locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Moderni podovi za dnevni boravak za sezonu 2022!

Objavljeno: 2022-05-06 14:11:05
Kategorija: Blog

 

Pod ispunjava mnogo različitih funkcija u kući - osobito posljednjih godina, kada su stanovi postali prostor za rad, učenje, pa čak i poslovne sastanke! Zanimljivo je da je 2020. godine. napravljeno čak 30% više obnova nego prethodnih godina. Kada se u kući provodi toliko vremena, to nam je više stalo do udobnosti, ali i do solidne završne obrade. Provjerite koji su podovi za dnevni boravak moderni 2022. godine!

 

Harmonija u cijeloj kući

 

Kombinacija obiteljskog, profesionalnog i školskog života može biti teška za sve članove kućanstva. Zato je postalo toliko važno da u kući vlada sklad i mir i u smislu unutarnje završne obrade odnosno u dizajnu. Ta se potreba pretvorila u novi trend - ujednačavanje podnih obloga u cijeloj kući! Oni ne samo da vizualno smiruju prostor, već ga i optički povećavaju i otvaraju.

Donedavno su se u stanovima mogle pronaći tri vrste podloga. Podne pločice u kuhinji, kupaonici, hodniku i predvorju. S druge strane, laminat ili parket - u dnevnoj sobi, spavaćim sobama, radnoj sobi itd. Nerijetko su se pojavljivali i tepisi, a u spavaćim sobama može se vidjeti i tepison.

Danas se sve više udaljavamo od takve podjele. Kako bi se pronašlo idealno rješenje, predlažemo jednolične podove u dnevnom boravku, kuhinji i drugim prostorijama. Stvoreni aranžman daje eleganciju i harmoniju. Trenutno je vrlo često moguće vidjeti materijale koji se značajno razlikuju od onih koji su se mogli naći u trgovinama prije desetak godina. Kada je u pitanju kupaonica drveni pod još uvijek nije optimalno rješenje, ali su vinilne ploče i laminati s visokom klasom zaštite dobro došli! Pravilno označeni proizvod može se uzeti u obzir i u slučaju podnog grijanja.

Moderni podovi stoga se mogu uspješno "protezati" po cijelom stanu, stvarajući jedinstveni elegantan prostor. Više ih ne prekrivamo tepisonima ili velikim tepisima. Naravno, pod može biti ukrašen malim elegantnim tepihom, koji je dodatak, a ne završna obrada za veći dio poda.

 

Trendovi podova – boje i uzorci

 

Najmoderniji podni paneli svojim bojama i teksturom odnose se na prirodu. Ovdje vladaju jednostavnost i individualizam. Bez obzira odlučite li se na drvene podove ili izuzetno praktične vinilne podove, odaberite one u prirodnim bojama - sivoj, bijeloj ili bež. Na primjer, svijetli hrast će izvrsno funkcionirati u svakom interijeru - osobito u trenutno modernim aranžmanima, kao što su skandinavski, rustikalni ili vintage stil.

Ako ne volite blijede nijanse na podu, odaberite intenzivne boje zemlje ili zasićenu crvenu, poput mahagonija ili naranče. S druge strane, moderni paneli i daske u tamnim bojama uklapaju se u interijer u stilu loft, hi-techa itd. Iz ponuđene palete odlučite se za drvo u tamno smeđoj ili crnoj boji jer pristaje uz namještaj koji sadrži metalne i staklene elemente.

Moderni podovi s uzorkom su prvenstveno oni s karakterom - koji se odnose na prirodno drvo, puno čvorova i nesavršenosti. Jedan od najnovijih trendova je četkanje, odnosno uklanjanje svih mekih elemenata - tako obrađeno drvo je prirodno, tvrdo, nepravilno. Izgleda sjajno na podovima interijera u vintage, rustikalnom ili industrijskom stilu.

 

 

Moderno postavljen pod

 

Drugo pitanje je veličina panela odnosno način na koji su postavljeni. Trenutno u trendovima podova dominiraju ekstremi, moderni su vrlo veliki ili mali mozaici. Ponovno se u modu vraća riblja kost - takve klasično postavljene drvene ploče izgledaju vrlo elegantno i stilski. Dostupne su u svijetlim bojama i zanimljivim teksturama i ne nalikuju dosadnim podovima iz druge polovice prošlog stoljeća.

Zanimljivo rješenje su i podovi izrađeni od dasaka različitih širina. U ovom slučaju razmislite o korištenju pomoći profesionalca, ali samo onoga koji ima iskustva u ugradnji nepravilnog poda.

 

Sjajni ili mat

 

Sjajni pod jednolične teksture definitivno je prolazan. Ako niste nepokolebljiv sljedbenik sjajne završne obrade, odlučite se za mat završnu obradu! Takav se pod savršeno uklapa u moderne dnevne sobe, spavaće sobe i druge interijere u stanu.

Ako, na kraju krajeva, više volite jako sjajne drvene podove, onda odaberite moderne ploče sa satenskom završnom obradom. Izgledaju elegantno, a istovremeno nisu pretenciozne kao sjajno drvo. Za svaku vrstu podova dostupne su visokokvalitetne lajsne, završni pribor i drugi proizvodi potrebni za samostalno postavljanje ili uz podršku stručnjaka.

 

Ne samo drvo

 

Drveni podovi su najčešće birana opcija. Naravno, materijal ne mora uvijek biti prirodan. Ekološka rješenja također rade sjajno - paneli sa strukturom prirodnog drva. Međutim, također je vrijedno razmotriti originalnije teksture, npr. podove s betonskom ili kamenom konstrukcijom.

Naravno, tipične keramičke pločice su pretvrde i hladne za oblaganje dnevnog boravka ili druge prostorije u kojoj se svakodnevno provodi puno vremena. Alternativa njima su prethodno spomenute vinilne ploče. Njihova struktura može oponašati bilo koji materijal - prirodno drvo, beton, kamen, mramor i još mnogo toga. Važno je da, ako odaberete nijanse sive, pod uopće neće biti vizualno hladan.

Na sivim podovima uvijek moderan svijetli namještaj izgleda sjajno. Pristaše hrabrih rješenja mogu posegnuti za intenzivnijim bojama. U kombinaciji s grafitnim nijansama stvorit će moderan aranžman, u stilu pop arta.

Zanimljiv trend su i obojeni podovi - žuta, crvena, narančasta ili u boji moderne tamno zelene. To je izbor za ljude koji cijene izvorne elemente dizajna interijera.

 

Kakav pod u dnevnom boravku - svojstva

 

Panele u intenzivno korištenim prostorijama treba razlikovati po trajnosti i jednostavnosti održavanja. Također bi trebali biti izdržljivi, otporni na vlagu i abraziju. Ako odaberete moderne, ali u isto vrijeme bezvremenske uzorke, drvene daske ili vinilne ploče trajat će vam dugi niz godina.

Birajući među mnogim proizvodima dostupnih u trgovinama, obratite pozornost na oznake koje označavaju svojstva gore navedenih podova. Jedno od najboljih rješenja za uporabu u svim vrstama interijera su vinilne ploče. Izrađene od potpuno sintetičkog materijala, otporne su na vlagu i izdržljive. Mogu se uspješno postaviti na podno grijanje. Savršeno oponašaju sve vrste površina - ploče, pločice, beton, pa čak i mramor.

Širok izbor podnih panela omogućuje usklađivanje proizvoda potrebama i željama svakog vlasnika stana.

Što se tiče drugih prostorije, slobodno ih primijenite i u dnevnu sobu, blagovaonicu ili drugu prostoriju o želji. Za pronalazak dobrih i kvalitetnih podnih obloga je potrebno posjetiti našu web stranicu.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!