locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Pločice s biljnim motivima - najzanimljiviji trend uređenja interijera 2022.!

Objavljeno: 2022-07-13 10:33:37
Kategorija: Blog

 

Cvjetni motiv odnedavno je postao jedan od dominantnih dizajnerskih trendova te je na velika vrata ušao u interijere kuća i stanova. Njegova popularnost još uvijek raste i sve ukazuje na to da će 2022. godinu obilježiti moderni cvjetni dekori.

Iako su cvjetni dekori već jako dugo prisutni u asortimanu proizvođača keramičkih pločica, sada se dogodila prava renesansa ove kategorije. Pločice s cvjetnim motivom izdominirale su policama trgovina. Raznolikost uzoraka i boja toliko je velika da će svaki ljubitelj prirode pronaći nešto za sebe. Ukrasne pločice s cvjetnim motivom, podne i zidne pločice stvaraju nevjerojatne aranžmane. U modernim interijerima posebno su moderni veliki cvjetni uzorci, dok u vintage i provansalskom stilu dominiraju manji uzorci, često kao otisak koji se ponavlja na malim elementima.

Ako vas zanima kakva su čuda proizvođači pločica pripremili, koristeći razvijenu tehnologiju proizvodnje, pozivamo vas na putovanje zemljom pločica s cvjetnim motivima. Za vas smo pripremili najzanimljivije prijedloge za uređenje, koristeći pločice s motivom cvijeća i biljaka.

 

Pločice s motivom bilja - raznolikost tržišta

 

Cvjetni motivi različitih oblika prate nas praktički svake sezone. Keramički dizajneri često se pozivaju na prirodu i florističke dekore, a kupci ih rado biraju za dizajn interijera. S pravom, jer uz malo smisla za unutarnje uređenje, ova vrsta uzoraka može se koristiti u različitim interijerima, stvarajući nevjerojatne stilizacije.

Ponuda europskih proizvođača keramike s motivom bilja stvarno je raznolika, a keramičke pločice s takvim motivima najčešće su birane od strane dizajnera. To su i kupaonske pločice, pločice za kuhinju, kao i pločice za dnevni boravak. Ako želite koristiti florističke uzorke unijeti u svoj dom, kupaonicu, kuhinju ili dnevni boravak, svakako provjerite koje su pločice i koji su cvjetni motivi trenutno dostupni u prodaji.

 

 

Kupaonske pločice s uzorcima biljaka

 

Florističke pločice zasigurno će se svidjeti ljubiteljima cvijeća u teglama i prirode. Pogotovo što ova vrsta dekora u unutrašnjosti stvara atmosferu udaljene tropske džungle ili šarenog botaničkog vrta. U trendu su kupaonske pločice s uzorkom lišća paprati, palminog lišća ili lišća banane. Florističke kupaonske pločice svojim dizajnom podsjećaju na ručno oslikane tapete u vintage stilu. Kupaonske pločice s motivom bilja mogu se jednako koristiti u klasičnoj, modernoj, glamuroznoj pa čak i boho i retro kupaonici.

Prilikom odabira cvjetnih pločica kao elementa uređenja kupaonice, kao osnovne dobro je odabrati prigušene pločice, tako da cijela stilizacija nije pretjerana i neodoljiva. Ponekad je u kupaonici dovoljna jedna velika ukrasna pločica ili motiv na jednom od zidova da izgleda impresivno. S dekorima se ni u kojem slučaju ne smije pretjerati.

Kupaonice s motivom bilja mogu se lijepo urediti, usredotočujući se na aranžmane u engleskom ili provansalskom stilu. U prvom slučaju, zidne pločice s uzorkom cvjetova lavande bit će idealne. U kupaonici u engleskom stilu, karakterističan motiv biti će naravno dostojanstven, kraljevske ruže.

U ovoj kategoriji, pristaše iznimno skladnog japanskog stila zasigurno će pronaći nešto za sebe. Za kupaonicu inspiriranu ovim orijentalnim arhitektonskim stilom možete odabrati pločice s motivom cvjetova trešnje. To je vrlo karakterističan element japanskog stila uređenja interijera, koji se također ponavlja u obliku pribora i ukrasa.

Jedan od motiva koji se često ponavlja su listovi cvijeta poznatog kao Monstera Deliciosa ili Monstera s rupama. To je biljka porijeklom iz Južne Amerike, koju ljubitelji cvijeća rado uzgajaju u kućama i stanovima. Njegovi moćni listovi s karakterističnim, vrlo dubokim izrezima poznati su svima, pa možda čak i iz viđenja. Cvijet uživa toliko popularnosti i priznanja da je postao inspiracija proizvođačima pločica. I to se odrazilo na dizajn keramike.

Pločice s motivima listova Monstera, kao i većina florističkih pločica, obično se prodaju ne za kvadratne metre, već na komade ili u setovima. Uzrok tome je način njihovog postavljanja i broja elemenata koji se koriste u uređenju interijera. Obično vam ih ne treba previše da biste stvorili egzotičnu, botaničku atmosferu u kupaonici.

 

 

Motivi biljaka na kuhinjskim pločicama

 

Florističke pločice pojavljuju se u kuhinji u obliku staklenih ploča ili klasičnih keramičkih pločica. Staklene ploče za kuhinju nisu novost, već dugi niz sezona mogu se sresti kao dekorativni element koji je postavljen između ormara.

Najčešći motiv u ovoj skupini proizvoda su cvjetovi magnolije, trešnje ili poljski makovi i tratinčice, koji će doprinijeti kako biste se čak i u unutrašnjosti kuhinje mogli osjećati kao u krilu prirode.

Visoki parametri otpornosti i čvrstoće čine da se vrijedi kladiti na korištenje staklenih ploča čak i na tako osjetljivim mjestima kao što su neposredna blizina peći ili indukcijske ploče za kuhanje.

 

Kolekcije pločica s motivom bilja za dnevni boravak

 

Često postavljano pitanje je - gdje, kada i u kojoj količini treba koristiti ukrasne florističke pločice? Egzotične pločice će izvrsno izgledati i u vašem dnevnom boravku. One će stvoriti elegantnu i originalnu cjelinu u kombinaciji s drvenim ili betonskim podom.

Dekor s motivom bilja može uspješno krasiti jedan od zidova ili odvojiti određenu zonu. Ovaj izuzetno moderan dizajn učinit će da dnevni boravak, kao i kupaonica, dobiju neponovljivi, jedinstven karakter.

 

 

Kakve boje i materijali odgovaraju pločicama s motivom biljaka?

 

Pločice s cvjetnim ili biljnim motivom mogu se postaviti u vertikalnu ili horizontalnu traku, što će stvoriti veličanstvenu zidnu biljnu kompoziciju. To će biti najvažniji element uređenja dnevnog boravka koji će odmah zapeti za oko svima. Vrijedi voditi računa o njegovom pravilnom položaju – dobro rješenje bit će zid nasuprot ulaza. Florističkim pločicama možete ukrasiti i cijeli zid, ali zapamtite, međutim, da ne pretjerujete s količinom. U ovom slučaju, manje je više. Kako bi ublažili i smirili cjelinu, vrijedi odabrati jednolične boje za ostatak uređenja dnevnog boravka. Florističke pločice dobro se slažu s nježnim bojama koje pomažu izvući ljepotu dekorativnih uzoraka.

Više informacija možete pronaći na našoj web stranici. Imajući na umu najnovije trendove, pripremili smo za vas široku paletu pločica s karakterističnim biljnim motivima.

 

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Ako želite kupiti proizvode koje ne pronalazite u Emmezeta web shop asortimanu, molimo kontaktirajte nas mailom, a mi ćemo odgovoriti na vaš upit.

Želite li vidjeti proširenu ponudu pločica? Pogledajte ponudu naše grupacije u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj ili Mađarskoj.

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!