locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Oživite bež dnevni boravak - inspiracija.

Objavljeno: 2021-11-26 10:22:09
Kategorija: Blog

 

Boje su bitan dio našeg života. Boje oko nas izravno utječu na našu dobrobit i raspoloženje, na to kako funkcioniramo i tko smo. Iako to rijetko shvaćamo - boje imaju vrlo snažan utjecaj na našu svakodnevicu. Oni mogu utjecati na emocije i percepciju svijeta. I upravo zato što su toliko važne, morate sa zdravim razumom odabrati one koji će se naći u uređenju vašeg interijera. Boje koje se koriste tijekom uređenja stana utjecat će na to kako ćemo se osjećati u naša četiri zida, hoće li to biti naš azil i mjesto svakodnevnog odmora i opuštanja, ili naprotiv - mjesto koje će nas stimulirati i iritirati.

U današnjem članku želimo zajedno potražiti odgovor na pitanje: Kako oživjeti bež dnevnu sobu? Koji će dodaci oživjeti interijer i dati mu karakter? S kojim bojama kombinirati bež kako bi se stvorila jedinstven cjelina i ugodna atmosfera u interijeru.

U nastavku smo pripremili neke zanimljive aranžmane malih i velikih dnevnih boravaka, u kojima je bež s kombinirana s drugim bojama da bi se stvorili neobični aranžmani. Možda će vam se neka od njih svidjeti i inspirirati vas... 

 

Bež dnevni boravak suptilan i elegantan - kako oživjeti njegov interijer?

 

Jedna od boja uključenih u neutralnu paletu boja je - bež. To znači da će biti savršena osnovna boja za svaki interijer. Uklopit će se kao osnovna nijansa zidova u dnevnoj sobi, namještaja pa i ukrasa i pribora. Lako je možemo uskladiti s namještajem za dnevnu sobu kao što su: dvosjedi i trosjedi, kutne garniture, fotelje i tabure. Uz bež dnevne sobe uklopit će se namještaj u gotovo svakom stilu, kao i dodaci npr. zeleni ukrasni jastuci, bordo zavjese ili smeđi tepisi. Štoviše, rizik od počinjenja stilskog gafa s ovom bojom je stvarno minimalan. Međutim, da bež dnevna soba ne bi bila dosadna, treba razbiti cijelu stilizaciju uvođenjem barem jednog dekorativnog elementa u intenzivnoj, kontrastnoj boji u interijer. Ili da se ne ograničite samo na jednu nijansu bež boje nego kombinaciju različitih tonova. Susjedne različite nijanse bež boje dat će unutrašnjosti dubinu i karakter, kao i elegantno i suptilno izložiti njegova specifična područja.  

Pamtiti!

· Bež je sigurna i neutralna boja, koja daje mnogo slobode za uređenje.

· Bež boja uklapa se u različite stilove i uklapa se u mnoge trendove. Dnevna soba uz njezinu pomoć može se urediti skandinavskim, klasičnim, provansalskim i modernim stilom.

· Bež je idealna baza za igranje bojama i kombiniranje različitih struktura i tekstura.

 

Idealna nijansa bež boje, ili koja?

 

Bež, bež neujednačena, o tome zna svatko tko je barem jednom pokušao pronaći savršenu nijansu boje za dnevni boravak. Proizvođači nude tako široku paletu proizvoda u bež nijansama da ovakav izbor može mnogima prouzrokovati vrtoglavicu. Kako pronaći savršenu boju?

Za početak, vrijedi naglasiti da bež - bez obzira na nijansu i zasićenost - pripadaju skupini boja koje stručnjaci nazivaju "bojama svijeta prirode". Sve nijanse sadržane u ovoj skupini savršeno se kombiniraju s drugim prirodnim bojama zemlje. Na primjer, lijepo će se uskladiti s drvenim namještajem, kamenim podom i dodacima u zelenoj i smeđoj boji. Takav aranžman, temeljen na bojama koje se nalaze u prirodi, jednostavan je recept za topao, udoban i dosljedan dizajn bež dnevnog boravka.

Stoga, ako za dnevni boravak planirate uređenje na temelju boja zemlje, bež će biti odličan izbor. No, kako bi se interijeru dali posebnu čar, vrijedi razmotriti različite tonove ove boje i hrabro ih kombinirati. Nemojte se bojati eksperimentirati, ali spajajući razne nijanse bež boje obratite posebnu pažnju na rasvjetu koja prevladava u unutrašnjosti dnevne sobe - u tamnijim sobama bolje je staviti svijetlije tonove.

 

Bež boja - s čime je kombinirati?

 

Bež dnevnu sobu, bež zidove ili namještaj bež boje trebali biste razbiti nekom drugom bojom koja će naglasiti i modernizirati stil. Kako oživjeti bež dnevne sobe? Što će najbolje odgovarati bež zidovima? Kakvi dodaci bi trebali biti u bež dnevnoj sobi? Evo nekoliko naših savjeta.

Kakve dodatke odabrati za bež zidove?

Želite li urediti bež dnevnu sobu? Zapamtite da dodaci i pribor nisu samo mali predmeti, već i namještaj - prostrani ormari, komode, vitrine i regali, toaletni stolovi i police na zidovima. Ako se također koristi i kao blagovaona, bilo bi dobro imati udoban stol i stolice. I ovdje dolazi do izražaja igra bojama. I namještaj i stolovi ili stolice izvrstan su materijal za unošenje boja u interijer. Boja se može pojaviti u presvlakama stolica, fronti namještaja i ukrasnih dodataka. U dobro dizajniranom boravku potrebno je pronaći mjesto za udobnu sofu, pored koje će se nalaziti stolić za kavu, stalak za novine ili minimalistička, niska polica za knjige.

Zanima vas koji se materijali najbolje slažu s bež i nude nijansama? Evo nekoliko savjeta:

Bež dnevne sobe možete pouzdano opremiti drvenim namještajem ili namještajem u boji prirodnog drva. Takva kombinacija lijepo će se uklopiti s drvenim podom, čime ćete stvorit gotovo monokromatsku bazu koju treba razbiti pomoću originalnih dodataka. To može biti pokrivač u intenzivnoj boji koji će razbiti pastelni prostor, cvjetne zavjese i jastuci. Bež boravak će razbiti pribor u obliku šarenih vaza, tegli za cvijeće, slika ili cvjetnih aranžmana.

Bež zidovi su izvrsna baza za mnoge ukrase kao što su trenutno jako moderni hvatači snova. Također je izvrsna osnova za izlaganje umjetničkih djela, skulptura i kipova, ali i neobičnih svjetiljki i zidne rasvjete.

Sa bež bojom dobro se slaže pleteni, ratan, pa čak i velur, ovisno o stilu uređenja. Takve kombinacije učinit će dekor dnevnog boravka jedinstvenim i modernim.

Biljke za uređenje bež dnevne sobe

Važan element dekoracije udobnog dnevnog boravka i bež zidova su cvijeće i zelene biljke, jednako kao što je šarolika i trendi vaza. Oni povezuju boravak i njegov interijer s prirodom, blagotvorno djeluju na kvalitetu zraka i čine prostor oko njega ugodnim i optički većim. Osim samih biljaka, zanimljive vizualne kvalitete moraju osigurati i njihove teglice. Postavljanje teglica s biljkama olakšava održavanje pravog balansa u dnevnoj sobi, a također je dobra ideja za ispuniti prostore koje je teško urediti.

Zelene lončanice, osobito trenutno moderne tropske sorte učinit će da se naš dosadašnji bež dnevni boravak pretvori u tropsku džunglu. Osim toga, uzorci biljaka mogu se koristiti u obliku uzoraka na jastucima ili zavjesama.

 

S kojim bojama kombinirati bež zidove u dnevnoj sobi?

 

Jedna od omiljenih kombinacija dekoratera interijera je kombinirati bež s plavom. Svijetli, bež zidovi sa plavom kutnom garniturom, foteljom i tabureom ili tepihom stvorit će interijer s mirnom i opuštajućom atmosferom koju će svi voljeti. Dodaci u plavoj boji lijepo naglašavaju nježnu nijansu bež boje i oživljavaju prostor.

Da bi takav interijer bio još izražajniji, možete se odlučiti za duboku nijansu plave u dodacima. Odaberite plave zavjese ili tepih i promijenite interijer.

Još jedna zanimljiva kombinacija je kombinacija bež boje s tamnocrvenom bojom. To je prijedlog za hrabre ljude koji vole izražajni stil. Bež boja u kombinaciji s tamnocrvenom je recept za uređenje modernog dnevnog boravka.

Ako volite interijere s toplim, prijateljskim i pozitivnim duhom, odlučite se za kombinaciju – bež zidove u dnevnom boravku i dodatke u maslinastim, tamno plavim i čokoladnim bojama.

Također vrijedi spomenuti izuzetno suptilnu kombinaciju - bež boju s puderasto ružičastom bojom. Ljubiteljima jednostavnih, klasičnih i bezvremenskih rješenja zasigurno će se svidjeti kombinaciji bež zidova s dodacima i ukrasima u nijansi tople bijele boje. Ovaj par boja rado koriste dekorateri i dizajneri u interijerima.

Uvodi zanimljiv kontrast aranžmanu – s jedne strane osnažujući, s druge umirujući. Ako volimo skladne kombinacije boja povezane s bojama prirode, također je vrijedno razmišljati o bež boji u pješčanoj nijansi i naglascima u dubokim smeđim i plavim tonovima.

 

Zavjese za bež dnevni boravak
 

Iako se čini da će se praktički svaka nijansa zavjesa uklopiti u dnevnu sobu u bež bojama, postoji nekoliko detalja na koje svakako vrijedi obratiti pažnju pri kupnji. Prije svega, i boju i uzorak zavjesa treba odabrati na takav način da istovremeno lijepo naglašava bež zidove i usklađuje se s ostatkom dnevnog boravka, odnosno namještajem i priborom. Koje će se zavjese pozitivno istaknuti, ali neće dominirati neutralnim interijerom?

U klasičan dnevni boravak pristajat će pastelne ili krem nijanse, dok u modernom dnevnom boravku možemo isprobati živopisnije boje i geometrijske uzorke, npr. zapamtite, međutim, da zadržite stilsku dosljednost cijelog aranžmana. Pobrinimo se da se zavjese s uzorkom odnose na ostatak interijera. Na primjer, ako se odlučimo za zavjese s uzorkom monstere, treba ponoviti ovaj motiv i na jastuku na kauču ili kupiti živu biljku ove vrste. Materijal od kojega su zavjese napravljene nije bez značaja, bež interijeri izgledaju dobro sa prirodnim, blago prozirnim zavjesama, npr. muslin ili tanki lan.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!