locationsMoja trgovina
user-profile
Moj profil

cart

Pobrinite se za zdravi san! Izaberite najbolji nadmadrac za krevet!

Objavljeno: 2024-05-23 14:00:19
Kategorija: Blog

 

Zdravi san je važna stvar – odgovarajuća količina sna osigurat će potpuni odmor, regeneraciju energije i učiniti da se svako jutro probudite odmoreni i spremni za napore nadolazećeg dana. Za dobar san prvenstveno će se pobrinuti: udoban madrac, čvrsti okvir kreveta i elastična podnica. Međutim, često s vremenom madrac gubi svoja svojstva, ali njegova zamjena može biti teška. U takvim situacijama koriste se nadmadraci.

 

 

Što je zapravo nadmadrac?

 

Nadmadrac je proizvod koji izgleda kao vrlo tanak madrac. Nadmadrac osigurava, prije svega, izravnavanje površine za spavanje, a zahvaljujući odgovarajućoj tvrdoći ili mekoći također je u mogućnosti promijeniti karakteristike glavnog madraca.

Nadmadrac se najčešće izrađuje od termoelastične pjene ili lateks pjene, a koristi se i visokoelastična pjena. Može osigurati veću udobnost spavanja, dobro odabrani nadmadrac izravnava površinu za spavanje i pretvara neudoban krevet u udobnu zonu za spavanje.

Prednost nadmadraca je niska cijena i mogućnost brze promjene karakteristika glavnog madraca.

Nadmadraci su također odlično rješenje za neudobne trosjede na razvlačenje, kutne garniture ili kauče. Tapecirani namještaj s vremenom može postati manje udoban, osobito ako na njemu spavate svaki dan. U takvim situacijama brzo u pomoć priskaču zaštite za madrac  i nadmadraci. Oni će osigurati veću udobnost spavanja i ugodniji noćni odmor. Svakako vrijedi razmisliti o njihovoj kupnji kada se radi o stanovima za iznajmljivanje, gdje ne želite previše ulagati u opremanje stana, već želite dobiti udobno mjesto za spavanje.

 

Kada se koristi tvrdi nadmadrac?

 

Tvrdi nadmadrac je proizvod koji se postavlja na glavni madrac kako bi se ne samo izravnala površina za spavanje, već i povećala tvrdoća. Tvrdoća glavnog madraca može se s vremenom smanjiti, pa će postavljanje nadmadraca pomoći vratiti ta svojstva i omogućiti da spavanje ponovno bude ugodno.

Termoelastična pjena ili visokoelastična pjena od kojih se izrađuju nadmadraci mogu učinkovito povećati tvrdoću davno kupljenog osnovnog madraca. Udobnost spavanja bit će vraćena brže i po mnogo nižoj cijeni nego da ste kupili novi glavni madrac.

 

Kada se koristi mekani nadmadrac?

 

Slično kao u slučaju povećanja tvrdoće, nadmadrac se može koristiti i za povećanje mekoće. Pretvrdi glavni madrac za neke osobe znači lošu kvalitetu sna, pa će udobno rješenje biti postavljanje nadmadraca. Zahvaljujući pravilno odabranom nadmadracu, san će biti ugodniji.

Nadmadrac postavljen na pretvrdu podlogu učinit će da glavni madrac bude bolje prilagođen potrebama osobe koja spava. To je idealno rješenje, osobito za djecu kada im je glavni madrac pretvrd, no u bliskoj budućnosti premekani glavni madraci mogli bi se pokazati neudobnima za višu i stariju djecu.

 

 

Kako zaštita za madrac poboljšava udobnost spavanja?

 

Nadmadraci pružaju visoku udobnost odmora ne samo kada mijenjaju tvrdoću ili mekoću madraca. Prilagođavanje prostora za spavanje zahvaljujući nadmadracima podrazumijeva i izravnavanje površine za spavanje. Madraci za izravnavanje ne moraju biti debeli, a postavljaju se na glavni madrac. Takva zaštita za madrac izrađena je od termoelastične ili lateks pjene, a postavljena na krevet ne mijenja bitno njegov oblik, već izravnava površinu. Zahvaljujući tome, takva skidiva navlaka u obliku malog madraca pružit će čvrstu potporu kralježnici i tijelu.

 

Zašto bi alergičari trebali koristiti nadmadrac?

 

Osobe koje se žale na alergije također bi trebale koristiti nadmadrac. Dobro odabrana vrsta i veličina nadmadraca učinit će spavanje alergičarima ugodnijim. Nadmadraci će biti izvrsno rješenje - odaberite model od hipoalergenih vlakana, zahvaljujući kojima nadmadraci neće nakupljati alergene na svojoj površini. To će također značajno smanjiti razvoj grinja. Nadmadraci olakšavaju održavanje higijene spavanja. Tanki nadmadraci od termoelastične pjene, poliuretanske pjene ili visokoelastične pjene vrlo su praktični proizvodi. Njihova antialergijska svojstva osigurat će visoku udobnost spavanja alergičarima.

Kod antialergijskih nadmadraca osobito je važno odabrati pravu veličinu madraca kako bi pokrivao cijeli glavni madrac. To će pružiti stabilnu potporu tijelu, pa ćete si osigurati visoku udobnost sna bez brige da će vam tijekom spavanja curiti nos ili da ćete otežano disati.

 

Kako odabrati dobar nadmadrac?

 

Ako mislite da je osjećaj tvrdoće nakon što legnete na stari madrac preslab, investirajte u nadmadrac koji će povećati tvrdoću. Isto vrijedi i ako vam madrac nije dovoljno mekan – za ugodan san dobro je kupiti mekani nadmadrac.

Prilikom odabira madraca, ne zaboravite odabrati odgovarajuću duljinu i širinu madraca. Najbolje je odabrati one veličine koje odgovaraju veličini vašeg postojećeg glavnog madraca. Zahvaljujući tome lakše ćete odabrati odgovarajući proizvod, prilagođen vašim individualnim potrebama.

Zanimljivi proizvodi u kategoriji nadmadraca svakako će biti madraci od memorijske pjene, koji se savršeno prilagođavaju obliku tijela i osiguravaju visoku udobnost noćnog odmora.

Skidiva navlaka, zaštita za madrac i nadmadrac značajno će poboljšati udobnost spavanja, osobito u situacijama kada ne želite potrošiti puno novca na nove proizvode. Zato je to idealna opcija i u unajmljenom stanu, gdje postojeći krevet možda nije baš udoban te ga je dobro prilagoditi vlastitim potrebama.

Visokokvalitetni proizvodi bit će izdržljiviji, stoga vrijedi odabrati renomirane tvrtke.

 

Kakvi nadmadraci su dostupni?

 

U našoj Emmezeta trgovini možete kupiti nadmadrac koji će biti odgovarajuće veličine i pomoći će vam da postignete željenu tvrdoću ili mekoću mjesta za spavanje. Pravilno odabrana skidiva navlaka jamči promjenu tvrdoće i stoga je odlična opcija za stari madrac ili trosjed na razvlačenje na kojem je neudobno spavati.

U ponudi su proizvodi koji su prilagođeni i potrebama alergičara. Antialergijski nadmadrac  osigurava visoku udobnost odmora. Svakako vrijedi razmisliti o ovom rješenju kada krevet postane manje udoban.

Za više inspiracije posjetite www.emmezeta.hr i pretplatite se na naš newsletter!

Prijavite se na besplatni newsletter

kako bi uvijek bili u toku sa najnovijim akcijama i ponudama!