locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Ormarići za kupaonicu

Objavljeno: 2022-01-25 11:27:50
Kategorija: Blog

 

To možda nije težak zadatak, ali zahtijeva određeno znanje i specifična očekivanja. Kupaonski namještaj služit će vam dugi niz godina, zbog čega bi trebao biti izdržljiv, otporan na vlagu i ogrebotine, funkcionalan i naravno elegantan.

Prije nego što krenete u potragu za namještajem iz snova, morate odrediti svoja očekivanja. U tu svrhu treba napraviti dizajn kupaonice i isplanirati raspored namještaja u njoj. Ovaj jednostavan postupak omogućit će vam vizualizaciju konačnog izgleda sobe i naravno, odabir pravog seta namještaja za kupaonicu.

Na što biste trebali obratiti posebnu pažnju? Koje bi značajke trebao imati dobar i praktičan kupaonski namještaj? Kakav namještaj odabrati za malu kupaonicu? O svemu tome možete pročitati u sljedećem članku.

 

Što treba uzeti u obzir pri odabiru namještaja za kupaonicu?

 

Moramo zapamtiti da je kupaonica prostorija u kojoj vladaju specifični uvjeti. Visoka vlažnost i promjenjiva temperatura, čine da bi kupaonski namještaj trebao biti posebno otporan i izdržljiv. Idealan namještaj kao što su ormarići, komode, kupaonski stajaći ormarići ili kupaonske police, trebao bi biti izrađen od izdržljivog  materijala.

U tom smislu, kupaonski ormarići od masivnog drva, lakirani i pravilno zaštićeni bili bi najbolji. Nije baš dobro odabrati kupaonske ormariće od šperploče, jer ne mogu izdržati teške uvjete i brzo se unište. Drveni kupaonski namještaj nije samo izdržljiv, već i elegantan.

Zapamtite da je kupaonski namještaj osnova za uređaje kao što su umivaonik i perilica rublja, pa se isplati da bude stvarno izdržljiv. Potražite materijale koji su otporni na vlagu i promjene temperature. Viseći ormarići i stojeći ormarići od tankog MDF-a neće moći izdržati česte promjene temperature kao ni vlagu. Zapamtite da ormarići nisu sve, kupaonske ploče su također vrlo važne. Česti materijal za ploču je drvo ili mramor. Međutim, ploče od drva zahtijevaju stalnu impregnaciju i redovitu zaštitu. Ukoliko budu redovito održavane, služit će godinama.

 

Elegancija i funkcionalnost kupaonskog namještaja

 

Odabir kupaonskog namještaja vrlo je važan zadatak, njegova trajnost samo je jedna od značajki na koju ćemo obratiti pažnju. Druga je funkcionalnost. Zapamtite da u kupaonski namještaj treba smjestiti kozmetiku, toaletne potrepštine, ručnike i mnoge druge dodatke za kupaonicu. Dakle, pri odabiru namještaja treba obratiti pažnju na količinu prostora u njemu, broj polica, ladica i vješalica. Ako kupaonica treba biti stvarno funkcionalna, morate se pobrinuti za dovoljno prostora za sve potrebne dodatke. Prilikom odabira namještaja za kupaonicu treba uzeti u obzir dva čimbenika. Prvi od njih je veličina same prostorije, drugi je veličina obitelji koja će ormariće koristiti. Dobro je prilagoditi interijer vlastitim potrebama i urediti ga tako da služi svima koji će ga koristiti. Ako u obitelji ima djece, visina na kojoj je postavljen umivaonik treba biti tako da ga svaka mala i velika osoba može slobodno koristiti. Apsolutno je nužno u fazi planiranja odrediti hoće li u kupaonici biti kada ili samo tuš kabina. Širina utječe na raspored ostaloga. Raspored svih sanitarnih elemenata stvara se izvan mjesta za namještaj. Unutarnji stilisti sugeriraju da se ne isplati igrati s kupaonicom i staviti u nju previše elemenata kao što su komoda i police. Međutim, treba se pobrinuti za velika ogledala i pravilno osvjetljenje. U elegantnim kupaonicama ne može nedostajati veliko ogledalo. Boja je još jedan od čimbenika elegantne kupaonice. Posjetite naš web shop i pogledajte ponude kupaonica pristupačnih cijena.

 

Ormari za kupaonicu što odabrati?

 

Prilikom odabira namještaja za veliku kupaonicu kao i malu, treba planirati njihov raspored.

Koji bi proizvodi trebali biti u unutrašnjosti? Najčešći elementi su kupaonske komode i kupaonski ormarići ispod umivaonika. Oboje imaju mnogo mogućnosti rasporeda i funkcionalni su. Ladice i police omogućuju vam da pospremite i odvojite kozmetički pribor. Prednost polica koje se mogu zatvoriti je red i poredak koji donose u unutrašnjost. Zahvaljujući njima, možemo uredno pospremiti sav pribor koje ne koristimo svaki dan i tako stvoriti dojam reda u kupaonici. Osim komoda, čest element uređenja interijera su police na koje postavljamo ukrasne figurice, mirisne svijeće i cvijeće. One su odlično mjesto za pletene košare gdje mogu stajati četke, češljevi, kopče i elastične trake.

Zapamtite, da je lijepa kupaonica, čista i uredna kupaonica. Nefunkcionalna i slabo uređena prostorija bit će neprivlačna, a ipak bi ovaj interijer trebao biti vaš privatni spa salon i oaza mira. A to možete stvoriti samo kada dobro isplanirate raspored ormarića i drugih proizvoda.

Pratite koje trendove donosi 2022. i pratite nas za još korisnih savjeta.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i prijavite se na newsletter.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!