prema potrebama korisnika.

U nadolazećoj sezoni vrtni bazen je više od spremnika s vodom. U to se možete uvjeriti pregledavanjem ovogodišnjih noviteta. Vrtni bazen na napuhavanje sve je češće cijelo igralište koje je idealno mjesto za opuštanje na svježem zraku, ne samo za najmlađu djecu, već i za odrasle. Nažalost, veliko igralište je model koji nije za svaki vrt. Mali kućni vrt može biti premalen za smještaj velikog vrtnog bazena s brojnim dodacima. Zato je pri odabiru elemenata vrtne opreme uvijek vrijedno uvjeriti da će odabrani model odgovarati vrtu.

 

Ekspanzijski bazeni - jednostavna montaža, fantastičan način da provedete slobodno vrijeme

 

Ekspanzijski bazeni su srednji modeli, između napuhavanja i stalka, kako u smislu cijene tako i čvrstoće konstrukcije. Korita ekspanzijskih bazena jača su od bazena na napuhavanje, pa ćete njihovim odabirom odabrati proizvod koji vam može služiti godinama. Bazen ovog tipa može imati i veći kapacitet, što će vam omogućiti slobodno plivanje, pa čak i ronjenje.

 

Kako funkcionira ekspanzijski bazen

 

Princip rada ekspanzijskih bazena temelji se na vršenju hidrostatičkog tlaka na zidove bazena prilikom punjenja vodom. Kako voda ispunjava bazen, struktura postaje kruta i stabilna. Ekspanzijski bazeni imaju okrugli oblik, pa bi prilikom njihovog odabiru trebalo paziti hoće li odgovarati veličini i obliku vrta.

Svaki ekspanzijski bazen opremljen je gornjim rubom na napuhavanje koji vam omogućuje podešavanje visine bazena kako se dodaje voda. Prednost takvog bazena, koji ukrašava vrt, također je kratko vrijeme njegovog postavljanja. Ekspanzijski bazen preporučuje se posebno obiteljima s djecom – koje se fokusiraju na udobnost, funkcionalnost i sigurnost. 

 

Veliki vrtni montažni bazeni - prijedlog za cijelu obitelj

 

Rack bazeni su najveći modeli dostupni na tržištu. Oni su definitivno najdublji i zahvaljujući tome daju najbolje mogućnosti za zabavu, plivanje i ronjenje. Ako planirate odabrati takav bazen, zapamtite da je namijenjen uglavnom za stariju djecu i odrasle. Važno je naglasiti da će veliki model zadovoljiti potrebe cijele obitelji i pretvoriti vrt u privatno kupalište s vlastitim vrtnim bazenom u glavnoj ulozi.

 

Zapamtite! 

 

Veličina bazena uvijek treba biti pravilno prilagođena dobi i visini djeteta. Čak i ako izbor bazena uzima u obzir dob djeteta, treba imati na umu da dijete uvijek treba biti u vidokrugu odraslih. Montažni bazen jedan je od najvećih modela, pruža najviše mogućnosti, ali istovremeno zahtijeva najviše prostora.

Prilikom odlučivanja o ovoj vrsti bazena treba odabrati pravi pribor. Oprema za bazene sastoji se od ljestva, prostirka koje štite vodu, usisivača, filtera bazena i pumpa za filtriranje. Kupnja bazena bez pribora, osobito u slučaju većih bazena, može dovesti do stvaranja algi i zagađenja vode.

Ako se odlučite za bazen, imajte djecu pod nadzorom dok se igraju u vodi. Bazen u dvorištu, čak i ako je odabran uzimajući u obzir dob i visinu djece, uvijek bi trebao biti u vidokrugu odraslih. Prilikom stvaranja zone opuštanja u svom vrtu, uvijek imajte na umu sigurnost.

 

Kako odabrati savršen bazen za vaš vrt u vruće ljetne dane

 

Ako ste odlučni i želite staviti bazen u vrt, vrijeme je da napravite izbor. Kakav će bazen biti u vrtu uvelike ovisi o vašim potrebama i mjestu. Ako kupite vrtni bazen, cijena je jedan od važnijih kriterija odabira. To ovisi o materijalu i veličini spremnika. Da bi ovaj posljednji parametar bio dovoljan, najvažnije je odrediti tko će ga koristiti.

 

Zašto se isplati ulagati u bazen?

 

Bazeni za vrt su odličan način da se opustite u vrtu s obitelj. Za najmanje korisnike prvenstveno su namijenjeni bazeni na napuhavanje. Mali spremnik može se brzo napuniti vodom i za nekoliko trenutaka stvoriti igralište za malu djecu. Ova varijanta dostupna je u različitim veličinama. Bazeni na napuhavanje dostupni su za djecu staru nekoliko mjeseci. Mala dubina bazena učinit će da čak i vrlo mala djeca mogu uživati u veseloj zabavi u vodi.

Za stariju djecu i odrasle takve dimenzije možda neće biti dovoljne – za njih će biti odličan ekspanzijski bazen, koji pruža dovoljno prostora za opuštanje u hladnoj vodi. Montažni bazen je najveći model iz naše ponude. Djeca mogu slobodno plivati u njima, a odrasli – odmarati. Dostupno je nekoliko veličina takvog spremnika. Osim toga, modeli imaju različite oblike. Opuštanje se može osigurati ne samo bazenima. Volite li koristiti jacuzzi? Možete ih imati na vlastitom posjedu samo za sebe!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!