locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Moderne sofe na razvlačenje za dnevni boravak - funkcionalne i praktične

Objavljeno: 2022-01-13 11:43:44
Kategorija: Blog

 

Kutne garniture, dvosjedi i trosjedi, kauči na razvlačenje, sofe...  sav ovaj tapecirani namještaj omogućuje vam da se udobno odmorite. Kako znate koji je pravi izbor? Ako imate puno slobodnog prostora, predlažemo sofe na razvlačenje. Kompaktne i višenamjenske sofe na razvlačenje, sada iznenađuju udobnošću korištenja, zanimljivim rješenjima i modernim dizajnom u dnevnom boravku.

Prvi sklopivi kauči na razvlačenje stvoreni su 30-ih godina prošlog stoljeća. Razlog je bila takozvana Velika depresija u Sjedinjenim Državama, koja je mnogim ljudima uskratila posao i prisilila ih da se presele, što je pridonijelo povećanju potražnje za stanovima, tako malim da je u njih bilo teško smjestiti set za sjedenje i udoban krevet u isto vrijeme. Ovaj sjajan, jednostavan izum - kauč na razvlačenje brzo je pronašao korisnike i prati nas do danas.

Koje su karakteristike kauča na razvlačenje? Ovaj praktičan tip kauča može se prepoznati po ravnom naslonu ispunjenom pjenom i sjedalu ispod kojeg se nalazi spremnik za posteljinu.

 

Sklopivi kauči na razvlačenje za spavanje - koje su njihove prednosti?


Kauči na razvlačenje imaju brojne prednosti. Ono što ih razlikuje i određuje njihovu popularnost je njihov višenamjenski karakter. Tijekom dana, ovaj namještaj se može koristiti za ugodan odmor s obitelji, a noću služi spavanju. Kada se rasklopi, stvara se ugodno mjesto za spavanje i odmor. Moderne sofe na razvlačenje s funkcijom spavanja moraju imati brojne certifikate prije nego što izađu na tržište, koji potvrđuju da su sigurni za uporabu i dobri za kralježnicu.

S druge strane, nakon sklapanja kauča dovoljno je postaviti stolić za kavu uz njega, stvarajući tako prostor za sjedenje. Najlakši način je pospremiti posteljinu unutar namještaja, a izvaditi ukrasne jastuke i pokrivače iz spremnika. Na ovaj jednostavan način sofe u dnevnoj sobi zamjenjuje komodu, za koju u dnevnoj sobi nema uvijek mjesta.

Iako tapecirani kauči na razvlačenje najčešće ukrašavaju dnevne sobe, oni su toliko univerzalni da se mogu uklopiti u tinejdžersku, radnu ili čak spavaću sobu, gdje morate odvojiti mjesto za rad ili kutak za bebu. Oni su također vrlo čest izbor za sobe za goste, jer imaju prostor za spavanje u slučaju potrebe.

Kauči na razvlačenje još uvijek imaju nesumnjivu prednost jer zauzimaju malo prostora, pa će se uklopiti čak i u vrlo mali boravak, bez pretrpavanja ili optičkog smanjenja prostora. U apartmanima s ograničenim prostorom, oni su stoga izvrsna alternativa mjesta za odmor, a u studijima služe kao sofa i udoban krevet u isto vrijeme. U nešto većoj prostoriji možete dobiti više sjedećih mjesta koji se dobije kupnjom fotelja i taburea.  

 

Na što treba obratiti posebnu pažnju kupujući kauč na razvlačenje za dnevnu sobu?

 

Veličina i težina - sofa na razvlačenje za nekoliko osoba

 

Sklopivi kauči na razvlačenje dostupni su u različitim veličinama. Mali kauči na razvlačenje mogu biti široki samo 120 cm, veliki do dva metra. Neki proizvođači imaju mogućnost narudžbe sofa po veličini, pokušavajući ispuniti očekivanja najzahtjevnijih kupaca. Važno je uzeti u obzir veličinu prostora za spavanje uz dimenzije sofe na razvlačenje - obično dva metra sa 120, 140 ili 160 cm.

Drugi važan parametar je težina kauča na razvlačenje. Što je kauč na razvlačenje veći, to ga je teže unijeti u kuću ili stan, što u slučaju viših katova i nedostatka dizala može biti pravi izazov. Zapamtite i da je lakšu sofu lakše pomicati.

 

Dizajn sofe na razvlačenje - prilagodite svojim potrebama

 

Moderni kauč na razvlačenje sastoji se od okvira s spremnikom, dva okvira s oprugama i punjenja madraca. Okvir samog namještaja trebao bi, prije svega, biti stabilan. Kada je riječ o vrsti punjenja, najbolje će se pokazati visoko elastična pjena otporna na deformacije ili termoelastična pjena koja se prilagođava obliku tijela. Opruge mogu biti valovite ili bonell, ali ako se kauč na razvlačenje koristi za svakodnevno spavanje, svakako je bolje odabrati ove druge. Prije kupnje također provjerite ima li madrac stupanj tvrdoće prilagođen vašim potrebama.

 

Načini rasklapanja kauča na razvlačenje, praktičnost ili pouzdanost?

 

Sofe s funkcijom spavanja trebaju imati mehanizam koji će vam omogućiti brzo, učinkovito i, prije svega, sigurno rasklapanje i sklapanje - pogotovo ako je namještaj namijenjen tinejdžerskoj sobi. Postoje dva mehanizma koje možete odabrati:

· zidni automatik - kauč opremljen njime otvara se bez napora i udaljava ga od zida, ali u slučaju kvara takav je mehanizam teško popraviti

· standardni mehanizam - zahtijeva pomicanje sofe od zida i korištenje malo više sile, ali je pouzdan i iznimno izdržljiv. Ljudi za koje je funkcija spavanja ključna trebaju testirati mehanizam za rasklapanje u trgovini, kako bi bili sigurni da im svakodnevno rasklapanje neće biti opterećujuće.

 

Materijal za presvlake - obratite pažnju na njegova svojstva

 

Kvaliteta tkanine kojom je kauč tapeciran utječe na udobnost njegove uporabe, jednostavnost čišćenja i vijek trajanja. Presvlake ne bi trebale biti samo mekane i ugodne na dodir, već i izdržljive i po mogućnosti otporne na mrlje. Trenutno presvlake vrlo često imaju hidrofobna svojstva, što u praksi znači da ne apsorbiraju tekućine, a u slučaju zaprljanja lako se čiste - to će sigurno cijeniti vlasnici kućnih ljubimaca i roditelji male djece.

Ponuda trgovina namještajem uključuje i jeftine sofe na razvlačenje za svaki džep, kao i mnogo skuplje modele od prirodne kože ili velura. Presvlake kauča često se mogu odabrati iz uzoraka, ali morate računati s činjenicom da odabir manje popularne tkanine može biti povezan s mnogo duljim vremenom čekanja na namještaj.

 

Sklopivi kauč na razvlačenje - odaberite savršen komad namještaja za vaš dom

 

Iako kauči na razvlačenje imaju vrlo jednostavan dizajn, baš kao i sofe daju mnogo mogućnosti uređenja. Najnoviji trendovi uključuju jednostavan, nježan namještaj za odmor na nogama i s prošivenim presvlakama. Sofe s oblikovanim sjedalom i naslonima za ruke također izgledaju vrlo elegantno.

Sklopivi kauči na razvlačenje u jarkim bojama, na primjer crvena ili nar, također postaju sve popularniji. Da biste kauču dali izražajniji karakter, možete koristiti i ukrasne jastuke, koje lako možete zamijeniti kada vam dosadi izgled dnevnog boravka ili druge sobe.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!