locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Moderne tapete za kuhinju

Objavljeno: 2021-12-22 13:48:22
Kategorija: Blog

 

Šarene, s uzorkom i izvanredne - tapete, rado su birane kao završni i dekorativni element dječjih soba, dnevnih boravaka i predsoblja. Gdje god unutrašnjost treba oživjeti i modernizirati, tapeta je pun pogodak. Bogatstvo uzoraka i boja učinit će ga iznimno svestranim proizvodom. Posljednjih godina tapete su se vratile u modu, a šarene zidne obloge zauvijek su se smjestile u našim domovima, zamjenjujući kuhinjske pločice, ukrašavajući i oplemenjujući interijere.

Pitate se je li tapeta za kuhinju dobar izbor? Hoće li odgovarati teškim kuhinjskim uvjetima? I da li se uopće uklapaju u ovu vrstu prostorije. Prijedlozi! Da! Proizvođači su objavili cijelu kolekciju tapeta za teške i zahtjevne prostorije u kojima postoji visoka vlažnost. Moderne tehnologije koje se koriste za proizvodnju obloga čine ga izdržljivim proizvodom i otpornim na vanjske čimbenike.

Pripremili smo kratki članak o korištenju obloga u kuhinji. Želite li biti inspirirani i učiniti da vaša kuhinja dobije novi, originalni izgled? Pozivamo vas da pročitate članak.

 

Tapete za kuhinju - je li to dobra ideja?

 

Do sada smo tapete i foto tapete povezali s interijerima soba, uglavnom dječjih i soba za mlade. Trenutno ih možemo susresti u mnogim drugim, prilično neobičnim interijerima. Oni ukrašavaju zidove ureda i dnevnih soba, blagovaonica, kupaonica, pa čak i kuhinja. Ovo je sve češći način i više nikoga ne iznenađuje, jer ispada da su obloge umjesto keramičkih pločica sve popularniji način osvježavanja prostorije, skrivanja površinskih nesavršenosti i brzog mijenjanja dekoracije.

 

Moderna kuhinja - Koje tapete vrijedi odabrati? Evo naših prijedloga:

 

Moderna kuhinja prestala je biti zatvoreno, izolirano mjesto namijenjeno samo kuhanju. Danas je to najčešće prostor otvoren prema dnevnom boravku ili blagovaonici. Mjesto gdje se održavaju obiteljska i društvena okupljanja. Budući da je kuhinja postala središnje mjesto obiteljskog života, njezin interijer zahtijeva potpuno drugačiji, elegantan i praktičan styling. Prilikom odabira tapeta za ukrašavanje zidova kuhinje vrijedi obratiti pažnju na materijal od kojeg je izrađena. Kuhinja zahtijeva nešto drugačiji proizvod od dnevnog boravka ili spavaće sobe. Što možete odabrati? Evo nekoliko ideja o tome kako urediti kuhinju i koje kuhinjske tapete odabrati:  

 

Vinil tapete proizvod broj jedan  

    

Među rješenjima dostupnim na tržištu, proizvodi od vinila ističu se prije svega.

Njihova karakteristična značajka je slojevita struktura, koja proizvode čini otpornima na ogrebotine, UV zračenje, kao i abraziju, uporabu kemikalija i vlage. Iako je, u pravilu, oblaganje papirnatim tapetama povezano s osjetljivim i neizdržljivim materijalom, ovaj tip je suprotnost svih tih ideja. Vinilne tapete su jamstvo trajnosti, otpornosti i što je najvažnije - funkcionalnosti. Mogu se prati, čistiti i brisati - bez straha od uništavanja strukture ili izbljeđivanja boje.

Važno je naglasiti da je vinilna obloga:

· periva;

· vodootporna;

· otporna na mrlje;

· izdržljiva;

· jednostavna za postavljanje;

· elegantna i spektakularna.

 

Tapete od stakloplastike - unutarnje uređenje

 

U prostorijama u kojima je stvarno visoka vlažnost i temperaturna razlika, odnosno kuhinja vrlo dobro će se uklopiti obloga od stakloplastike. Ima nekoliko zanimljivih svojstava koja posebno dobro funkcioniraju prilikom osvježavanja i renoviranja sobe. Obloga od stakloplastike sakrit će neravnine, izravnati manja oštećenja zidova, nastala tijekom dugogodišnje uporabe. Važno je naglasiti da su ove vrste proizvoda izuzetno izdržljive. Proizvođači osiguravaju da se obloga može koristiti nekoliko desetaka godina što je stvarno dobar rezultat.

 

Klasične papirnate tapete - moderna kuhinja

 

U ovom trenutku postavlja se pitanje, što je s papirnatim tapetama? Je li ova vrsta materijala potpuno neprikladna za uporabu u kuhinjskim uvjetima?

Imamo dobre vijesti! Ljubitelji klasika koji ne mogu zamisliti interijer bez papirnatih tapeta mogu pouzdano koristiti ovu vrstu proizvoda, može se, ali i dovoljno je da površinu zaštitite prozirnom, staklenom oblogom. Tapeta iza stakla savršen je način za uvođenje zanimljivog i sasvim nestandardnog uređenja prostorije, koji će zasigurno zadiviti goste i korisnike. 

 

Moderna kuhinja - dizajnerska tapeta

 

Prilikom odabira pozadina za kuhinju, boje, uzorka ili motiva na oblogama, trebalo bi provjeriti hoće li se uklopiti u cijeli aranžman. Obloge, iako lijepe i dekorativne, mogu biti prilično izražajne, pa kada ih odlučite koristiti, dobro razmislite o konceptu kuhinjskog dekora. Evo nekih pravila koja vrijedi slijediti prilikom uređenja interijera kuhinje.

· Prilikom odabira tapeta s uzorkom na zidovima, vrijedi ga kombinirati s prigušenim dodacima i elementima dekoracije u jednoj nježnoj boji. Zapamtite da višak može biti naporan, a konačni učinak umjesto užitka postat će odbojan. Za šarene obloge odaberite bijele setove kuhinjskog namještaja. Kombinacija takve tapete s bijelim namještajem bit će elegantna i dizajnerska.

· Ako odaberete tapete u svijetloj boji, npr. imitacija bijele cigle, možete se malo više zaigrati s priborom i bojama dekorativnih elemenata. Ova vrsta proizvoda savršeno se uklapa u kuhinjski namještaj, čije fronte imaju intenzivnu boju, na primjer tamno zelenu ili tamno plavu.

· Donji kuhinjski ormarići i gornji kuhinjski ormarići odvojeni su malim prostorom, koji je odličan za ugradnju obloge s kuhinjskim motivom.

· Biljne kompozicije, imitacija pločica ili kamena, motivi povezani s kuhinjom, na primjer šalice, kava ili pribor za jelo – samo su neki od uzoraka kojima možete ukrasiti zidove. Međutim, nemojte se držati sheme, obloga se ne mora odnositi na elemente opreme. Ukrasna obloga s vašim omiljenim krajolikom, cvjetnim motivom, ciglom ili citatom ovdje će izgledati jednako dobro.

· Zapamtite, vaša kuhinja je vaše kraljevstvo. Morate se osjećati dobro u njemu, pa prije nego što ukrasite zidove, razmislite o svom izboru. Jednom položenu, oblogu nije lako skinuti, a površina ispod nje možda će se morati izravnati. Zato birajte mudro!

Kako ispravno odabrati tapetu za kuhinju? Tajna uspješnog uređenja je vješto balansiranje detaljima i motivima. Odlučne nijanse na zidu savršeno će odgovarati bojama poda ili namještaja. Međutim, ako se usredotočite na izražajan raspored i želite da kuhinja bude neobična, nemojte je opterećivati previše intenzivnim motivima.

S druge strane, izvorni interijeri ne mogu si priuštiti konvencionalni, banalni dekor! Kao što možete vidjeti, ovdje ne postoji jedinstvena metoda. Najbolji savjetnik bit će vam intuicija i osjećaj za estetiku i dobar ukus.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!