locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Najmoderniji kauči na razvlačenje za mališane

Objavljeno: 2022-02-16 10:15:43
Kategorija: Blog

 

Za djecu koja odrastaju, njihova vlastita soba je utočište mira. Sofe za mlade odličan su izbor ako djeca počnu češće pozivati prijatelje. Sigurno se nije jednom dogodilo da nisu svi gosti imali gdje sjediti u sobi. Dobro odabrana sofa za tinejdžera osigurat će dodatna sjedala čak i za nekoliko njih. Ako je, s druge strane, soba vašeg djeteta premala, možete je učiniti funkcionalnijom. Sofe za tinejdžere koje se razvlače i imaju dodatnu funkciju spavanja najbolji su izlaz i izgovor da se riješite kreveta koji zauzima mjesto. Kao što znate, za mlade najvažniju ulogu igra atraktivan izgled. U ovom članku ćemo vam reći kakav bi trebao biti savršen kauč na razvlačenje za dječju sobu!

 

Visokokvalitetni kauč na razvlačenje i njihove funkcije spavanja

 

Ako soba adolescenta ima ograničen prostor, zbog male kvadrature, u njoj će najbolji biti sklopivi kauč na razvlačenje. Ovaj funkcionalni komad namještaja omogućit će djetetu vrlo udoban odmor nakon dana punog intenzivnih školskih aktivnosti. Moći će udobno sjediti na kauču s braćom i sestrama ili prijateljima i provoditi vrijeme zajedno. Višenamjenski kauč pružit će udoban noćni odmor i ugodan san. Vrlo je i praktičan jer ima spremnik za posteljinu, a to omogućuje estetsko i uredno skladištenje posteljine, odjeće koja se rjeđe koristi i drugih predmeta.

 

Dječji namještaj

 

Može imati različite vrste punjenja. Mogu imati pjenasta ili opružna sjedala. Trenutno se koriste bonell opruge i valovite opruge, koje se ne deformiraju, osiguravajući udobnost sna i sjedenja.  Moderni namještaj izrađen je na takav način da je lako pretvoriti elegantan kauč koji se koristi tijekom dana, u udoban krevet. Mnogi kauči na razvlačenje imaju posebno konstruirane automate i mehanizme koji olakšavaju njihovo rasklapanje i sklapanje. Zahvaljujući tome, čak ih i djeca mogu rasklopiti kauč na razvlačenje.

 

Dječji kreveti

 

Imaju mjesto za sjedala koja se izvlače i sklopive naslone. Neki koriste polu-belgijski sustav, koji se sastoji u izvlačenju škrinje koja je sakrivena ispod sjedala. Mehanizam koji je najpoznatiji svakako je  takozvani klik-klak koji daje mogućnost korištenja spremnika za posteljinu. Svi sustavi o kojima se raspravlja, može se reći da će odlično funkcionirati u sobi svakog tinejdžera.  Međutim, za prostor u njihovoj sobi dobro je i odabrati model s dodatnim mehanizmom potpore koji može biti olakšavajući za rasklapanje, a najrasprostraniji je kauč na razvlačenje koji se pretvara u smještaj.

 

Kako smjestiti kauč na razvlačenje u tinejdžersku sobu?

 

Zapamtite da kada kupujete kauč za mladu osobu, prvenstveno joj mora odgovarati. Prvo, provjerite sve potrebne dimenzije namještaja. Važno je, na primjer, prilagoditi površinu spavanja visini tinejdžera. Potrebno je obratiti pažnju na duljinu i širinu namještaja nakon rasklapanja. Za više tinejdžere dobro je odabrati univerzalni model kauča na razvlačenje, duljine oko 200 cm kao i za odraslu osobu.

Optimalna rasklopljenosti širina je najmanje 140 cm. Količina slobodnog prostora u tinejdžerskoj sobi je vrlo važna. Kada se kauč rasklopi treba ostati dovoljno prostora, bez da utječe na drugi namještaj.  Kauč za mlade najbolje će se uklopiti u interijer ako je usklađen s cijelim rasporedom. Zanimljiv prijedlog su svakako dvosjedi ili trosjedi na razvlačenje. Zahvaljujući korištenju jastuka za naslon, bit će jamstvo dobrog odmora. Boju proizvoda, kad je kauč za razvlačenje u pitanju, treba birati prema individualnom ukusu i preferencijama djeteta.

 

Kauč na razvlačenje za mlade - prilagođeni dizajnu interijera

 

U modernom interijeru tinejdžera, kauč na razvlačenje s funkcijom spavanja u univerzalnoj boji izgledat će savršeno. To mogu biti tapecirani proizvodi u bež, smeđoj, sivoj ili grafitnoj boji. Završni detalji uređenja mjesta za odmor mogu biti šareni ukrasni jastuci, razni ukrasi, pokrivači ili zavjese.

Među proizvodima u ponudi trgovina naći ćete vrlo velik raspon boja, što će pozitivno utjecati na uređenje. Isto kao i u slučaju dnevnih boravaka, skandinavski stil je vrlo inspirativan u mladenačkim interijerima. Njegov iznimno jednostavan oblik, prigušene boje presvlake i elementi drva vrlo su traženi od strane mladih ljudi. Ako je vaše dijete starije, svakako se možete odlučiti na minimalistički kauč u neutralnim bojama. Najmodernija presvlaka namještaja ima različite nijanse sive.

Onima koji cijene minimalizam svidjet će se iznimno funkcionalni kauč na razvlačenje za mlade jednostavnog oblika, bez ukrasa i prošiva. Sada možete lako pronaći takav komad namještaja u neutralnim bojama, kao što su crna, grafitna i siva. 

U prostoru tinejdžera, kauč na razvlačenje izgledat će sjajno, prekriven tkaninom s cvjetnim ili biljnim uzorkom. Uklopit će se u sobe uređene u rustikalnom ili engleskom stilu. Ljubitelji modernih aranžmana i pomalo romantični cijenit će prekrasan namještaj za spavanje, koji je presvučen materijalom u pastelnim bojama kao što su puderasto ružičasta, svijetlo tirkizna, topla bež ili plava. Za djevojačke aranžmane u stilu glamura, moderni kauč za mlade s jedinstvenim prošivenim naslonom savršeno će se uklopiti.

Karirane sofe na razvlačenje, s jednostavnim crnim bočnim stranama i drvenim nogama stvorit će bezvremensku cjelinu koja se odnosi na dekor 60-ih, pa čak i retro stil. Proizvođača imaju u ponudi jednobojne i  višebojne modele kauča na razvlačenje.  Mogu imati podesive naslone za glavu ili taburee u kompletu. Noge mogu biti od punog drva, crne ili kromirane. Širok izbor tapeciranog namještaja, čiji je funkcionalnost ogroman, čini da svaka mlada osoba pronađe nešto za sebe.

 

Moderni kauči na razvlačenje za mlade – što je danas trendi?
 

Osim prethodno opisanih trendova u bojama, vrijedno je obratiti pažnju i na druge važne elemente koje je dobro uzeti u obzir pri odabiru tapeciranog namještaja za tinejdžere. U mladenačkom interijeru najbolje je izbjegavati kauče na razvlačenje na višim nogama. Po izgledu su prikladniji za prostrane dnevne sobe. Za tinejdžera najbolji će biti udoban kauč sa sjedalom, na kojem će moći sjediti skupina do tri osobe.

Poželjni su modeli opremljeni jastucima naslona i naslonima za ruke s obje strane kauča na razvlačenje.

Bez obzira na to koji trendovi prevladavaju danas, pri odabiru kauča, oslonite se na ukus vašeg djeteta. Tinejdžeri ne slijede uvijek modu, jer se žele istaknuti pokazujući svoj stil. Također ga često izražavaju dekorom sobe. Specifičan izbor oblika i boje kauča također može biti rezultat specifičnih i jedinstvenih interesa djeteta. Neka dijete osjeti da može samo birati i sigurno će se osjećati dobro u svom prostoru.

 

 Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!