locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Moderna spavaća soba - kako ju urediti?

Objavljeno: 2021-12-22 11:14:37
Kategorija: Blog

 

U svakoj spavaćoj sobi trebaju postojati uvjeti koji vam omogućuju odmor i opuštanje. Ovo je mjesto gdje provodimo veliki dio dana, zbog čega će ispravan i promišljen raspored prostorije olakšati njegovo optimalno korištenje. Da bi moderna spavaća soba bila funkcionalna, trebali biste odabrati udoban krevet, praktične ormare, odgovarajuće madrace i ukusne setove namještaja ili namještaj za odmor za dnevni boravak. To su osnovni kriteriji za postizanje udobnosti i praktičnosti.

Stil vaše moderne spavaće sobe trebao bi biti prilagođen vašem ukusu. Odaberite boju zidova u kojoj se najbolje nalazite. Zapamtite da bi spavaća soba trebala biti mjesto odmora, tako da vam kontrastne kombinacije i svijetle boje mogu otežati opuštanje u večernjim satima. Moderna spavaća soba trebala bi biti dizajnirana u toplim, svijetlim neutralnim bojama, koje su, kada je svjetlo zatamnjeno, ujednačene oku. Također možete koristiti svijetle boje u kombinaciji s jednim tamnijim zidom, npr. uzglavljem kreveta. To će dobro funkcionirati u slučaju veće površine - drugačija boja zida spavaće sobe dat će mu vatreni karakter, ali neće unijeti previše kaosa u interijer. Ovo rješenje možda se neće uklopiti u mali prostor, jer mala spavaća soba ne podnosi tamne boje na zidovima. O ovom i drugim načinima uređenja moderne spavaće sobe možete saznati iz članka u nastavku. Pozivamo vas da se upoznate sa sadržajem!

SPECIJALIST SAVJETUJE!

Način na koji spavate utječe na to kako funkcionirate i tko ste. Vodite brigu o udobnosti sna. Dozvolite si malo luksuza i udobnosti.

 

Moderna spavaća soba: boje i tkanine

 

Kao što smo ranije spomenuli, u vašoj spavaćoj sobi ne bi trebalo biti previše kontrastnih boja. Ovo rješenje može dobro funkcionirati u drugim sobama, ali u modernoj spavaćoj sobi planirajte prigušena i osjetljiva rješenja. Odabirom svijetle boje, kao što su bež, bijela, krem, tople pastel ili svijetlo sive, možete planirati jaču boju dekoracija u spavaćoj sobi. Međutim, glavni dio, odnosno zid, ormare i krevete, birajte u svijetlim bojama. Zahvaljujući tome, dobit ćete sklad spavaće sobe koji vam je potreban za opuštanje. Također je važno da odaberete boje koje utječu na vaše dobro raspoloženje i omogućuju vam da se opustite.

SPECIJALIST SAVJETUJE!

Ako želite da vaša spavaća soba bude udobna, odaberite mirne prigušene boje za uređenje spavaće sobe. Takav ukras interijera pomoći će vam da se opustite i relaksirate.

U modernu spavaću sobu možete uvesti i materijale kao što su staklo, drvo (npr. drveni setovi namještaja), plastika, elegantne svjetiljke ili ukusne slike iznad kreveta. Svatko ima različite ideje za uređenje svoje spavaće sobe. Interijer koji ima zanimljive dekorativne elemente uvijek dobiva na atraktivnosti. Zapamtite, međutim, da ne pretjerujete s jakim elementima i kontrastnim tkaninama.

 

Moderna spavaća soba: mjesto za pohranu odjeće

 

U modernoj spavaćoj sobi gotovo uvijek ćemo naći funkcionalne klizne ormare ili zanimljivo dizajnirane kutne ormare. To je iznimno važan završni element, jer spavaća soba nije samo mjesto za opuštanje, već često i soba u kojoj se drži odjeća.

Možete kupiti odgovarajući ormar za spavaću sobu u trgovini namještaja ili naručiti po mjeri. Sve više koristi se druga opcija, jer je lakše koristiti cijelu duljinu jednog od zidova za ugradnju takvog ormara za spavaću sobu. Tada možete maksimalno iskoristiti slobodan prostor spavaćih soba.

Još jedno vrlo moderno rješenje u posljednje vrijeme je garderoba u kombinaciji sa spavaćom sobom. Garderoba može imati vrata i djelovati kao niša ili biti potpuno odvojena soba u koju se premještaju svi ormari iz sobe. Ovo rješenje vam omogućuje da uštedite puno slobodnog prostora i daje mogućnost umetanja dodatnog namještaja u sobu, kao što su, na primjer: konzole i toaletni stolovi, noćni ormarići ili komode.  

 

Moderna spavaća soba: funkcionalnost

 

U modernoj spavaćoj sobi trebalo bi biti puno slobodnog prostora i dovoljno prostora za slobodno otvaranje ormara i kretanje. Raspored u spavaćoj sobi stoga bi trebao biti dobro osmišljen i ne pretrpan. Boravak u ovoj sobi treba biti povezan uglavnom sa spavanjem i regeneracijom, a ne korištenjem pribora za zabavu. Spavaća soba u pravilu treba imati samo neophodan namještaj kako ne bi zauzeli slobodni prostor.

Osnovna stvar ove sobe uvijek je krevet. Udoban krevet je osnova za potpuni odmor. Zapamtite, međutim, da nikada ne stavljate uzglavlje prema ulaznim vratima - takav aranžman izaziva unutarnju tjeskobu i ne dopušta potpuno opuštanje uma. Također, izbjegavajte guranje kreveta pored radijatora, jer se zimi možete osjećati pregrijano, a problem kratkog daha ometat će vaš miran san. Trebalo bi biti moguće doći do kreveta s obje strane - i s desne i s lijeve, stoga ga nemojte gurati na zid.

Zapamtite najvažniju stvar - udobni madraci su važniji od samog okvira kreveta. Možete kupiti najskuplji krevet u trgovini s otmjenim okvirom i uzglavljem, te imati neugodan, pretvrd madrac na kojemu se u potpunosti ne možete odmoriti i regenerirati.

Praktični raspored ormara i komoda također su važni - dobro je imati noćni ormarić pored kreveta kako biste mogli odložiti telefon, knjigu ili čašu vode. U modernom rasporedu ne smije biti preplavljen viškom malih ormara - dovoljan je jedan ili dva noćna ormarića. Kao što možete vidjeti, namještaj za spavaće sobe i njegova količina ključ su modernog i funkcionalnog dizajna interijera spavaće sobe.

 

Ispravna rasvjeta u modernoj spavaćoj sobi

 

Izuzetno važan element modernog interijera je pravilna rasvjeta. Intenzitet svjetla i njegova boja mogu snažno utjecati na raspoloženje u spavaćoj sobi i savršeno ispuniti dekorativnu funkciju. Sve češće se umjesto jedne glavne svjetiljke postavljene na strop, bira LED rasvjeta, instalirana u spušteni strop. Tada se svjetla mogu podijeliti u nekoliko serija i može se instalirati mnogo prekidača. Svaki prekidač tada je odgovoran za različitu seriju svjetala. Ovo moderno rješenje omogućuje podešavanje svjetala. Odlučujući se za uređenje spavaće sobe u ovom obliku, možete potamniti dio rasvjete i promijeniti spavaću sobu u izuzetno atmosferski i smirujući interijer.

Također je dobro odabrati malu svjetiljku koju ćete montirati na zid iznad kreveta ili staviti na noćni ormarić kako bi bez dizanja iz kreveta mogli ugasiti svjetlo.

Nadamo se da će zahvaljujući našim savjetima vaša spavaća soba biti moderna, funkcionalna i elegantna. Zapamtite da moderni namještaj nije sve. Važno ih je rasporediti i odabrati samo udobne - npr. krevete s udobnim madracem. Prilikom uređenja spavaće sobe vodite se mišlju da što je manje nepotrebnog namještaja i pribora, to je više prostora i reda.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!