locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Moderan namještaj u hodniku - ideje

Objavljeno: 2022-02-18 11:43:43
Kategorija: Blog

 

Uređenje hodnika važan je zadatak, iako često ostavljen za sami kraj završnih radova. Često ni ne shvaćamo koliko je ergonomski hodnik važan u svakodnevnom funkcioniranju. Nije važno je li to veliki ili mali interijer, uvijek zahtijeva pravilan raspored i opremu. Trendovi u završnoj obradi i uređenju interijera sve više usmjeravaju dizajn hodnika na moderne, ekskluzivne staze. Prostorom hodnika dominiraju moderni namještaj, elegantni dodaci, funkcionalni i dizajnerski ukrasi. Zanima vas koji su najnoviji trendovi u uređenju hodnika? Kako pravilno uskladiti namještaj, opremu i jedinstveni pribor u hodniku? Proizvođači nude širok raspon elemenata opreme. Predstavljamo najzanimljivije prijedloge aranžmana za hodnik u modernom stilu.

 

Moderan namještaj za hodnik - ili što?

 

Moderan dizajn jedan je od najpopularnijih stilova uređenja interijera. Interijere u kojima se pojavljuje moderni dekor karakterizira funkcionalnost i jednostavnost. Ako vam je stalo do uređaja hodnika u takvom stilu, vrijedi provjeriti povijest nastanka i glavne odrednice stila. Namještaj u hodniku kao što su: ormari, police i vitrine, ormarići za cipele, ugradbeni ormari, komode, kao i sjedala, taburei i vješalice moraju zadovoljiti određene strogo definirane kriterije.

 

Nekoliko riječi o modernom stilu u interijerima

 

Danas znamo da je moderni stil u uređenju interijera nastajao nekoliko desetljeća. Nastao je na temeljima pobune protiv glamura, neodoljivih ukrasa i dodataka, koji su nesumnjivo karakterizirali devetnaesto stoljeće. Moderan namještaj pun bogatih uzoraka i ukrasa smatran je nepotrebnim i ne baš praktičnim. Zamijenili su ga jednostavni oblici u prigušenim bojama, bez ikakvih ukrasa. Minimalizam u tom pogledu otišao je toliko daleko da su čak i ručke nestale s prednjih strana ormara. Interijer uređen u modernim namještajem ne smije biti upadljiv i treba stvoriti nevidljiva, praktična mjesta za pohranu.

Stan u modernom stilu treba biti svijetao i prostorno otvoren - takav bi po mogućnosti trebao biti i hodnik u modernom stilu. Naravno, svjesni smo da se ne može svatko pohvaliti velikim svijetlim hodnikom. Za uzak i za mali hodnik teško je koristiti glavne pretpostavke stila. Ideja je da interijer bude prigušen, koherentan i elegantan, a da odabrani namještaj ne dominira ostatkom aranžmana. Vrijedi birati prigušene boje kao što su na primjer bijela, siva, bež ili iznimno moderna crna i kombinirati ih s jednostavnim geometrijskim uzorcima.

Međutim, ako je hodnik uređenen moderno, ne smije sadržavati previše dekoracija, pretjeranih ukrasa i nepotrebnih sitnica. Svaki element uređenja treba osmisliti i pažljivo odabrati, nema tu mjesta slučajnosti i spontanom izražavanju. U isto vrijeme, namještaj bi trebao biti elegantan, ergonomski i praktičan, pružajući udobnost svim članovima kućanstva.

 

Kako urediti hodnik u modernom stilu?

 

Kao što smo ranije spomenuli, moderni hodnik je svijetao, minimalistički i funkcionalan interijer.

Karakteriziraju ga jednostavni oblici i prigušene boje. Gledajući na taj način, čini se da je moderni stil dosadan, blag i konzervativan. Ništa ne može biti dalje od istine. Uz pravu kombinaciju namještaja i pribora, možete stvoriti uistinu izvanredan prostor koji će oduševiti svakoga tko prijeđe prag vašeg doma. Iako postoji relativno malo ukrasa u modernom stilu, koristeći nekoliko elemenata kao što su svjetiljke, slike, vješalice, dobit ćete efekt koji će vas iznenaditi svojim dizajnerskim oblikom i dajući karakter interijeru.

 

Boje zidova u modernom prostoru

 

Kako prenijeti teoriju u praksu? Počnite odabirom boja za interijer. Zidove možete obojiti ili ukrasiti oblogama. U modernim interijerima provjereno će pristajati klasične pločice nalik mramoru, beton ili kamen, kao i vrlo moderne jednobojne tapete. Zapamtite, međutim, da boje u hodniku moraju biti prigušene i tvoreći elegantnu pozadinu za ostatak aranžmana.

 

Ergonomski namještaj u hodniku - proizvodi "must have"

 

Namještaj i oprema hodnika najvažniji su element njegovog uređenja. Prisjećajući se da je hodnik prva prostorija vašeg stana, koja će biti ogledalo vlasnika, odaberite takav set namještaja u hodniku, koji će se s jedne strane uklopiti u odrednice stila, a s druge će organizirati idealan prostor za pohranu. Kako odabrati savršen namještaj? Što slijediti i što tražiti? To su važna pitanja, a odgovor na njih omogućit će vam da pronađete savršen set koji će biti u skladu s time. Ovdje su najvažnije značajke modernog namještaja, potkrijepljene primjerima proizvoda:

· prigušene boje - jednostavnost u bojama, oblicima i dekoracijama prvi je i najvažniji element uređenja modernog interijera.

Jednostavni, minimalistički oblici u hodniku - namještaj treba imati jednostavan oblik i ograničenu količinu ukrasa. Izbor takvih dodataka bit će ključ uspješnog stiliziranja modernog prostora.

· veliko ogledalo - postoje takvi dodaci bez kojih je praktički nemoguće urediti hodnik. Jedan od njih je ogledalo, osobito važno u modernim stilizacijama. Njihova vrijednost može biti neprocjenjiva u slučaju malog hodnika, uskog i tamnog. Ogledala fantastično povećavaju prostor i savršeno ga osvjetljavaju reflektirajući svjetlost.

· elegancija i dizajn - modernost je povezana s elegancijom i takva bi trebala biti. Stoga, prilikom stvaranja interijera u ovom stilu, vodite brigu o ukrasima koji će naglasiti sofisticiranost sobe. Zapamtite, međutim, da ne pretjerujete s količinom ukrasa i dodataka. Modernost je, na kraju krajeva, i minimalizam.

 

Moderni hodnik - izlog vašeg stana

 

Namještaj za hodnik u modernom stilu pružit će vam najbolje. On će vam omogućiti da uživate u elegantnom dekoru i bezvremenskoj funkcionalnosti. Ako za uređenje odaberete proizvode kao što su komode, čvrsti ormari, prostrani ormari za cipele, udobna sjedala, vaš hodnik će biti funkcionalan i moderan.

Ako tražite jedinstveni namještaj, svakako posjetite našu trgovinu. U našem asortimanu naći ćete kvalitetne proizvode po pristupačnoj cijeni, koji se uklapaju u svaki prostor i zadovoljit će potrebe svih članova kućanstva.

Nemojte čekati, posjetite nas još danas i provjerite što trenutno imamo u ponudi!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!