locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Panel podovi u kupaonici - istine i mitovi

Objavljeno: 2022-05-11 11:11:58
Kategorija: Blog

 

Podne panel ploče nikako se ne mogu povezati s kupaonicom i drugim mjestima u kojima vlada vlaga. U posljednje vrijeme taj se trend mijenja. Vinilne ploče i laminat sve se češće pojavljuju kao najbolje rješenje pri završnoj obradi zidova ili podova na nezamislivim mjestima. Hoće li panel podne ploče za kupaonicu zamijeniti popularne, ali već malo trendom zastarjele keramičke pločice? Kakva će biti kombinacija vodootpornih ploča i podnog grijanja? Koje su prednosti i nedostaci ovih rješenja? Pročitajte članak, a zatim sami odlučite isplati li se kupnja panel ploča za kupaonicu.

 

Vinil paneli za kupaonicu – hit ili loš proizvod?

 

Drveni elementi daju šarm i udobnost svakoj prostoriji u kući. Međutim, ne možete uvijek i svugdje koristiti prirodno drvo bez ikakvih problema. Osim toga, kupaonski zidovi kao i pod posebno su osjetljivi na vlagu i neugodne posljedice koje donosi. Donedavno su jedini i najočitiji izbor za pod kupaonice bile keramičke pločice. Tradicionalni paneli nisu bili baš prikladni za tu svrhu. Lako ih se moglo oštetiti, a njihov premaz nije bio dovoljna zaštita od zalijevanja vodom. Moderni vinil paneli nemaju ove nedostatke. Korišteni materijali i tehnologija proizvodnje čine ih vodootpornim i vrlo izdržljivim. Ljubitelje glazure ili neočitih rješenja utješit će činjenica da uzorak nekih vinil panela savršeno oponaša podne pločice. Korisnici naglašavaju jednostavnost održavanja čistoće i cijene zbog visoke otpornosti na abraziju. Podne obloge ove vrste posebno se preporučuju za topli pod. Ove karakteristike omogućuju panel pločama da se koriste i u kupaonicama.

 

 

Laminatne ploče za kupaonicu i još mnogo toga

 

Nisu samo vinil panel ploče zanimljiva alternativa pločicama na zidu ili podu kupaonice. Ako niste zainteresirani za postavljanje obloga kao što su keramičke pločice, stavite vodootporne laminatne podne ploče. Zbog niske osjetljivosti na vanjske čimbenike, LVT paneli najviše se koriste u prostranim kupalištima. Jednostavna montaža, razumna cijena i udobnost korištenja također privlače pristaše jednoličnih podova u cijelom prostoru kuće. Vinil panel podovi razlikuju se od laminatnih podova prvenstveno po debljini. Vinil podovi su tanji, akustičniji čak i manje otporni na mehanička oštećenja.

Laminatni podovi u određenoj mjeri zamjenjuju drvene daske. Svakako ih vrijedi odabrati kada koristite podno grijanje. Dostupno je toliko dizajna tradicionalnih podnih panela da će se lako pronaći onaj koji će vas baš oduševiti.

 

Kako postaviti panele u kupaonici?

 

Postavljanje vinilnih ili laminatnih panela je jednostavno, brzo i potrebno je manje truda nego kod lijepljenja keramičkih pločica. Uspjeh projekta može se odrediti izborom odgovarajućih modela vodootpornih panela. Također je važno isprobati ploče na površini prije nego što ih počnete polagati. To pomaže u prilagođavanju dasaka na pod ili na veličinu zida kupaonice i izbjegavanje ponavljanja uzorka ili smanjenje broja skraćivanja.

Što je bitno kako biste kvalitetno položili vinil ili laminirane ploče? Odabrati temeljni premaz. Odaberite onaj kojemu ne smeta djelovanja vode. Kvalitetan temeljni premaz produžit će trajnost površine i čak olakšati lagano poravnavanje zidova ili poda. Svako odstupanje bit će vidljivo i uzrokovat će nakupljanje vode na tom mjestu.

Vinil ploče mogu se sastaviti na različite načine. Većina modela ima brzu bravu, ali na zidu ih je najbolje pričvrstiti ljepilom. Čvrstoća ljepila i ostale korisne informacije o montaži mogu se naći na pakiranju.

Prema preporukama proizvođača spojeve, brtvljenje praznina i rubova panela treba obaviti prema preporukama proizvođača kako bi se spriječilo da voda dospije ispod poda.

 

 

Koje ploče za kupaonicu odabrati?

 

Kupaonica je prostorija ne baš laka za uređenje. Voda i vlaga, koje ne nedostaje tijekom kupanja, mogu negativno utjecati na većinu materijala.

Vinil paneli za kupaonicu nisu očigledan izbor, ali sigurno nećete požaliti zbog ove odluke. Spektakularan efekt koji daju podovima i zidovima vrijedan je rizika.

Panel pod, pravilno zaštićen dobar je izbor za kupaonicu. Dobro će djelovati i na zidu i na podu, te će obogatiti njegov dekor dodavanjem topline i elegancije. Na svakoj površini prikrit će nesavršenosti i sakriti nepravilnosti bolje od pločica. Odlučite li se na panele za kupaonicu, birajte najkvalitetnije, od provjerenih proizvođača. Za kupaonicu se ovi podovi ne preporučuju samo tamo gdje temperatura padne ispod nule jer nisu otporni na smrzavanje.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!