Osjetite atmosferu Božića i pripremite božićne ukrase za kamin

 

Udoban dnevni boravak s kaminom u sredini postaje srce kuće tijekom blagdana. Ovdje se cijela obitelj okuplja na Badnjak, uz duge razgovore i uobičajene pjesme, vrijeme prolazi najugodnije. Treba voditi brigu o jedinstvenoj atmosferi ovog prostora i za božićno vrijeme ukrasiti kamin što je ljepše moguće. Kako ukrasiti kuću za nadolazeće blagdane? A kako napraviti ukrase?

Kamin i božićno drvce pored njega savršeno je mjesto za ukrašavanje i izlaganje božićnih ukrasa i dekoracija. Ako tražite inspiraciju za elegantne i stilske ukrase za kamin, potičemo vas da pročitate članak. Da biste to učinili, za vas smo pripremili neke od najzanimljivijih ideja za ukrase božićnog drvca i ukrase za kamin. Saznajte kako napraviti ukrase vlastitim rukama ili uz pomoć djece.

Uz našu pomoć, učinit ćete svoj dnevni boravak još svečanijim, ugodnijim i čarobnijim ove godine, a božićna atmosfera prigrlit će sve koji ostaju u njemu.

Kamin je jedan od onih elemenata unutarnje završne obrade koji je povezan sa zimom i Božićem.

Kamini zagrijavaju interijere naših domova, uljepšaju ih i donose mnogo udobnosti. Važno je naglasiti da danas kamini više nisu rezervirani samo za vlasnike obiteljskih kuća – čarobna, topla atmosfera gorućega drva također se može prošvercati i u stanove u zgradama. Koliko god nevjerojatno zvučalo, moguće je. Bio kamini i električni kamini pogodni su za ugradnju bilo gdje. Štoviše, mogu ih krasiti božićni vijenac, čarape i svijećnjaci pa su savršen element dekoracije svečanog interijera. 

 

Božićni ukrasi nad kaminom – čarape za poklone

 

Nema karakterističnije slike božićnih ukrasa od šarenih čarapa obješenih iznad kamina. Američki običaji uređenja su se sve više počeli pojavljivati u našim domovima. Nije ni čudo, šarene čarape sa svečanim motivima čine sobu ugodnijom, a svečani ukrasi kamina još su zanimljiviji. Čarape pune darova vraćaju nam najljepše uspomene iz djetinjstva, kada su na božićno jutro svi ukućani uzbuđeno provjeravali njihov sadržaj.

Stoga bi prilikom planiranju božićnih ukrasa za kamin, u svakom slučaju trebalo uzeti u obzir čarape. U minimalističkim interijerima u skandinavskom stilu čarape mogu biti jedini ukras kamina, a u rustikalnom ili glamuroznom - jedan od mnogih ukrasa.

STRUČNJAK SAVJETUJE!

Pamtiti! Dekoracije kamina ni u kom slučaju ne smiju biti slučajne. Treba razmisliti o cijelom aranžmanu dovoljno rano da dobro odaberete i sastavite sve njegove elemente. Elegantno uređen kamin učinit će da cijeli interijer poprimi svečani stil za Božić i za Novu godinu.

 

Kako ukrasiti kuću u bijeloj i zlatnoj boji - božićni dnevni boravak u stilu glamura

 

Kombinacija bijele i zlatne boje jedan je od najmodernijih dekorativnih trendova za Novu godinu i Božić 2021. godine. To je izvrsna alternativa za sve one koji žele ići dalje od klasika i tradicionalnih boja povezanih s Božićem već stoljećima.

Božićni ukrasi kamina u kombinaciji bijele i zlatne boje čine interijer svijetlim i nadasve elegantnim i stilskim. Svijetli namještaj za dnevni boravak i ukrasi u bijeloj ili zlatnoj boji, savršeno pristaju u glamurozne apartmane, u kojima caruje sjaj i holivudski šik.

 

Kako ukrasiti kamin za Božić pomoću bijelog i zlatnog?

U ovoj vrsti stilizacije jednostavnost je bolja od prekomjernog. Glavna stvar je da je samo zlato bogato i elegantno pa kada ga odaberete kao vodeći motiv dekoracije, treba održavati umjerenost. Dobro je odabrati nekoliko profinjenih ukrasa, na primjer: figurice anđela, šumske životinje, nježne zlatne svijećnjake s bijelim svijećama, girlande u svijetlim bojama, bijele ili zlatne kuglice, koje će stvoriti Božićni ugođaj na kaminu bez dojma prestiža. Iste boje mogu se koristiti da biste ukrasili božićno drvce. Ovaj postupak će vam omogućiti da se zadrži dosljednost u dizajnu interijera i pružite mu jedinstvenu atmosferu Božića.

 

Božićni ukrasi - girlande

 

Girlande su jedan od najstarijih i najspektakularnijih božićnih ukrasa za kamin. Oni daju stvarno nevjerojatne mogućnosti uređenja. Uz njihovu pomoć možete ukrasiti ne samo kamin, već i prozore, stepenice i ulaz u kuću. Girlande se rado koriste kao ukrasi za božićno drvce, a u kombinaciji s kuglicama, lampicama ili vrpcama, stvaraju jedinstvene ukrase i donose u svaki dnevni boravak čarobnu atmosferu Božića.

 

Girlande za uređenje kamina - kako ih koristiti

Kako bi uredili kamin, girlandu je dovoljno postaviti na gornju ploču. Između toga, možete postaviti svijeće, lanterne ili lampice. Girlande se lijepo kombiniraju s figuricama u obliku patuljaka ili Djeda Božićnjaka. Božić je vrijeme kada su na kaminu jedinstveni, izuzetni aranžmani. Girlanda može postati njegov najveći ukras, a uklopit će se u bilo koji stil. Dostupne su u različitim bojama, zbog čega se lako mogu prilagoditi karakteru interijera. Božićni ukrasi kamina s njima uvijek su spektakularni.

 

Ukrasi za božićni kamin - ukrasi, aranžmani i vijenci

 

Da bi božićni kamin postao ukras interijera za Božić, trebalo bi pažljivo razmisliti o njegovom uređenju. Postoji mnogo dekoracija i ukrasa, uz pomoć kojih možete elegantno ukrasiti kamin.

Važno je spomenuti, na primjer, vijence pletene od jele, božićne jaslice, lanterne ili svijeće. Zanimljive inspiracije i ideje za božićne ukrase provjereni su način uspješnog uređenja. Možete ih potražiti na internetu, u časopisima za dizajn interijera, a neposredno prije Božića i u izlozima trgovina.

 

Vijenac iznad kamina - ideja za božićno uređenje  

Vaš kamin i njegovi ukrasi izrađeni pomoću kuglica, figurica, lampica, svijeća i čarapa za poklone dat će čaroban ugođaj i napraviti da Božić protekne u ugodnoj obiteljskoj atmosferi.

 

Sažetak - ovo je vrijedno pamćenja!

 

Postoji stvarno mnogo ideja za božićne dekoracije kamina i božićne ukrase koje možete staviti na božićno drvce. Uskoro ćemo biti okruženi veselim božićnim drvcima, bajkovitim aranžmanima, elegantnim ukrasima. Među njima možete pronaći svoj vlastiti, idealni raspored kamina. Sve ovisi o vašim potrebama, ukusu i naravno, mašti. Girlande, figurice, anđeli, Djed Božićnjak, lančići, božićne kuglice, lanterne i svijeće - to su elementi koji će vam pomoći u taj čas stvoriti jedinstven, topao ukras koji će oduševiti!

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!