locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Neka vaša kuhinja zamiriše na krafne

Objavljeno: 2020-02-12 14:14:44
Kategorija: Blog

Matea Halilović obožava uređenje interijera i od 2012 vodi uspješan instagram profil, a od nedavno piše na blogu "Little thing by Matea". Osim u uređenju interijera uživa i u malim stvarima, pripremi slasnih zalogaja i stvaranju ugodne atmosfere u svom, ali i u domovima svojih pratitelja. Njene fotografije najbolje dočaravaju tu strast za lijepim domom, a tekstovi na blogu često inspiraju brojne obožavatelje savjetom ili idejom kako da svaki dom bude funkcionalno, korisno i inspirativno uređen. Veliki je fan DIY filozofije pa se nadamo da će i nama otkriti kako osvježiti neke stare predmete ili napraviti nove iz sasvim neočekivanih materijala.

Kraj veljače je i gdje god krenete - sve miriše po krafnama. Kombinacija je bezbroj i zaista im je teško odoljeti, posebice u kombinaciji s veselom atmosferom karnevalskih povorki. Čak i ako ove godine nećete posjetiti karneval u nekom od hrvatskih gradova, u finim, mekanim krafnama možete uživati i kod kuće. U nastavku vam donosim recept za najbolje domaće krafne ili poklade te se nadam da ćete ga isprobati u svojoj kuhinji.

U Emmezetinim poslovnicama možete pronaći sav potreban kuhinjski pribor, kao i mnoštvo detalja kojima možete dekorirati svoju kuhinju i dodatno si uljepšati vrijeme provedeno pripremajući hranu. Izaberite kuhinjski pribor zanimljivog izgleda, poput crvenih retro lonaca sa slike, na taj način ćete u jednom proizvodu dobiti funkcionalno i dekorativno te nećete žuriti da sakrijete sav pribor u kuhinjske ormariće.
Kuhinjske krpice zanimljivih uzoraka odličan su detalj pomoću kojega možete ubaciti malo bolje u svoju kuhinju, a ionako ih stalno koristimo
 
RECEPT
 
 Sastojci: 
 
500 g glatkog brašna 
4 žumanjka 
100 g maslaca 
300 ml mlijeka
20 g svježeg kvasca 
50 g šećera 
2 vanilin šećer 
naribana korica 1 limuna 
½ žličice soli 
ulje za prženje 
šećer u prahu za posipanje 
pekmez ili čokolada za punjenje 
 
Priprema: 
  1. U posudu izmrvite kvasac, dodajte 1 žlicu šećera i 1 žlicu brašna te prelijete s 300 ml mlakog mlijeka i ostavite na toplom dok kvasac nabubri. 
  2. U drugoj posudi pomiješajte brašno, sol, ostatak šećera, vanilin šećer, žumanjke, limunovu koricu, otopljeni maslac i dodajte smjesu sa kvascem. Umijesite meko tijesto, dobro ga istucite kuhačom ili električnim mikserom s nastavkom za tijesto. Pokrijte kuhinjskom krpom i pustite sat vremena da se smjesa udvostruči. 
  3. Tijesto zatim razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, na debljinu oko 2 cm. 
  4. Čašom ili okruglim kalupom promjera oko 8 cm izrezujte krafne te ih slažite na pobrašnjenu podlogu i pustiti da pod krpom odmaraju još 15ak minuta. 
  5. Zagrijte ulje za pečenje te po nekoliko krafni stavljajte u ulje. Pržite do 3 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. 
  6. Vadite ih na papirnate ubruse koji će upiti višak masnoće te po želji punite čokoladom ili pekmezom uz pomoć šprice za kolače. Napunjene krafne posipajte šećerom u prahu.
 
Gotove krafne servirajte na daski ili pladnju, a stol ukrasite vazom s cvijećem za dodatan ugođaj. Na slici vidite posudu za mlijeko u funkciji vaze, a cvijeće je umjetno što je ponekad mnogo praktičnije od kupovine svježeg rezanog cvijeća. Preostaje vam još samo skuhati kavu u najdražoj šalici i uživati u okusu neodoljivih krafni, jer kada ćete ako ne u veljači. :)

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!