locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Namještaj i dodaci za opuštanje u vrtu

Objavljeno: 2022-01-28 12:45:33
Kategorija: Blog

 

Može li biti nešto ugodnije od šalice kave, ispijene rano ujutro u vrtu pored kuće okruženim prekrasnim biljkama i pticama koje pjevaju? Opuštanje s knjigom u ruci u udobnoj visećoj mreži tijekom ljetnog popodneva?  Ili duge večeri uz roštilj s obitelji i prijateljima? Za mnoge od nas, vrt je mjesto bez kojeg ne možemo zamisliti svakodnevno funkcioniranje. Volimo naše vrtove jer su mjesto za opuštanje, utočište mira i bijega od užurbanosti svakodnevnog života.

Kako bi opuštanje u vrtu bilo ugodnije i kako biste uredili idealnu zonu opuštanja za sebe, svoju djecu i goste, vrijedi potražiti zanimljive i funkcionalne dodatke za vrt. Da bi zadovoljili vaše potrebe, proizvođači svake godine nude nova zanimljiva rješenja i vrtni pribor. Na što vrijedi obratiti pozornost i čime se treba opremiti? Ako vas zanima uređenje vrta, moderni ukrasi i dekoracije, pozivamo vas da pročitate članak koji će vam pomoći na otkrijete najnovije trendove.

 

Vrtna garnitura - potreban vrtni pribor

 

Udoban vrtni namještaj je neizostavan element u vrtu ili na terasi i zone opuštanja u dvorištu. On je osnova za uređenje vrta, osnova za dekorativne elemente i faze uređenja zelene površine. Koji su najnoviji trendovi u domeni vrtnog namještaja za postavljanje na otvorenom? Što proizvođači predlažu za ovu sezonu? Koji su "noviteti" uređenja vrta moderni ove sezone?

Postoji mnogo mogućnosti. Počevši od drvenog namještaja, preko ratana, tehnorattana, plastike, pa čak i metalnog. Možete slobodno sami sastaviti setove vrtnog namještaja stvarajući jedinstvene aranžmane. Odaberite cijeli set ili pojedinačne elemente. Sve to kako bi se u vrtu stvorila savršeno uređena zona opuštanja i odmora.

Bez obzira na to izaberete li drveni, ratani ili metalni namještaj, zapamtite da je konačni izgled određenog aranžmana određen detaljima i priborom. Biljke, svjetiljke, ugodni materijali - svi zajedno stvaraju jedinstvenu atmosferu u vrtu, na terasi ili balkonu. Vrtni namještaj od tehnorattana može biti uređen na bilo koji način, koristeći, na primjer, pokrivače, deke, jastuke, stolnjake i salvete. Zapamtite da njihov oblik i boja imaju ogroman utjecaj na cjelokupan estetski dojam. Odaberite set koji najbolje odgovara stilu u kojem je uređen cijeli vrt. Svi vrtni dodaci trebaju formirati jedinstvenu cjelinu.

 

Vrtni pribor - što vrijedi imati?

 

Natkrivene ljuljačke s mrežom protiv komaraca

 

Udobna vrtna ljuljačka savršena dopuna je za opremu svakog vrta. Podesiva, nadstrešnica od tkanine štiti od sunca i jamči hlad u vrućim danima, štiti ljuljačku od štetnih učinaka vremenskih uvjeta. Vrtne ljuljačke imaju metalni okvir i mrežu protiv komaraca koja će učinkovito zaštititi korisnike od dosadnih komaraca, muha i krpelja. Namještaj je dizajniran za 3 osobe, što jamči udobnost i praktičnost korištenja.

 

Sjenice i vrtne kuće - prostor za svakoga

 

Vrtne kućice, sjenice i brajde poznati su i popularni dodaci vrtu. Odakle dolazi njihova popularnost? Kućice i sjenice nisu samo elegantne, već i vrlo funkcionalan element uređenja vrta. Idealno su mjesto za pohranu materijala i pribora, tj. vrtnih alata, kosilice, roštilja, trampolina, igračaka za djecu, itd. One su također omiljeno mjesto za igranje najmlađim članovima obitelji.

Vrtne kuće idealan su način estetskog i funkcionalnog uređenja prostora u vrtu kao i na vikendici. Važno je naglasiti da za njih nije potrebna građevinska dozvola.

 

Viseća fotelja - viseća mreža - opuštanje u vrtu

 

Viseća fotelja tj. viseća mreža, pravi je hit ove sezone. Ljuljačka za odrasle i malu djecu, popularno poznata kao čahura ili jaje zbog svog karakterističnog izgleda, stabilno je sjedalo obješeno u zraku na jakoj opruzi postavljenoj na čvrstom metalnom okviru. Takva fotelja uklopit će se u bilo koji, čak i mali vrt ili terasu, jer je njezin raspon ljuljanja mnogo manji u usporedbi s ljuljačkom pričvršćenom na strop.

 

Pribor za vrtove koristan u uređenju

 

Za mnoge je estetika vrlo važna. Možda čak i važnija od udobnosti i praktičnosti. Nije ni čudo, volimo se okružiti lijepim stvarima jer se tata osjećamo bolje. Međutim, savjetujemo vam da uvijek pokušate kombinirati estetiku s praktičnošću. Mogućnosti su zaista vrlo velike, a lijep i udoban vrt ne samo da je ugodniji za funkcioniranje, već govori o vlasniku i njegovom odnosu prema ljepoti.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!